Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Минув ще один тиждень, який наближає нашу Перемогу. Коротко інформуємо про події та здобутки в громаді

Дата: 27.10.2023 16:24
Кількість переглядів: 126

Фото без опису

25 жовтня відбулася 30 сесія восьмого скликання міської ради, на якій обрали секретаря міської ради – Шевлюгу Станіслава Васильовича, депутата від політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка». Ряди народних обранців міської ради від політичної партії «Наш край» поповнив – Паляничка Максим Володимирович.
Також на засіданні сесії розглядався ряд інших важливих питань життєдіяльності громади. Так, планується виділити за рахунок власних доходів громади 220 тисяч гривень для придбання медобладнання для офтальмологічного кабінету Борзнянської міської лікарні. Рішенням сесії також виділені додаткові кошти на створення резерву пального для об’єктів критичної інфраструктури в період повного відключення електроенергії на суму 350 тис. грн.

Ми дякуємо ЗСУ, що наші діти мають можливість навчатися, розвивати свої таланти та здібності, брати участь у різноманітних конкурсах та змаганнях. Вихованка Борзнянської дитячої музичної школи по класу бандури – Єлизавета Гавриш (викладач Олена Фесенко) стала володаркою ІІ премії фестивалю українських талантів «Стань Зіркою», який проходив у м. Київ 21 жовтня. Вітаємо юну бандуристку за достойне представлення Борзнянщини в фестивалі та бажаємо їй подальших успіхів і перемог. Ми завжди горді за наших дітей.

Невтомні трудівниці продовжують плести маскувальні сітки для мужніх воїнів. Своїми руками вони виготовили 9 «оберегів» та 17 килимків для сидіння для захисників.

Освітні будні. У ході Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек «Вірю в майбутнє твоє, Україно!» у Миколаївській ЗОШ І-ІІІ ст. організовано низку заходів: конкурс дитячих малюнків «Від серця до серця», бесіду «Рідна мово, звучи в нашім домі!», годину мужності «Героям-патріотам вічна шана», виставки літератури «Ми – українці: честь і слава незламним» та «Видатні постаті України в художній літературі», філософський стіл «Майбутнє України – у наших руках», годину спілкування «Ніхто, крім нас», зустріч із захисниками України «Шана за ваш подвиг», майстер-клас із виготовлення маскувальних сіток для військових, челендж «Читаємо про Україну».
У Борзнянській ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Х. Алчевської для дітей провели інтегровану гру-вікторину до Дня українського козацтва.
Педагогічний колектив гімназії ім. Пантелеймона Куліша м. Борзни долучився до освітнього проєкту «Марафон менторів із платіжної безпеки», мета якого – запобігання шахрайським випадкам у сфері платіжних послуг. Із старшокласниками проведено заняття «Історія шахрайства з грошима: від фальшивомонетництва до кібершахрайства».
Безпека дітей. 20 жовтня представники ГО «КІСАР в рамках програми CLEAR для вихованців Борзнянської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Христини Алчевської провели навчання з питань мінної безпеки «Інформування дітей про ризики, пов’язані з мінами та вибухонебезпечними залишками війни (ІНРМ)».
Одним із завдань сучасної освіти – є надання рівного доступу до якісної освіти дітям з особливими освітніми потребами. Цього тижня кімната релаксації Шаповалівської ЗОШ І-ІІІ ст. поповнилася сенсорною печерою, придбаною за рахунок залишку коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами.
Сенсорна печера використовується в першу чергу для стимуляції зору та тактильних відчуттів дітей з вадами зору, а також для релаксації під час стресу, покращення емоційного стану, активізації мозкової діяльності, зниження агресії, неспокою, тривожності у дітей.

Вшановуємо українську спадщину. У Забілівському клубі-бібліотеці відкрилася постійно діюча виставка старовинного українського вишитого рушника. Експонати для показу надали місцеві жителі. Оформляла виставку директор закладу Лариса Пацюк разом із активною молоддю села.

Про медицину. До фахівців КНП «Борзнянський ЦПМСД» зареєстровано 513 відвідування. Впродовж тижня вакцинували 62 дітей і дорослих за Календарем профілактичних щеплень, а також зробили щеплення від грипу 11 бажаючим.
Медичні працівники закладу 26 жовтня взяли участь у навчальному тренінгу «Холодовий ланцюг та управління вакцинами», який проводили представниками дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні за підтримки агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та фонду COVAX в Ніжині.
Упродовж тижня медичними працівниками поліклініки Борзнянської міської лікарні зафіксовано 457 відвідувань. У стаціонарних відділеннях закладу проліковано 64 пацієнтів та проведено 9 оперативних втручань.
Відповідно до вимог у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії міської лікарні замінили двері на сучасні металопластикові.

Діти – в центрі уваги. У родину патронатного вихователя влаштували малолітню дитину за заявою матері до вирішення складних життєвих обставин, в яких опинилася сім’я. Це вже четверта дитина у родині патронатного вихователя, якою він опікується разом зі своїм помічником. Діти перебувають в безпечному, сімейному середовищі. Вони оточені увагою та турботою.
Протягом тижня обстежили умови проживання 2 родин потенційних опікунів, які готові взяти до себе в сім’ю дітей, які позбавлені батьківського піклування.
Безвідповідальне батьківство. Працівниками служби у справах дітей, центру надання соціальних послуг Борзнянської міської ради, дільничним офіцером поліції здійснений виїзд у с. Миколаївка в сім’ї, які мають ризик потрапляння в складні життєві обставини. Службою ініційовано притягнення до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.184 КУпАП матері, яка через вживання алкоголю тривалий час ухиляється від виконання своїх обов’язків щодо виховання дитини.
У четвер у Борзні працював психолог Ніжинської мобільної бригади соціально-психологічної допомоги з підлітками, які мають схильність до асоціальної поведінки. З дітьми проведені індивідуальні корекційні заняття та надано консультації.
Триває робота з надання статусів дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. На сьогодні статус отримали 411 дітей.

Центр надання соціальних послуг опікується родинами, що знаходяться в складних життєвих обставинах. Допомогу речами отримали 7 таких сімей.

Продовжується прийом документів для оформлення житлової субсидії.

Комунальники впродовж тижня здійснювали поточні роботи із благоустрою території: вивозили сміття, випилювали аварійні дерева по вул. Шевченка біля міського пляжу.
Продовжуються роботи щодо укладання труб водопроводу по вул. Чернігівській.

Про спорт. 22 жовтня у Берестовці пройшов традиційний Кубок з футболу пам’яті Володимира Бальченка. За нагороди змагалися команди з Берестовця, Комарівки, Оленівки та Красносільського. Команда з Оленівки «Олімпія» фінішувала другою.
Знай наших. У Києві відбувся Кубок України з пауерліфтингу та окремих вправ, який проводила федерація «Комітет пауерліфтингу України» (Ukrainian Powerlifting Committee – UPC). Відмінно виступив на цьому престижному змаганні уродженець Борзни – Владислав Євченко, який нині живе і працює в столиці. Він став переможцем серед професіоналів у ваговій категорії до 125 кілограмів.

Працюємо й перемагаємо разом! Все буде Україна!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь