A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Минув ще один тиждень, який наближає нашу Перемогу. Коротко інформуємо про події в громаді

Дата: 01.12.2023 10:12
Кількість переглядів: 121

Фото без опису

Знову із невимовним смутком 29 листопада громада прощалася із захисником – Андрієм Олександровичем Бурим із Борзни. Чоловік у червні 2022 року пішов захищати Батьківщину від ворога. Низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю Воїна. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Захисника.

На жаль, кращі сини і доньки віддають свої життя. Пам’ятаймо, що кожним новим днем ми завдячуємо титанам із ЗСУ. І нашим головним завданням залишається підтримка Збройних Сил України. Жителі громади не забувають своїх земляків-захисників і постійно їм допомагають чим можуть. Знову передали допомогу продуктами харчування та необхідними речами нашим військовим. Окремі слова вдячності від військових за смаколики працівникам Борзнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Черговий пункт плетіння маскувальних сіток з’явився у громаді. Він працює на базі Забілівського клубу-бібліотеки. Молодь села активно включилася в допомогу. Хто з бабусями, хто просто сам прийшов і працюють. Волонтери нагадують, що вони чекають усіх, хто хоче допомагати плести захисне спорядження для ЗСУ. Дякуємо небайдужим жителям за патріотизм та активну життєву позицію. Разом – допоможемо, разом – переможемо!
Учні та працівники Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів узяли участь у новій хвилі благодійної акції зі збору монет на потреби ЗСУ «Смілива гривня» від Національного банку України. Копійки в сумі 216 гривень уже вирушили на фронт для підтримки військових. Нехай наша єдність допоможе здолати ворога!

Патріотичне виховання починається з раннього дитинства. Так, у ЗДО № 1 «Світлячок» із дошкільниками були проведені різні цікаві заняття з метою вивчення традицій, звичаїв, фольклору, культури українського народу, встановлення зв’язку між минулим та майбутнім нашої нації.
Відбувся семінар-практикум для вихователів з проблеми підвищення рівня теоретичної підготовки з питань патріотичного виховання дошкільників в умовах сьогодення «Формування національної свідомості дітей дошкільного віку».
Продовжується ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад. 25 і 26 листопада на базі Борзнянської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Христини Алчевської пройшли олімпіади з математики та англійської мови.
Також 25 листопада відбувся ІІ етап ХIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка» для учнів 5-8 класів закладів загальної середньої освіти. Олімпіади та конкурс проведено в очному режимі з дотриманням всіх заходів безпеки в умовах воєнного стану.
Розпочалася щорічна акція «16 днів проти насильства». Так, з метою привернення уваги до проблем подолання будь-яких форм насильства, у тому числі насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок учні Борзнянської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Христини Алчевської мали змогу поспілкуватися з практичним психологом і соціальним педагогом на цю тематику, переглянули відеоролики стосовно жорстокого ставлення підлітків, шукали шляхи їх вирішення.
28 листопада вихованці гімназії ім. Пантелеймона Куліша м. Борзни долучилися до акції #ЩедрийВівторок, яка приурочена Всеукраїнському дню добрих справ. Гімназисти провели «Урок доброти» в онлайн форматі та поділилися власними історіями про благодійність або добрі справи #ЩебільшеДобра та #ДоброМаєЗвучатиГолосно.
У рамках декади фізичної культури в Борзнянській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Христини Алчевської пройшли загальношкільні змагання з підтягування на перекладині та настільного тенісу.
Борзнянська громада долучилася до заходів із вшанування пам’яті жертв Голодоморів під гаслом «Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!». Зокрема, жителі громади взяли участь у загальнонаціональній хвилині мовчання та акції «Запали свічку пам’яті». У закладах освіти й культури пройшли тематичні виставки, виховні заходи та перегляди роликів і документальних фільмів. Діти виготовляли ангелів та об’ємну аплікацію «Свічка пам’яті».

Юні таланти. Учениця Борзнянської дитячої музичної школи Євгенія Ніколаєнко (викладач Олена Фесенко) посіла друге місце в ХІ Міжнародному конкурсі юних виконавців «Muzikos burtai – 2023», що проходив у місті Клайпеда (Литва).
Завершився другий відкритий конкурс патріотичної пісні «Поклик твого серця». Його започаткував рік тому Чернігівський міський Палац культури. Журі відзначило дипломами за активну участь наших творчих земляків: учнів Ядутинської філії Борзнянської дитячої музичної школи Катерину і Діану Лискунів, а також дует Ядутинського будинку народної творчості у складі Тамари Андрущенко і Ольги Коробки.

Медичні будні. Упродовж тижня медичними працівниками поліклініки Борзнянської міської лікарні зафіксовано 904 відвідування. У стаціонарних відділеннях закладу проліковано 69 пацієнтів та проведено 20 оперативних втручань.
До фахівців КНП «Борзнянський ЦПМСД» зареєстровано 547 відвідувань. За Календарем профілактичних щеплень упродовж тижня вакцинували 35 дітей і дорослих.

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету Борзнянської міської ради, на якому розглянули 22 питання та прийняли відповідні рішення. Ознайомитися з ними можна на сайті Борзнянської міської ради.

29 листопада працівники служби у справах дітей та Центру надання соціальних послуг узяли участь у вебінарі «Патронат над дитиною: значення, сутність, пошук потенційних кандидатів», який відбувся рамках проєкту «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни», що впроваджується МБО «Партнерство «Кожній дитині» за підтримки UNICEF Ukraine на замовлення Міністерства соціальної політики України та Національної соціальної сервісної служби України.
Продовжується робота щодо прийому заяв та документів для отримання статусу дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, та видачі витягів з рішень виконавчого комітету про надання зазначеного статусу.
Центр надання соціальних послуг опікується родинами, що знаходяться в складних життєвих обставинах. Цього тижня допомогу речами отримали 3 сім’ї.
Працівники Центру відвідали родини з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах у с. Кинашівка та м. Борзна.
Соціальний захист. Продовжується прийом заяв на призначення житлово-комунальних пільг та субсидій.

Відділ ЦНАП працює над розширенням послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану щодо державної реєстрації розірвання шлюбу, державної реєстраціє зміни імені, видачі витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, повторної видачі свідоцтва про державну реєстрацію акту цивільного стану, внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання.

Упродовж тижня зареєстровано та видано два будівельні паспорти в Реєстрі Портал державної електронної системи у сфері будівництва на спорудження нових житлових будинків.

Продовжуються ремонтні роботи у підвальному приміщення нежитлової будівлі по вул. Незалежності, та по вул. П. Куліша, 66А.

Зима випробовує на міцність усі служби. Снігопад спричинив дорожній колапс. Звісно, що одночасно всі дороги розчистити неможливо. Комунальники задіяли всю наявну техніку до розчищення доріг та вулиць. Долучилися до визволення зі снігового полону також агропідприємства, представники бізнесових структур та організацій.
Будьте уважними на дорогах!

Знай наших. 26 листопада, у київському спорткомплексі «Atlant Gim» пройшов турнір з пауерліфтингу та окремих вправ «Незламна столиця». Уродженець Борзни Владислав Євченко у присяді зі штангою взяв вагу 282,5 кілограма, у жимі лежачи – 172,5 кілограма, а в тязі йому підкорилася вага 305 кілограмів. У сумі наш земляк набирає 760 кг, що приносить йому перемогу у ваговій категорії до 125 кілограмів. Вітаємо земляка.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь