A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Традиційно інформуємо коротко про головні події тижня, що минув

Дата: 10.11.2023 10:26
Кількість переглядів: 105

Фото без опису

Сумна звістка знову надійшла в Борзнянську громаду. Ще один ГЕРОЙ – Роман Миколайович ДОВГАЛЬ із Борзни поповнив ряди Небесного Легіону. Мужній Захисник загинув 29 жовтня 2023 року біля с. Степове Покровського району Донецької області. 07 листопада відбулося поховання Героя. Вічна пам’ять та слава Українському воїну, який захищав Батьківщину та кожного з нас. Щирі співчуття рідним та близьким Героя. У цю гірку мить ми поділяємо ваше горе та схиляємо голову у глибокій скорботі. Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях.

Війна триває… Наші захисники кожної хвилини мужньо боронять нас. Їм важлива наша підтримка та допомога. Дуже велику потребу мають військові в транспорті, без якого важко пересуватися, виконувати поставлені завдання. У громаді оголошувався збір коштів для придбання автомобіля. Благодійна організація «Розвиток Борзнянщини», яка займалася збором коштів, придбала автомобіль марки SSANG YONG модель ACNYON, 2008 року випуску, вартістю 370 тисяч гривень, а також профінансувала: оформлення документів на легковий транспортний засіб – 5500 гривень, паливно-мастильні матеріали – 1650 гривень, фарбування автомобіля – 3753 гривні й передала цей легковий автомобіль новоствореному підрозділу Збройних Сил України.
Висловлюємо щиру подяку представникам бізнесу, сільськогосподарським товариствам, приватним підприємцям, фермерам, кожному, хто долучився до збору коштів. Окремі слова вдячності представникам благодійної організації «Розвиток Борзнянщини» за придбання та доставку автомобіля Ми зробили гарну справу разом! Тільки так ми пришвидшуємо нашу Перемогу.
Працівники БДЮТ разом з вихованцями плетуть шкарпетки для військових та збирають кришечки для виготовлення протезів пораненим.
Невтомні трудівниці продовжують плести маскувальні сітки для мужніх воїнів. Своїми руками вони виготовили 8 «оберегів» та 13 килимків для сидіння для захисників.
Не забуваємо про тих, хто віддав життя за Україну. Так, 3 листопада в Оленівці пройшла відкрита особиста першість з шашок, присвячена пам’яті захисника України Романа Ловейка. Нагороди переможцям та призерам вручила мама Героя, Тетяна Миколаївна Ловейко, разом із секретарем міської ради Станіславом Шевлюгою.

Дякуємо ЗСУ, що наші діти мають можливість навчатися та розвивати свої здібності й таланти. І знову радісна новина про успіхи Єлизавети Гавриш, учениці Борзнянської дитячої музичної школи (викладач Олена Фесенко). Вона стала переможницею 11-го міжнародного конкурсу бандуристів «Волинський кобзарик» у номінації «Бандурист-інструменталіст». Його вдруге провели в онлайн-форматі. У конкурсі брали участь майже 200 учасників від шести до 16 років з усіх регіонів України.

Комфорт та безпека дітей понад усе. Завершився ремонт Шаповалівської ЗОШ І-ІІІ ст., який проводився громадською організацією «Сміливі» з липня до жовтня цього року. У школі замінили: вхідні двері, вікна на енергоефективні, освітлення, розетки та вимикачі в усіх класах, адміністративних кімнатах, коридорах та холах, в дитячому садочку, облаштували зовнішні та внутрішні відкоси, встановили нову вивіску з підсвіткою.
Тривають ремонтні роботи з облаштування протирадіаційних укриттів закладів дошкільної освіти № 1 «Світлячок» та № 2 «Теремок» м. Борзни, які проводяться за сприянням Благодійної організації «Благодійний фонд «Київська школа економіки».
Шкільна родина Шаповалівської ЗОШ І-ІІІ ст. долучилася до онлайн фестивалю «Назустріч Успіху», організаторами якого є Українська федерація «Спорт заради розвитку» спільно з Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні за підтримки Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти».
У рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я у ЗДО № 2 «Теремок» Борзнянської міської ради проведено веселу руханку «Щасливі діти» та заняття «Мій настрій». Вихователі створили атмосферу довіри та комфорту, обговорили з дітьми їхні емоції та переживання з приходом у дитячий садок.
Учні Борзнянської ЗОШ І-ІІІ ст. імені Христини Алчевської отримали творчі блокноти самопідтримки від Клубу Добродіїв. В умовах стресу та психоемоційного напруження вони допоможуть дітям краще пізнати себе, розібратися у своїх емоціях та почуттях, знайти внутрішню силу. Творчі блокноти самопідтримки – інноваційний проєкт, розроблений у співпраці з психологинею Наталією Пашко та підтриманий ЮНІСЕФ.
У Борзнянському Будинку дитячої та юнацької творчості кипіла робота вихованців у гуртку «Бісер». Результатом цієї роботи стали барвисті метелики, диво-квіти й чарівні плодові дерева.
08 листопада начальник відділу освіти Олена Мідянка взяла участь у форумі «Освіта Чернігівщини. Виклики сьогодення», який був присвячений координації співпраці представників органів місцевого самоврядування Чернігівщини з міжнародними і національними НГО, які надають експертну та донорську підтримку у сфері відновлення доступу до освіти.
У гімназії ім. Пантелеймона Куліша міста Борзни відбувся вернісаж засідань педагогічних кафедр під гаслом: «Творчий, креативний учитель – запорука успіху НУШ». Учителі визначили напрямки освітньої діяльності НУШ, поділилися досвідом роботи щодо використання інноваційних технологій на уроках.

Про медицину. Упродовж тижня медичними працівниками поліклініки Борзнянської міської лікарні зафіксовано 663 відвідувань. У стаціонарних відділеннях закладу проліковано 62 пацієнтів та проведено 20 оперативних втручань.
До фахівців КНП «Борзнянський ЦПМСД» зареєстровано 627 відвідувань. Впродовж тижня вакцинували 29 дітей і дорослих за Календарем профілактичних щеплень, а також зробили щеплення від грипу 19 бажаючим.
7 листопада заклад отримав гуманітарну допомогу лікарськими засобами від команди Національної агенції гуманітарної допомоги «Здорові». Дякуємо партнерам за допомогу у такий складний час.

На захисті прав дітей. Працівниками служби у справах дітей проводили роботу з батьками щодо вирішення конфліктних сімейних ситуацій, визначення способу участі одного з батьків у вихованні дитини та визначення місця проживання дитини. Батькам надавалися консультації та роз’яснення щодо способу вирішення сімейних спорів, підготовки відповідних документів.
Фахівці служби у справах дітей брали участь у дводенному онлайн-навчанні за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Про взаємодію місцевих органів влади щодо здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей у сімейних формах виховання, організація соціального супроводу таких сімей».
Спільно з працівниками центру надання соціальних послуг здійснили виїзд у сім’ю для обстеження умов проживання та з’ясування можливості виписки з пологового відділення матері з новонародженою дитиною.
Продовжується робота щодо надання статусів дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та видачі витягів з рішень виконавчого комітету про надання зазначеного статусу.
Цього тижня 4 сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах, отримали допомогу речами.
Соціальні працівники ЦНСП допомагають підопічним у веденні господарства, доставляють продукти харчування, ліки, надають швацькі послуги.
Працівники сектору соціального захисту населення, як завжди з 1 числа, приймали документи на оформлення житлової субсидії та заяви громадян, які розмістили внутрішньо переміщених осіб, про отримання компенсації витрат. Обстежили одну сім’ю з догляду на непрофесійній основі.

Про адміністративні послуги. Укладання шлюбу завжди приємна подія. Упродовж тижня у громаді на одну родину стало більше. Вітаємо щасливих молодят та бажаємо довгих років спільного життя під мирним небом України.
Адміністративна послуга видача витягів з реєстру територіальної громади про реєстрацію місця проживання є найбільш затребуваною серед жителів. Нагадуємо, що отримати цю послугу для себе чи дитини до 14 років можна як офлайн (через ЦНАП), так і онлайн (через застосунок Дія).

Триває підготовча робота з формування бюджету громади на 2024 рік.

Працівники відділу містобудування, архітектури та економічного розвитку проходять навчання для роботи в Єдиному державному реєстрі адрес, який необхідний для формування єдиного джерела даних про адреси та будівлі всіх населених пунктів Борзнянської територіальної громади.

Працівниками КП «Борзнажитлосервіс» здійснено ремонт димовентиляційних каналів у будинках по вул. П. Куліша, 66-А, 74-А, а також ремонт даху по вул. Незалежності, 21, та вул. О. Десняка, 1-А.
Протягом тижня комунальники вирубували чагарники та прибирали на кладовищах та по вулицях міста, вивозили сміття, проводили підготовчі роботи для встановлення пандусу по вул. Бузковій, здійснювали демонтаж перегородки й ремонт вентиляційних каналів нежитлової будівлі по вул. Незалежності, 2-А.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь