A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Швидко промайнув тиждень. І як завжди інформуємо про його головні події

Дата: 12.01.2024 12:52
Кількість переглядів: 156

Фото без опису

Війна триває. Наші мужні Воїни роблять усе можливе і неможливе, щоб вигнати підступного ворога з рідної землі. Жителі громади також сприяють наближенню Перемогу.
Невтомні трудівниці з Борзни сплели 5 маскувальних сіток для мужніх воїнів. У Забілівському клубі-бібліотеці виготовили 11 маскувальних сіток та 15 «кікімор».
Кинашівські жінки, які своїми руками виготовляють для наших бійців захисні спорядження, передали землякам чергову партію необхідних речей: хімічні грілки, свічки, в’язані шкарпетки та килимки.
Низько вклоняємося нашим Захисникам та Захисницям та їхнім надійним помічникам у тилу.

Освітні новини. 8 січня в Борзнянській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Христини Алчевської відбулася методична рада «Шляхи забезпечення модернізації освітнього процесу та результативності навчання учнів через використання компетентнісного підходу. Застосування ефективних педагогічних технологій у процесі реалізації сучасних підходів щодо підвищення якості освітнього процесу». Педагоги за круглим столом обговорили ряд важливих питань.
Кинашівську ЗОШ нагороджено Похвальним листом Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України за підтримку еколого-натуралістичної позашкільної освіти в умовах воєнного стану та активну просвітницьку роботу з охорони навколишнього природного середовища.
Луговець Віктор, учень 6 класу Кинашівської ЗОШ І-ІІІ ст., узяв участь в обласному етапі ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Змагання відбулось в змішаній (очній та дистанційній) формі з дотриманням вимог безпеки під час дії правового режиму воєнного стану в Україні.
У ЗДО № 2 «Теремок» м. Борзни відбулася розвага «Щоб зими нам не боятися – будемо ми розважатися». Для дітей всіх вікових груп проведено цікаві заняття, на яких малеча мала змогу дізнатися нове, проекспериментувати, малювати нетрадиційною технікою ватними паличками та виготовити аплікацію.
У ЗДО № 1 «Світлячок» м. Борзни дітки виготовили аплікацію «Я – веселий сніговик!». Також вони у цікавій ігровій формі дізналися про корисні властивості вітамінів та поласували смачними яблуками.
Вихователь-методист та практичний психолог закладу провели тренінг з вихователями «Професіоналізм і особистісне зростання педагогів», метою якого було кожному провести самоаналіз, сформувати сходинки досягнення особистих цілей, відчути свою цінність у колективі.
У Будинку дитячої та юнацької творчості гурткова робота йде за розкладом. Діти безперервно займаються на заняттях з хореографії. Попереду виступи, конкурси. Зовсім скоро вони братимуть участь у обласному фестивалі-конкурсі для обдарованої молоді «Поліський зорепад». Побажаємо успіху нашим танцюристам!
Радують досягнення юних талантів. Учениця фортепіанного відділу Борзнянської дитячої музичної школи Єлизавета Маруніч стала лауреатом І премії міжнародного двотурового фестивалю-конкурсу «Зимова фантазія. Різдвяні візерунки». Юна музикантка виступала в номінації «Інструментальний жанр. Фортепіано» в ІІІ віковій категорії. Подякою нагороджена також і наставниця дівчини Ірина Третяк.

Сучасна бібліотека – це не тільки гарні книжки, приємне спілкування та цікаві заходи. Так, під час зимових канікул працівники КЗ «Публічна бібліотека» провели для маленьких читачів ігровий день. Тут були і рухливі ігри, і веселі конкурси, і захоплюючі вікторини, і настільні ігри. Все, щоб малеча відволікалась, розважилася та сповнилася позитивною енергією.
У Іванівському СБК та Ядутинському будинку народної творчості пройшли пізнавально-виховні години «Ні – домашньому насильству», «Стоп насильству». Під час бесід з дітьми акцентувалася увага на протидії булінгу, юридичних та психологічних аспектах, формуванню вміння розпізнавати різні види насильства.
Працівники Малозагорівського КБ провели годину спілкування «Ні – шкідливим звичкам», де присутні мали можливість дізнатися про негативні наслідки для здоров’я від вживання тютюну та алкоголю.
Різноманітними заходами насичена дозвіллєва робота сільських закладів культури. Зокрема, у Іванівському сільську будинку культури пройшла зустріч з аматорами художньої самодіяльності «Зорепадом летять роки». У дружній теплій атмосфері підвели підсумки роботи за минулий рік та окреслили творчі плани на майбутнє.
Окрім того, відвідувачі закладів культури залюбки долучаються до тренувань із настільного тенісу, шахів, шашок, більярду.

Медичні будні. Упродовж тижня до поліклініки Борзнянської міської лікарні зафіксовано 814 відвідувань. У стаціонарних відділеннях закладу проліковано 57 пацієнтів та проведено 13 оперативних втручань.
До фахівців КНП «Борзнянський ЦПМСД» зареєстровано 505 відвідувань, 12 дітей вакцинували за Календарем профілактичних щеплень.

Завершено анкетування жителів громади. На основі думок громадян будуть визначені пріоритетні проблеми, які існують у громаді та перспективи її розвитку. Це буде використано при розробці Стратегії розвитку Борзнянської громади.
Здійснено обстеження захисних споруд цивільного значення для виявлення недоліків, які могли виникнути через погіршення погодних умов.

Про адмінпослуги. Повідомляємо жителям громади, що у ЦНАП можна отримати витяг з ДРАЦСГ про державну реєстрацію народження згідно з ч. 1 ст. 135 Сімейного кодексу України безкоштовно.

Соціальні послуги. Триває прийом заяв на призначення житлово-комунальних пільг, субсидій та допомог, оформлення посвідчень батьків багатодітних сімей та посвідчень дитини з багатодітної родини, а також їх дублікатів.
11 січня відбулося розширене засідання обласної міжвідомчої робочої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей. Начальник служби у справах дітей та директор Центру надання соціальних послуг взяли участь у засіданні та долучились до обговорення нагальних проблем та шляхів їх вирішення.
У міській раді триває робота з корекційної програми для кривдників. Цього тижня розпочалися заняття ще з трьома особами.
Мобільною бригадою виїжджала в родини, щодо яких надійшло повідомлення про насильство в сім’ї. Фахівці надали соціальні послуги з консультування, інформування, посередництва, кризового (екстреного) втручання.
Соціальні працівники ЦНСП допомагають підопічним у веденні господарства, доставляють продукти харчування, ліки, надають швацькі послуги. Цього тижня отримали для своїх підопічних у відділеннях «Укрпошти» енергозберігаючі лампи.
Продовжується робота щодо надання статусів дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та видачі витягів з рішень виконавчого комітету про надання зазначеного статусу.

На території громади здійснюються роботи із благоустрою. Проводиться розчищання доріг та тротуарів від снігу, посипання їх піщаною сумішшю. Забезпечується робота водопровідних та каналізаційних мереж, вивезення сміття. Також у місті обрізали гілки дерев уздовж тротуарів.

І наостанок. У випадках надзвичайних ситуацій, пов’язаних з агресією рф та можливими проблемами з електропостачанням, Пункти незламності готові приймати жителів громади. Детальнішу інформацію можна знайти на сайті міської ради.

Бережіть себе. Працюємо далі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь