A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Підводимо підсумки тижня, що минув, і традиційно інформуємо про події в громаді

Дата: 24.11.2023 11:41
Кількість переглядів: 170

Фото без опису

Знову втрата. Пекучий біль обпалює серця земляків. На війні загинув 42-річний уродженець Борзни Всеволод Бодун. Люблячий син, турботливий чоловік і батько двох донечок, тренер-викладач СДЮШОР з футболу «Юність» (Чернігів), волонтер, людина з великим серцем та безмежною душею став Янголом у Небесному Війську. Поховають мужнього Воїна у Чернігові. Висловлюємо щирі співчуття родині загиблого Захисника. У скорботі та молитві низько схиляємо голови, розділяючи невимовний біль втрати.
17 листопада міський голова Лариса Осадчук взяла участь у відкритті меморіальної дошки загиблому Герою, випускнику Шаповалівської ЗОШ І-ІІІ ст., Олександру Криступасу.
Вічна слава та шана Героям! Дякуємо Збройним Силам України за мужність та відвагу.

Починаємо з освітянських буднів. Триває ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад. Проведено олімпіади з географії, біології та історії.
У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей для учасників освітнього процесу в Борзнянській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Христини Алчевської пройшов Тиждень толерантності під девізом «Від маленького Я – до Великої України».
Здобувачі освіти гімназії ім. Пантелеймона Куліша взяли участь у проведенні калейдоскопа позакласних заходів «Толерантність – мистецтво співжиття». Для дітей були проведені різні цікаві заняття з проблеми толерантності.
У закладах освіти також святкували Всесвітній день дитини.
Шаповалівська ЗОШ І-ІІІ ст. отримала від Української федерації «Спорт заради розвитку» Подяку за активну участь у Всеукраїнській онлайн-руханці в рамках проведення фестивалю «Назустріч успіху» та популяризацію рухової активності серед дітей та молоді.
Миколаївська ЗОШ І-ІІІ ст. за сприяння Оксани Шведченко, доньки випускниці закладу, отримала комп’ютерну техніку від організації PDUM PartnershaftDeutschland – Ukraine/Moldovae.V. в особі Victoria Mozart. Дякуємо Victoria Mozart та компанії «Нова Пошта» за безкоштовну логістику техніки в межах програми разової безкоштовної гуманітарної допомоги.
Радують досягнення наших дітей. Так, Аліса Чорнуха, учениця гімназії, посіла призове місце в обласному заочному конкурсі робіт юних фотоаматорів «Чернігівщина – мій рідний край» у номінації «Пейзаж» за роботу «Тихесенький вечір на землю спадає». Бажаємо дівчині подальших успіхів!
У закладах освіти пройшли заходи до Дня Гідності та Свободи. Вихованці ЗДО за допомогою конструктора «Лего» виклали карту України та закріпили знання про державні символи. Дошкільнята робили з паперу голубів миру, а також ангелочків для вшанування Героїв Небесної Сотні, долучилися до акції «Долоньки, заряджені гідністю».
У школах відбулися різні інформаційні та виховні години, конкурси читців, уроки пам’яті, відверті розмови, години історії. Діти мали можливість переглянути довідкові виставки та документальні фільми про події Помаранчевої революції та Революції Гідності.
Учні Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ст. долучилися до акції «Крила», яку організував Благодійний фонд «ОВЕС» #ворогамкришка. Діти збирають пластикові кришечки, які згодом представники фонду відправлять на переробку, а виручені кошти спрямують на закупівлю дронів для наших захисників.
У рамках Програми дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації (CLEAR) Марія Кича, сертифікований тренер DRC, провела розвивальне заняття (ментальне здоров’я) для здобувачів освіти 5-их класів гімназії.

Медична галузь. За минулий тиждень зареєстровано 650 відвідувань пацієнтами лікарів у поліклініці, 74 пацієнтів проліковано в стаціонарному відділенні, а також проведено 8 оперативних втручань.
17 листопада лікарі амбулаторних закладів первинної санітарно-медичної допомоги взяли участь у тренінгу «Розширення методів діагностики та лікування на первинній ланці. Отоскопія. Офтальмоскопія», який проведений міжнародною гуманітарною організацією «Лікарі світу» в Чернігові.
22 листопада отримали від цієї ж організації 7 телевізорів для інформування пацієнтів під час відвідування амбулаторій. Дякуємо ГО «Лікарі світу» за підтримку медичного закладу в цей складний час.
Медпрацівники ЦПМСД взяли участь у тренінгу «Надання допомоги при травмах та контролю і профілактики інфекцій», який провели представники міжнародної неурядової гуманітарної організації «Сумка Самарянина».

До подій офіційних. Делегація з Чернігівщини, на чолі з Ларисою Осадчук, головою Чернігівського регіонального відділення, взяла участь у Загальних зборах Всеукраїнської Асоціації ОТГ (з’їзді делегатів), які проходили в місті Києві 23-24 листопада.
Цього тижня у міській раді вшанували працівників сільського господарства. Аграріям громади були вручені Подяки Борзнянської міської ради.
Особовому складу Борзнянського відділення поліції представили нового начальника – майора поліції Олександра Пузікова. Бажаємо йому успіхів у роботі, взаєморозуміння у колективі та тісної співпраці з органами місцевого самоврядування задля покращення розвитку громади.
Відбулося засідання комісії по відшкодуванню збитків власникам землі та землекористувачам. Розглянуто питання щодо відшкодування збитків, заподіяних Борзнянській міській раді. Землекористувач без укладання відповідного договору оренди землі використовує земельну ділянку комунальної власності загальною площею 4,6653 га та завдав збитків бюджету міської ради у вигляді несплаченої орендної плати в сумі 702,1 тис. грн.

З турботою про найменших жителів громади. Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому розглянули питання щодо визначення місця проживання малолітньої дитини, про стан виконання батьківських обов’язків матір’ю малолітньої дитини та про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.
Працівники служби у справах дітей взяли участь у розширеному засідання координаційної ради у справах дітей при облдержадміністрації, на якому було розглянуте питання «Про стан здійснення соціального супроводження прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу».
Продовжується робота щодо прийому заяв та документів для отримання статусу дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, та видачі витягів з рішень виконавчого комітету про надання зазначеного статусу.
Центр надання соціальних послуг опікується родинами, що знаходяться в складних життєвих обставинах. Цього тижня допомогу речами отримали 10 таких сімей.
Представники ГО «Кісар» надали допомогу внутрішньо переміщеним особам засоби гігієни. Дякуємо благодійникам за підтримку та допомогу.

Соціальний захист. Продовжується прийом заяв на призначення житлово-комунальних пільг та субсидій.
Проведено 3 обстеження сім’ї та призначено виплату компенсації громадянам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі.

Протягом тижня внесено до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва 4 рішення про присвоєння адреси житловим будинкам та гаражним боксам.

Комунальники прибирали сміття та листя по вулицях міста, працювали над облаштуванням укриття по вулиці Незалежності. Займалися підготовкою нових банерів та техніки до зимового утримання вуличної мережі громади.

І, як завжди, завершуємо наш дайджест спортивними досягненнями наших земляків. Започатковано щорічний чемпіонат Борзнянської міської ради з шахів та шашок серед школярів, присвячений пам’яті Олександра Криступаса.
18 листопада, у Ніжині відбулися фінальні ігри чемпіонату Чернігівської обласної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» з футзалу серед юнаків та 2012-2013 років народження. Участь у них взяли одразу дві команди Борзнянської ДЮСШ. Футболісти старшої вікової групи потрапили в п’ятірку кращих дитячих команд області, а наймолодші борзнянці – вибороли кубок та золоті медалі. Вітаємо юну футбольну зміну!
Відбувся всеукраїнський відкритий турнір з футболу «Перемога за нами» серед юнаків 2012 р. н., участь у якому взяли 9 команд з Чернігівщини, Сумщини та Київщини. Вихованці старшого тренера Борзнянської ДЮСШ Олега Кордюка стали «срібними» призерами цього турніру.
На запрошення ветеранів футболу з Ніжина борзнянський «Темп-Ветеран» взяв участь у футбольному турнірі, присвяченому 75-річчю легендарної людини Георгія Мірзовича-Давидова. Борзнянці завоювали бронзові медалі.
19 листопада в обласному центрі пройшов відкритий Кубок м. Чернігова з гирьового спорту серед чоловіків і жінок, ветеранів, юнаків і дівчат, спортсменів з інвалідністю, присвячений пам’яті спортсменів захисників України. Збірна команда Борзнянської територіальної громади «Гетьман» здобула впевнену перемогу на цьому престижному турнірі і стала володарем кубка міста Чернігова.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь