A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Традиційно інформуємо коротко про головні події тижня, що минув

Дата: 05.01.2024 13:30
Кількість переглядів: 216

Фото без опису

Знову Борзнянщина в жалобі. Ще два ГЕРОЇ – Чернявський Олег Віталійович та Пальчинський Сергій Олександрович із Борзни поповнили ряди Небесного Легіону.
25 грудня під час виконання бойового завдання із забезпечення відсічі збройної агресії російської федерації на території Серебрянського лісництва в районі населеного пункту Діброва Сєвєродонецького району Луганської області загинув оператор відділення протитанкових керованих ракет роти вогневої підтримки 4-го батальйону спецпризначення Олег Чернявський.
31 грудня внаслідок кардіоміопатії перестало битися серце солдата Сергія Пальчинського, кулеметника 2 роти однієї з військових частин.
Вічна пам’ять та слава Воїнам, які захищали Батьківщину та кожного з нас. Щирі співчуття рідним та близьким Героїв. У цю гірку мить ми поділяємо ваше горе та схиляємо голову у глибокій скорботі. Герої не вмирають, вони на завжди залишаються в наших серцях.
Продовжують допомагати тим, хто боронить нашу країну на фронті, жителі Борзни, Забілівщини, Кинашівки, Оленівського старостинського округу. Вони виготовляли окопні свічки, маскувальні сітки, «кікімори», в’язали шкарпетки. Дякуємо усім, хто допомагає та донатить на ЗСУ.
«Разом до Перемоги!» – під таким гаслом у Кинашівській ЗОШ І-ІІІ ст. із великим бажанням розпочали довготривалий проєкт «Світло віри». У школі організували виготовлення окопних свічок, щоб допомогти нашим захисникам. Першу партію із 275 свічок та 70 термоустілок відправили для воїнів через волонтерів. Кухар Жанна Клюйко сплела 7 пар шкарпеток, у які вклала маленькі солодкі сюрпризи; а її донька Софія намалювала патріотичні малюнки для наших воїнів. Хай ці подарунки, зроблені з теплом та любов’ю, зігріють захисників України.

Благодійним фондом «Київська школа економіки» проведені ремонтні роботи з облаштування укриттів закладів дошкільної освіти міста Борзни. Благодійники облаштували стіни, стелю, підлогу, санвузли, систему вентиляції, здійснили заміну міжкімнатних дверей та освітлення. Встановили у відремонтованих кімнатах протирадіаційних укриттів садочків новенькі меблі.
Школярі Кинашівської ЗОШ І-ІІІ ст. стали переможцями Всеукраїнського художнього конкурсу «Календар GLOBE 2024» у рамках міжнародної науково-освітньої програми GLOBE («Глобальне вивчення та спостереження з метою поліпшення довкілля»). Переможці нагороджені дипломами І та ІІ ступенів.
Безпека понад усе. У останні дні минулого року в гімназії ім. Пантелеймона Куліша пройшли заходи з питань безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу на час зимових канікул під гаслом «Правила безпеки – корисні для кожного!». Діти разом з вчителями переглянули різні пізнавальні матеріали, розроблені Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України», відеоролики, узяли участь у дидактичній грі «Небезпечні знахідки», веб-квесті «Моя безпека – у моїх руках», бліц-турнірі «Абетка безпеки».
Учні Шаповалівської ЗОШ І-ІІІ ст. стали учасниками й переможцями Міжнародного дистанційного конкурсу «Олімпіс 2023 – Осіння сесія» з навчальних предметів.
Попри повітряні тривоги у ЗДО № 2 «Теремок» вихователі створювали для малечі веселий казковий настрій. У садочку пройшов тиждень «Зима чарівниця», в рамках якого у молодшій групі проведено заняття з ліплення (пластинографія) «Сніжинки-пушинки», а діти старшої групи на занятті з аплікації виготовили «Веселого гнома».
Педагоги ЗДО № 1 «Світлячок» м. Борзни для своїх маленьких здобувачів освіти організували та провели цікаві спортивні змагання «Зимові пустощі».
У Борзнянському Будинку дитячої та юнацької творчості гурткова робота йде за розкладом. Заняття проходять у домашній атмосфері за чашкою запашного чаю та з солодощами. Діти опановують новий матеріал і разом з тим відпочивають, спілкуючись між собою, беручи участь у іграх та конкурсах. Все органічно поєднано: на заняттях і цікаво, і корисно, і весело.

У Ядутинському Будинку народної творчості відбулася зустріч із воїнами-земляками, які прибули в село у короткострокову відпустку, «Герої сьогодення». У теплій, майже домашній атмосфері працівники закладу культури та юні учасники художньої самодіяльності спілкувалися із захисниками України та подарували їм музичні вітання.
Напередодні Нового року Публічна бібліотека Борзнянської міської ради отримала в подарунок книгу американського письменника українського походження Володимира Слонопаса «Театр життя». Щиро дякуємо благодійникам за чудову можливість отримати в дарунок нове цікаве видання.

Медичні будні. Упродовж тижня до поліклініки Борзнянської міської лікарні зафіксовано 753 відвідування. У стаціонарних відділеннях закладу проліковано 82 пацієнта та проведено 10 оперативних втручань.
До фахівців КНП «Борзнянський ЦПМСД» зареєстровано 457 відвідувань, 5 дітей вакцинували за Календарем профілактичних щеплень.
Погоджено на контрактування 12 пакетів медичної допомоги Програми медичних гарантій на 2024 рік для Борзнянської міської лікарні та 2 пакети медичної допомоги для «Борзнянського ЦПМСД».

Подано повідомлення до Єдиної екологічної платформи «ЕкоСистема» по СЕО «Детальний план території для будівництва полігону твердих побутових відходів на земельній ділянці комунальної власності, яка розташована на території Борзнянської міської ради Ніжинського району Чернігівської області в районі діючого полігону твердих побутових відходів Борзнянської міської ради».
Виготовлено друковані матеріали по проєкту полігону та направлено до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Управління охорони здоров’я Чернігівської обласної державної адміністрації, Міністерства охорони здоров’я України та Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації.

Про адмінпослуги. Нагадуємо жителям громади про те, що треба щороку подавати заяву з метою отримання субсидії на придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій готівковій формі. Новий календарний 2024 рік вже розпочався.

Соціальні послуги. Триває прийом заяв на призначення житлово-комунальних пільг та субсидій, оформлення посвідчень батьків багатодітних сімей та посвідчень дитини з багатодітної родини, а також їх дублікатів. Обстежено 3 сім’ї з догляду на непрофесійній основі.
Допомогу речами отримали 4 сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах.
Соціальні працівники ЦНСП допомагають підопічним у веденні господарства, доставляють продукти харчування, ліки, надають швацькі послуги.
Продовжується робота щодо надання статусів дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та видачі витягів з рішень виконавчого комітету про надання зазначеного статусу.

Благоустрій. Працівники комунальної служби вивозили сміття, заготовляли дрова, розчищали кладовища.

Про спорт. 30 грудня у Борзні пройшов традиційний турнір із футзалу, присвячений пам’яті Євгена Краснопольського. Участь взяли п’ять колективів. Переможцем турніру стала команда «Дружба» (Ніжин). Друге місце посіла «Українська Вольниця» з Малої Загорівки, третє – «Лісовик» (Борзна). Під час змагань було зібрано 4200 гривень, які підуть на підтримку наших земляків із ЗСУ.

Бажаємо прожити цей рік у мирі та злагоді. Наближаємо Перемогу разом!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь