A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Шановно громадо, ще минув один тиждень. Інформуємо коротко про головні події

Дата: 17.11.2023 14:43
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

Знову війна забрала життя ще одного нашого земляка – Бєлого Миколи Івановича із Борзни. Він загинув 30 січня 2023 року в районі населеного пункту Кліщіївка Бахмутського району Донецької області, виконуючи бойові завдання, пов’язані із захистом Батьківщини. Нехай добрий, світлий спомин про нашого Воїна стане сильнішим за смерть. Наш Герой назавжди залишиться у пам’яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував.
Вічна пам’ять Герою-Захиснику Миколі Бєлому, який своє життя віддав, боронячи рідну землю!

Шануємо Героїв за силу та мужність, за можливість жити та виховувати дітей патріотами України. Діти не лише навчаються, а й постійно допомагають військовим. Так, 13 листопада у Борзнянській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Христини Алчевської пройшов ярмарок на підтримку ЗСУ. Знову було людно, гамірно і неймовірно смачно! Дякуємо всім, хто долучився до цього заходу. Разом ми сила!
Триває освітній процес. 11 листопада розпочався ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів. Олімпіади проходять на базі Борзнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Христини Алчевської. Як завжди, інтелектуальні змагання розпочалися олімпіадою з української мови та літератури, участь в якій узяли в очному режимі 6 здобувачів освіти 9-11 класів.
Впродовж тижня Управлінням Державної служби якості освіти у Чернігівській області було вивчено досвід роботи колективу Борзнянської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Христини Алчевської із організації безпечного та комфортного освітнього середовища в умовах війни.
Учні гімназії ім. Пантелеймона Куліша м. Борзни Анастасія Москаленко та Дмитрій Гладков стали учасниками конкурсу «Пика шахрая», який проходить у рамках Марафону менторів і проводить його Національний банк України #ШахрайГудбай.
Гімназистка Діана Коломійченко потрапила в десятку фіналістів з поміж 417 учасників Всеукраїнського конкурсу учнівських відеосюжетів «Репортер» Національного проєкту із медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики.
У гімназії ім. Пантелеймона Куліша у рамках відзначення Всесвітнього дня доброти пройшов тиждень утвердження принципів загальнолюдської моралі «Любов і доброта – основні ідеали справжньої людини». Здобувачі освіти взяли участь у флешмобі, створили лепбук, стали учасниками марафону добрих справ.
14 листопада шкільна родина Шаповалівської ЗОШ І-ІІІ ст. знову взяла участь в онлайн фестивалі «Назустріч успіху», метою якого є популяризація здорового способу життя.
У ході тижня психолога «З Україною в серці!» у ЗДО № 1 «Світлячок» Борзнянської міської ради вихователі спільно з дошкільнятами старшої групи та їх батьками виготовили «Герб сім’ї».
Любити природу і творити добро навчають вихованців ЗДО № 2 «Теремок». Так, до Дня синички вихователі провели з дошкільниками бесіди, виготовили аплікацію та намалювали пташку.
Тривають ремонтні роботи по облаштуванню укриттів закладів дошкільної освіти міста Борзни. По їх завершенню відремонтовані кімнати прикрашатимуть новенькі меблі, подаровані дітлахам Благодійною організацією «Благодійний фонд «Київська школа економіки».
За рахунок коштів місцевого бюджету зроблено поточний ремонт системи водовідведення Борзнянської дитячо-юнацької спортивної школи на суму 15,056 тис. грн.
Від цього тижня фасад Борзнянського Будинку дитячої та юнацької творчості прикрашатимуть свіжопосаджені туї. Щиро вдячні за надані саджанці директору ДП «Ніжинський лісгосп» Андрію Даньку.
У рамках тижня фізичної культури в Борзнянській ЗОШ пройшли змагання з шахів та шашок.

Вшановували працівників культури. За активну участь у культурно-мистецькому житті громади та з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва грамотами міської ради відзначено кращих представників галузі. Кожен заклад культури громади отримав подяку та сертифікат на поліпшення матеріально-технічної бази.

Також із професійним святом привітали працівників «Радіо Борзна» та вручили Грамоту Борзнянської міської ради директору Ірині Плющ за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у справу висвітлення актуальних питань функціонування громади.

Медичні будні. Упродовж тижня медичними працівниками поліклініки Борзнянської міської лікарні зафіксовано 794 відвідування. У стаціонарних відділеннях закладу проліковано 64 пацієнтів та проведено 18 оперативних втручань.
До фахівців КНП «Борзнянський ЦПМСД» зареєстровано 582 відвідування. Упродовж тижня за Календарем профілактичних щеплень вакцинували 76 дітей і дорослих.
Представники благодійної неурядової організації «Сумка Самарянина» 16 листопада провели тренінг з питань надання першої психологічної допомоги для лікарів та середнього медичного персоналу.

Подано заяву до Єдиної екологічної платформи «ЕкоСистема» по сміттєзвалищу.
У громаді продовжується реалізація урядової Програми з обміну ламп для закладів освіти, медичної сфери та суб’єктів надання послуг з управління багатоквартирними будинками. Цією послугою скористалися міська лікарня, заклади освіти громади та КП «Борзнажитлосервіс».

У центрі уваги діти. Працівники служби у справах дітей проводили роботу з батьками щодо вирішення конфліктних сімейних ситуацій, визначення способу участі одного з батьків у вихованні дитини та визначення місця проживання дитини. Батькам надавалися консультації та роз’яснення щодо способу вирішення сімейних спорів, підготовки відповідних документів. Спільно з працівниками Центру надання соціальних послуг здійснено виїзд у сім’ю для обстеження умов проживання з метою всебічного та обґрунтованого вивчення питання про визначення місця проживання дитини з одним із батьків.
Продовжується робота щодо надання статусів дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та видачі витягів з рішень виконавчого комітету про надання зазначеного статусу.
Працівники Центру надання соціальних послуг відвідали родини з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, у с. Оленівка та Ядути. Батькам надавалася консультативна допомога. Проведена профілактика безвідповідального батьківства.
Впродовж тижня 6 сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах, отримали допомогу речами.

Продовжується прийом документів для оформлення житлової субсидії.
ЦНАП повідомляє, що проводиться підготовча робота з надання комплексної послуги «єМалятко».

Працівники КП «Житлосервіс» упорядковували укриття у будинках по вул. Героїв Майдану, 31 та вул. Красносільського, 11Б.

Протягом тижня комунальники прибирали на кладовищі по вул. Часниківська, вивозили сміття з парку та вулиць міста. Ремонтували систему вентиляції та підвальне приміщення нежитлового будинку по вул. Незалежності, 2. Провели випробування на герметичність і пуск в експлуатацію частини водогону по вул. Чернігівській і її провулку.

Про спорт. 11 листопада у Києві відбувся перший турнір з футболу серед ветеранів (50 років і старші) на кубок Спортклубу «Добро», присвячений пам’яті видатного футболіста А. А. Добривечера. Участь у турнірі взяли київські СК «Добро» та «Лідер», «Ветеран» (Сираї), а також борзнянський «Темп-Ветеран». У підсумку земляки фінішували четвертими.
У ДЮСШ 11 листопада відбувся груповий етап обласного турніру з футзалу серед хлопчиків 2010 та 2012 років народження. До Борзни приїхали команди Ічні та Бахмача. Приємно, що вихованці і Олега Кордюка (молодша група), і Євгена Коротича (старша група) пройшли до наступного кола змагань. Так тримати! Разом до Перемоги!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь