Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Інформуємо про головні події тижня, що минає

Дата: 02.02.2024 14:05
Кількість переглядів: 202

Фото без опису

Борзнянську громаду знову сколихнула жахлива звістка. 24 січня 2024 року в бою з ненависним агресором, захищаючи свободу та незалежність нашої держави, поблизу населеного пункту Васюківка Бахмутського району Донецької області загинув старший бойовий медик 3 піхотної роти однієї з військових частин Дмитро КАГАДІЙ, уродженець м. Борзна.
Вічна пам’ять мужньому воїну, який віддав життя за кожного з нас. Хай завжди живе ім’я Дмитра Кагадія в серцях рідних, близьких, знайомих, усіх жителів громади.
Пам’ятаємо, якою ціною здобувається можливість жити і працювати. Слава українським воїнам, які боронять нашу землю від агресора.

Громада не перестає піклуватися і підтримувати наших захисників і захисниць. Патріотично налаштовані громадяни з Борзни, Кинашівки, Забілівщини, Малої Загорівки, Оленівки, Шаповалівки, Ядут, Красностава, Прачів та Адамівки продовжують виготовляти окопні свічки, плести маскувальні сітки, «кікімори», «сідушки», шкарпетки. Цього тижня жителі громади передали через волонтерів на фронт чергову допомогу воїнам-землякам.
Дякуємо усім, хто наближає Перемогу та допомагає й донатить на ЗСУ! Дякуємо Воїнам за наш захист! Разом – ми сила!

Освітні новини. Продовжується ІІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів. 28 січня на базі КЗ «Борзнянський ліцей» проведено в дистанційній формі олімпіаду з математики. У інтелектуальному змаганні взяли участь Анастасія Дика (КЗ «Борзнянський ліцей») та Софія Акчу (гімназія ім. Пантелеймона Куліша м. Борзни).
Заклади освіти міської ради отримали цифрові планшети від Франції (регіон Іль-де-Франс). Дані девайси, у кількості 208 шт., передані для дітей пільгових категорій, які допоможуть їм у навчанні. Планшети вже розподілені між усіма школами громади в залежності від потреби.
Учителі початкових класів здійснили конкурсний відбір підручників і посібників для здобувачів освіти 2 класу та педагогічних працівників.
До Дня затвердження Державного Прапора України у гімназії ім. Пантелеймона Куліша пройшов флешмоб «Це поєднання – святе, у серці ми збережемо навіки!».
Школярі стали активними учасниками й переможцями обласного етапу Всеукраїнського заочного конкурсу робіт юних фотоаматорів «Моя країна – Україна»:

  • Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ст. у номінаціях «Пейзаж» (ІІ і ІІІ місця) та «Живий світ» (фото тварин та рослин) ІІІ місце – керівник Людмила Терещенко;
  • БДЮТ у номінаціях «Пейзаж» та «Натюрморт» (ІІІ місце) – керівник Микола Ганнич;
  • Кинашівської ЗОШ І-ІІІ ст. у номінації «Пейзаж» (І і ІІІ місця) – керівник Тетяна Ганнич;
  • гімназії ім. Пантелеймона Куліша м. Борзни у номінації «Пейзаж» (ІІІ місце) – керівник Віта Байло.

Здобувачі освіти Кинашівської ЗОШ І-ІІІ ст. також взяли участь і отримали перемоги у Всеукраїнському заочному конкурсі робіт юних фотоаматорів «Моя країна – Україна!» у номінаціях: «Жанрове фото» (диплом ІІІ ст.), «Живий світ (фото тварин та рослин)» (дипломи ІІ і ІІІ ст.), «Натюрморт» (диплом ІІІ ст.), «Пейзаж» (диплом ІІ ст.) – керівник Тетяна Ганнич.
30 січня учні 8 та 10 класів Борзнянської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Христини Алчевської здійснили віртуальну подорож у світ професій. Через диференційно-діагностичний опитувальник Є. Климова (карту самооцінки схильностей) школярі мали змогу ознайомитися з широким спектром професій, визначити інтуїтивно, яку саме з цих професій можна обрати.
У закладах освіти та культури громади організовано й проведено ряд різнопланових заходів із вшанування подвигу Героїв Крут: виставки літератури, усні журнали, години пам’яті, перегляди уривків історичних фільмів, інформаційні хвилинки, поетичні флешмоби тощо.
З метою вшанування світлої пам’яті мільйонів безневинно убитих людей різних національностей, більшість з яких були євреї, поглиблення знань учнів з масштабами та негативними наслідками Голокосту у закладах освіти громади проведені різнопланові тематичні заходи: години спілкування, бесіди, виставки, фотовиставки, інформаційно-просвітницькі хвилинки, історичні години пам’яті, перегляди презентацій та відео, усні журнали, години милосердя тощо.

Працівники закладів культури громади також провели ряд заходів. Зокрема у КЗ «Публічна бібліотека» Борзнянської міської ради пройшла тематична виставка літератури «Голокост – шрам на серці людства».
У Забілівському клубі-бібліотеці та Іванівському сільському будинку культури відбулися години скорботи «Горить свіча і пам’ять полум’ям тремтить».
Працівники Малозагорівського клубу-бібліотеки провели годину-пам’ять «Свіча голокосту не згасне». Відвідувачі Ядутинського Будинку народної творчості мали змогу переглянути й обговорити кінофільм «Список Шиндлера» за книгою Томаса Кініллі.

Медичні будні. До фахівців КНП «Борзнянський ЦПМСД» зареєстровано 542 відвідування, 24 дітей вакцинували за Календарем профілактичних щеплень.
Упродовж тижня до поліклініки Борзнянської міської лікарні зафіксовано 1220 відвідувань. У стаціонарних відділеннях закладу проліковано 86 пацієнтів та проведено 31 оперативне втручання.

До Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва протягом тижня внесено рішення про присвоєння адреси житловому будинку. Видано містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки.

Про адміністративні послуги. Надано 444 адміністративні послуги, з них 34 соціальні, а саме: на оплату житлово-комунальних послуг і придбання твердого палива та скрапленого газу – 11, субсидій – 4, державних соціальних допомог – 19. Також послуги отримують ветерани війни, учасники бойових дій та члени їх сімей за принципом «єдиного вікна». За звітний період звернулося 9 осіб.
Відділ ЦНАП зареєстрував протягом січня 8 народжень дітей. Бажаємо малюкам довгих років життя, а щасливим батькам наснаги у вихованні достойних громадян.

Соціальні послуги. Триває прийом заяв на призначення житлово-комунальних пільг, субсидій та допомог, оформлення посвідчень батьків багатодітних сімей та посвідчень дитини з багатодітної родини, а також їх дублікатів.
Продовжується робота щодо надання статусів дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та видачі витягів з рішень виконавчого комітету про надання зазначеного статусу.
У міській раді триває робота з корекційної програми для кривдників з шістьма особами.
Соціальні працівники ЦНСП допомагають підопічним у веденні господарства, доставляють продукти харчування, ліки, надають швацькі послуги.

На території громади здійснюються роботи із благоустрою. Забезпечується робота водопровідних та каналізаційних мереж, вивезення сміття.

Про спорт. 27 січня проведено відкриту першість Борзнянської ДЮСШ з легкоатлетичного триборства: біг 25м+стрибок у довжину з місця+довгий біг. Окрім вихованців нашої школи, на запрошення відгукнулись команди Конотопа, Бахмача та Шостки. За підсумками змагань серед вихованців Борзнянської ДЮСШ переможцями та призерами стали Шульга Гліб, Локоть Олександр, Архипович Артем, Брязкало Арсен, Ганжа Вікторія. Так тримати і надалі.

Разом переможемо!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь