A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

На календарі перегорнуто перші сторінки нового місяця. Крокуємо в листопад із нашою головною метою – наближення Перемоги

Дата: 03.11.2023 16:15
Кількість переглядів: 146

Фото без опису

2 листопада Борзнянщина провела в останню путь ще одного захисника України – Михайла Григоровича Євфіменка з Прачів. Чоловік 1 серпня 2022 року добровільно пішов захищати Батьківщину від ворога. Низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю Воїна. Легких хмаринок на Небі тим, хто віддав життя за Україну.

Цього тижня працьовиті жінки громади сплели для воїнів ще 7 маскувальних сіток і 27 м’яких килимків. Незабаром «гостинці» відправлять нашим захисникам.
27 жовтня відбулося засідання комісії з питань надання матеріальної допомоги учасникам бойових дій, пораненим, травмованим (або одному з членів їх сімей), військовослужбовцям, які захищають Батьківщину. Було розглянуто 2 заяви та надано допомогу на лікування поранених захисників.
28 жовтня в Ядутинському будинку народної творчості пройшла зустріч із воїнами ЗСУ. Дякуємо усім оборонцям держави за можливість працювати під мирним небом.

30 жовтня під головуванням Лариси Осадчук відбулося чергове засідання виконкому Борзнянської міської ради. Розглянули 26 питань та прийняли відповідні рішення. Ознайомитися з ними можна на сайті Борзнянської міської ради.

Як завжди був насичений тиждень у освітян. 27 жовтня у Миколаївській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулися урочистості з нагоди 50-ї річниці будівлі школи. На захід завітала і міський голова Лариса Осадчук. На ювілей рідного навчального закладу прибули колишні учні та вчителі, запрошені.
Розпочався захід із вшанування пам’яті двох колишніх випускників. У скорботній тиші відкрили меморіальні дошки Андрію Веремієнку, котрий віддав життя за Україну 06 серпня 2023 року, та Наталії Прокуді (Кравченко), яка загинула, виконуючи свій професійний обов’язок, 25 лютого 2022 року.
У найпростішому укритті Шаповалівської ЗОШ І-ІІІ ступенів встановлено 9 світильників з функцією аварійного освітлення, бензиновий інверторний генератор для резервного живлення аварійного освітлення та зарядної станції, а також зарядну станція для мобільних телефонів та інших гаджетів. Крім того, проведено оштукатурювання фасадних відкосів вікон.
До Всесвітнього дня ментального здоров’я у закладах освіти Борзнянської міської ради стартувала Всеукраїнська інформаційно-просвітницька кампанія, спрямована на популяризацію знань та навичок збереження психічного здоров’я, відповідального ставлення до наслідків стресових подій. Так, 31 жовтня в Борзнянській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов психолого-педагогічний семінар-тренінг «Спілкування без конфліктів», у гімназії ім. Пантелеймона Куліша – практикум «Збереження ментального здоров’я педагога в сучасних умовах». З 23 по 27 жовтня у ЗДО № 1 «Світлячок» пройшов тиждень психології під гаслом «З Україною в серці!», який був спрямований на збереження ментального здоров’я дітей, а також семінар-тренінг «Бути креативним – значить бути творчим».
До Оленівської та Шаповалівської ЗОШ І-ІІІ ст. 25 та 27 жовтня завітала команда мобілізаторок громадського об’єднання «КІСАР» із новими вправами та активностями із психоемоційної підтримки дітей та молоді. Із учнями Оленівської школи провели бесіду щодо емоцій та їх ролі у нашому житті, а із більш дорослими учнями Шаповалівської школи підняли тему «самопізнання» і обговорили важливість самоаналізу для розуміння власних почуттів, емоцій та прийняття життєвих рішень.
Представники громадського об’єднання «КІСАР» у рамках програми CLEAR вручили 96 рекреаційних наборів дітям від 6 до 13 років та 13-17 років. Серед них діти військових, з багатодітних родин та сімей, що потрапили у складні життєві обставини.
У рамках проведення місячника шкільних бібліотек, що проходив під гаслом «Вірю в майбутнє твоє, Україно!», у закладах загальної середньої освіти організовано й проведено низку цікавих пізнавальних заходів.
31 жовтня в громаді стартував освітній проєкт НУШ «Імпульс». Програма підвищення кваліфікації «Діяльнісний підхід початкової освіти в реаліях сьогодення» для вчителів початкових класів була реалізована в офлайн режимі на базі Борзнянської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Христини Алчевської. Тренінги для вчителів початкових класів провели сертифіковані тренери Інна Дем’яненко, учителька початкових класів Борзнянської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Христини Алчевської, та Ірина Мостепан, учителька початкових класів Оленівської ЗОШ І-ІІІ ст.
У Будинку дитячої та юнацької творчості почалося облаштування прибудинкової території. Мета – створити зручний майданчик для дітей, де вони зможуть відпочити та розважитись у перерві між заняттями, провести заходи туристсько-краєзнавчого чи художньо-естетичного напрямків. Уже встигли провести роботи з розчищення території.
Пройшло свято «Велесова ніч». Вихованці БДЮТ мали можливість цікаво й неординарно провести своє дозвілля. Діти відвідали тематичні майстер-класи, послухали оповідки про Гелловін, частувалися солодощами, навіть спробували виготовити Джека-ліхтаря з гарбуза.
Також Борзнянський Будинок дитячої та юнацької творчості мав честь, як координатор військово-патріотичного виховання у Борзнянській громаді, зустрітися та привітати рій «Характерники» гімназії імені П. Куліша з ІІ місцем у загальному заліку в середній віковій групі обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Рій нагороджено диплом та кубком. Учасники також отримали від Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді грамоту за зайняте ІІ місце в туристському конкурсі та подяки за участь у конкурсах «Ватра» й «Книга Звитяг».
2 листопада вчителі Борзнянської ЗОШ I-III ст. ім. Христини Алчевської відвідали незвичайне Математичне кафе. Відвідувачам пропонувалися страви з логічними, заплутаними, цікавими стравами. Ними можна було наситити не шлунок, а мозок. Працівники кафе (учителі математики та вчителі початкових класів) створили сприятливу атмосферу для розвитку мислення, уваги, кмітливості й дотепності. Не оминули вчителі також теми естетичного виховання учнів. Учителі музики та мистецтва, історії, географії, української літератури, початкових класів продемонстрували своє бачення форм і методів на їхніх уроках, що сприяють естетичному вихованню учнів.

27 жовтня, в день української писемності та мови, працівники міської ради, вчителі та учні, читачі Публічної бібліотеки долучилися до написання Радіодиктанту національної єдності. Це була гарна нагода перевірити свою грамотність.

Ансамбль «Мрія» Оленівського сільського будинку культури 28 жовтня виступив у Мотронівці перед гостями всеукраїнської науково-практичної конференції «До 120-річчя першого видання українською мовою Біблії Пантелеймона Куліша». Захід проходив під патронатом Чернігівської обласної військової адміністрації та Чернігівської єпархії Православної церкви України. Співорганізаторами також виступили Інститут Івана Франка Національної академії наук України та Українське біблійне товариство.

У відділі ЦНАП Борзнянської міської ради пройшло обговорення проекту «Методичних рекомендацій щодо надання адміністративних послуг ветеранам війни та членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України». Впровадження цих методичних рекомендацій сприятиме встановленню єдиного комплексного підходу в ЦНАП для надання адміністративних послуг ветеранам, членам сімей ветеранів та підвищенню якості їх надання.

Протягом тижня працівники служби у справах дітей, Центру надання соціальних послуг Борзнянської міської ради та старший інспектор з ювенальної превенції виїжджали у с. Мала Загорівка в сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах. Було здійснено перевірку умов проживання дітей та готовність родин до зимового періоду. Проведено бесіди з батьками щодо виховання, утримання, догляду за дітьми, недопущення жорстокого поводження з ними, створення безпечних умов перебування. Також проводилась виїзна робота із сім’ями з дітьми по м. Борзна.

Служба у справах дітей продовжує приймати документи для отримання статусу дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, а також проводить видачу витягів із рішень виконкому Борзнянської міської ради про надання зазначеного статусу. На даний час статус отримало 664 дитини.

Центр надання соціальних послуг продовжує опікуватися родинами, що знаходяться в складних життєвих обставинах. Цього тижня допомогу речами отримали 9 таких сімей.

Сектором соціального захисту за запитами громадян видаються акти обстеження матеріально-побутових умов домогосподарств, фактичного місця проживання особи, тим, хто оформляє житлову субсидію.

На початку кожного місяця проводиться прийом заяв громадян, які розмістили внутрішньо переміщених осіб, про отримання компенсації виплат на житлово-комунальні послуги.

Відділ містобудування, архітектури та економічного розвитку протягом тижня вніс до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва 8 рішень про присвоєння адреси житловим будинкам.

Медична галузь. Завершено ремонт у Ядутинській амбулаторії загальної практики сімейної медицини. На фінальну стадію вийшли ремонтні роботи в медичному закладі в Шаповалівці.
1 листопада представники комунального некомерційного підприємства «Борзнянський Центр первинної медико-санітарної допомоги» взяли участь у семінарському занятті з питань впровадження інфекційного контролю в закладах охорони здоров’я, яке у м. Чернігові провели працівники Асоціації «Служби організації інфекційного контролю» та державної установи «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб України».
Зареєстровано 583 відвідування пацієнтів до лікарів амбулаторних закладів практики сімейної медицини. За календарем щеплень медики провели 37 щеплень дітям та дорослим. З метою профілактики захворюваності на грип 29 осіб отримали щеплення від цієї хвороби.
За минулий тиждень 777 пацієнтів звернулися до лікарів поліклініки Борзнянської міської лікарні. 67 пацієнтів проліковано в стаціонарі, проведено 23 оперативні втручання.

Працівники КП «Борзна-Комунальник» продовжують роботи з облаштування протирадіаційного укриття в приміщенні колишнього готелю. Проводиться оштукатурювання стін і стелі, ремонт східців, перевірка справності електромережі, зварювальні роботи.
Також комунальники проводили роботи з подрібнення гілок по вул. Шевченка в районі пляжу, проводили роботи із заміни лампочок вуличного освітлення у Борзні та Кинашівці. Крім того, триває укладання труб для водопостачання по вулиці Чернігівській, прибирається сміття та листя на вулицях міста.

Працюємо заради наближення Перемоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь