Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Коротко про головні події, що відбулися у нашій громаді за останній час

Дата: 20.10.2023 11:55
Кількість переглядів: 201

Фото без опису

Сумна звістка знову надійшла в Борзнянську громаду й залишила пекучу рану на серці кожного небайдужого жителя. Ще один ГЕРОЙ – Сергій Миколайович ЗИБЛИЙ із Борзни поповнив ряди Небесного Легіону. Мужній Захисник загинув 11 жовтня 2023 в с. Вербове Пологівського району Запорізької області. 18 жовтня відбулося поховання Героя. Схиляємо голови у жалобі за вірним сином України, висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого. Слава мужнім українським воїнам! Слава їхньому героїзму й нескореному духу!

Не забуваємо про тих, хто воює за рідний дім, батьків, дітей, коханих, друзів, рідне місто чи село. Кожен на своєму фронті наближає Перемогу. 19 жовтня у Шаповалівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся благодійний ярмарок, а здобувачі освіти ЗДО «Чебурашка» та Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ст. назбирали і здали в пункт прийому 97 кг каштанів. Всі зібрані кошти підуть на підтримку ЗСУ. Дякуємо Захисникам за можливість жити, працювати, навчатися.
Протягом тижня наші жінки умілими руками сплели 8 маскувальних сіток для воїнів. Хай вони оберігають військових від ворожих куль та снарядів.

Робочі будні. Триває підготовка до тридцятої сесії восьмого скликання Борзнянської міської ради. 19-20 жовтня відбулися засідання постійних комісій, на яких обговорили й розглянули всі питання, винесені на розгляд чергової сесії.

Цього тижня у громаді розпочався опалювальний сезон. Всі заклади соціальної інфраструктури до нього готові.

Триває освітній процес. У ході Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек у Ядутинській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся захід для школярів 1 та 4 класів «Щира розмова про рідну мову», а у Кинашівській ЗОШ І-ІІІ ст. – бесіда з елементами заняття «Книга – дивовижний сад, будинок життя та мудрості», та година спілкування з переглядом презентації «Цікаві факти про книгу». Учні початкових класів Оленівської ЗОШ І-ІІІ ст. мали змогу переглянути презентацію про правила поводження з хлібом та долучитися до бесіди «Хліб – усьому голова».
До Всесвітнього дня хліба в гімназії ім. Пантелеймона Куліша організовано й проведено дайджест «Наш хліб – святий!». А до Всесвітнього дня здорового харчування – гра-мандрівка «Країна здорового харчування» та челендж «Ми за здорове харчування». Діти дізналися про користь овочів та фруктів, склали правила здорового харчування.
У рамках Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначається 18 жовтня, у закладах освіти організовано проведення інформаційних заходів, спрямованих на підвищення рівня обізнаності населення з проблематики торгівлі людьми. Компетентну інформацію з даної проблеми надала також працівниця ювенальної превенції Олена Беглецова вихованцям Борзнянської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Х. Алчевської.
Безпека дітей – понад усе. 18 жовтня до гімназії імені Пантелеймона Куліша завітав провідний інспектор ВЗНС Ніжинського РУ ГУ ДСНС України в Чернігівській області Сорока О. В. разом з рятувальниками 24 Державної пожежно-рятувальної частини. Вони провели пізнавальні заходи для дітей різного віку, евакуацію, аби навчити гімназистів, як діяти в різних екстрених ситуаціях, показали спецтехніку та пожежно-рятувальне обладнання, розповіли, як не допустити виникнення пожежі та як діяти в незвичайних ситуаціях.
Цього ж дня представники ГО «КІСАР» в Миколаївській ЗОШ розкрили в ігровій та доступній формі для школярів тему «позитивного мислення». Щоб незважаючи на зовнішні обставини та негаразди, діти могли підтримувати у собі добрий настрій, бачити щастя у дрібницях, а у кризових ситуаціях знаходили сили і шляхи вирішення життєвих проблем. Загалом, творчо, весело та корисно провели час!

Медичні будні. 12 жовтня Борзнянський ЦПМСД відвідали представники міжнародної гуманітарної організації «Лікарі світу» та неурядової організації «Сумка Самарянина». З метою подальшої співпраці обговорювалися питання щодо проведення тренінгів для лікарів та середнього медичного персоналу з психологічної підтримки та надання першої допомоги у разі травм, контролю та профілактики інфекцій.
18 жовтня заклад відвідала експертна група Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА та провела оцінку відповідності медичної установи стандартам акредитації.
Упродовж тижня медичними працівниками поліклініки Борзнянської міської лікарні зафіксовано 516 відвідувань. У стаціонарних відділеннях закладу проліковано 69 пацієнтів та проведено 16 оперативних втручань.

Заклади культури постійно проводять заходи для відвідувачів. З метою підвищення обізнаності всіх верств населення та з нагоди Дня боротьби з торгівлею людьми, у КЗ «Публічна бібліотека» пройшов день інформації «Торгівля людьми: міф чи реальність?». Користувачі мали нагоду познайомитися із законодавчими та нормативно-правовими актами щодо протидії торгівлі людьми.
Працівники Ядутинського будинку народної творчості постійно популяризують українську пісню у форматі відеороликів. Вони презентували 2 свої роботи: «Боже, відверни війну!» та «Біла паляничка».

Турбота про дітей. 17 жовтня відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому розглядалися питання щодо припинення піклування над дитиною, позбавленою батьківського піклування, стану виконання батьківських обов’язків матір’ю щодо неповнолітньої доньки та надання дозволу на дарування земельної ділянки малолітнім дітям. Члени комісії детально обговорили кожну ситуацію та ухвалили рішення з урахуванням найкращих інтересів дітей.
200 дітей із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, та дітей з інвалідністю, що перебувають на обліку Центру надання соціальних послуг, отримали канцелярські набори, надані громадською організацією INGO corusinternational. Щиро дякуємо INGO corusinternational за підтриму вразливих верств населення.
Допомогу речами отримали 9 сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах.
Сектором соціального захисту населення проведено два обстеження сім’ї з догляду на непрофесійній основі.

Продовжується прийом документів від громадян для оформлення житлової субсидії та надання дітям статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.
У відділі ЦНАП міської ради ще один адміністратор пройшов навчання щодо здійснення державної реєстрації актів цивільного стану. Адже наше головне завдання якісно і своєчасно обслуговувати жителів громади.

Благоустрій у громаді. Комунальники дбають про якісне освітлення на вулицях міста. Цього тижня розпочали замінювати пошкоджені лампочки на нові.
Продовжуються роботи щодо укладання труб водопроводу по вул. Чернігівській.
У центрі с. Забілівщина встановлена нова огорожа біля пам’ятника та дитячого майданчика.

Вирує спортивне життя. Закінчився футбольний сезон 2023 року для дорослих. 15 жовтня, на міському стадіоні, відбувся матч за Суперкубок Борзнянської громади, де зустрілися чинний чемпіон і володар Кубка «Українська Вольниця» та «бронзовий» призер першості «Лісовик» (Борзна). Перемогу здобула команда із Малої Загорівки – 4:0. Таким чином, «Українська Вольниця» виграли в цьому сезоні усі трофеї: Чемпіонат, Кубок та Суперкубок! Вітаємо переможців!
Підкорюють спортивні вершини і юні спортсмени. 13 жовтня, на стадіоні імені Сергія Іващенка, відбувся чемпіонат міської ради з футболу серед школярів 2009 року народження – «Вірю в Перемогу». У ньому брали участь команди Ядутинської, Шаповалівської, Оленівської загальноосвітніх шкіл, гімназії імені Пантелеймона Куліша, Борзнянської ЗОШ імені Христини Алчевської, КЗ «Борзнянський ліцей». Переможцями стали гімназисти, срібні нагороди дісталися команді КЗ «Борзнянський ліцей», бронзові – команді Борзнянської ЗОШ ім. Христини Алчевської.
14 жовтня у Борзні пройшли міжобласні змагання з легкоатлетичного триборства. На бігові доріжки та сектор для стрибків вийшли юні легкоатлети з Борзни, Бахмача, Шостки й Конотопа. Учасники змагань, залежно від віку, долали відстань у 200, 300 й 400 метрів та стрибали в довжину. Серед вихованців Борзнянської ДЮСШ до числа переможців та призерів потрапили: Блоха Софія, Доброріз Дарія, Ганжа Вікторія, Костючина Тимур, Скорий Ілля, Локоть Олександр, Шульга Гліб, Ляшиченко Артем.
Команда вихованців Борзнянської ДЮСШ взяла участь у відкритому кубку області з легкоатлетичного кросу, присвяченому пам’яті легендарного тренера Чернігівщини Віктора Федоровича Філіпова, що проходив у м. Чернігові 18 жовтня. За підсумками змагань наші юні земляки вибороли 8 загальнокомандне місце серед 20 команд-учасниць.
Також 14 жовтня у Борзні пройшов обласний футбольний турнір серед юнаків 2013-2014 років народження. Змагалися діти з Борзни, Прилук (дві команди), Бахмача й Носівки. Переможцем обласного турніру стали юні футболісти з Бахмача. Другу сходинку посіла команда Носівки. Третє місце у ДЮСШ (Прилуки-13). Борзнянці – четверті. ДЮСШ (Прилуки-14) – п’яті.
Вихованці Борзнянської ДЮСШ провели успішний виїзний матч у рамках Чемпіонату Чернігівської області з футболу серед юнаків 2010-2011, 2012-2013 років народження. Їхніми суперниками були однолітки з «Юності-2» (Чернігів). Наші земляки здобули перемогу – 3:1. Вдома вихованці ДЮСШ приймали ровесників із ФК «Чернігів». Рахунок гри – 4:4.

Разом до Перемоги!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь