A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

І знову – про головне за тиждень у нашій громаді

Дата: 09.02.2024 11:06
Кількість переглядів: 150

Фото без опису

Нині кожен робить усе можливе, аби якнайшвидше здолати ворога та повернутися до мирного життя, яке нахабно перервали загарбники. Тому небайдужі громадяни нашої громади продовжують підтримувати воїнів у тилу. Жителі Борзни, Кинашівки, Забілівщини, Оленівки, Прачів, Миколаївки, Малої Загорівки, Шаповалівки та Ядут, педагоги та учні активно збирають матеріали для виготовлення окопних свічок, завзято плетуть сітки, виготовляють окопні свічки, теплі речі, які вкрай потрібні нашим захисникам на передовій. Миколаївці почали освоювати виготовлення адаптивних подушок-кісточок, із Шаповалівки цього тижня відправили на передову великі сітки та в’язаних шкарпеток, з Ядут передали окопні свічки, які воїни вже отримали. Щиро дякуємо за підтримку військових, та наближення перемоги! Разом вистоїмо!

На освітній ниві. Учитель географії гімназії ім. Пантелеймона Куліша м. Борзни Сергій Талалай став дипломантом першого туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024» у номінації «Географія». Вітаємо талановитого педагога і бажаємо нових досягнень!
Учень 9 класу КЗ «Борзнянський ліцей» взяв участь у ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії.

Третьокласники Борзнянської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Христини Алчевської стали членами дитячої спілки «Країна Барвінкова», а дев’ятикласники в рамках профорієнтаційної роботи ознайомилися з різними професіями, змістом трудової діяльності в галузі кожної з них, з вимогами, які ці професії висувають до людини, а також де ними можна оволодіти.
У закладах освіти пройшов День безпечного Інтернету під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». Проведені позакласні заходи з правил інтернет-етикету: «Безпечне користування інтернетом. Критичне оцінювання відомостей», «Мережа як стиль життя», «Подорож океаном комп’ютерних знань». Діти виготовили пам’ятки, виконували вправи для засвоєння можливих небезпек у мережі «Інтернет» та шляхів їх уникнення.
У Всесвітній день читання вголос здобувачі освіти гімназії ім. Пантелеймона Куліша м. Борзни взяли участь у веб-квесті «Книга – мій найкращий друг».
Колишня випускниця Борзнянської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Христини Алчевської Інна Драбинога передала безцінний подарунок шкільній бібліотеці – книгу В. Нестайка «Тореадори з Васюківки». Відтепер нехай учні із захопленням читають цю відому книгу.
Відбулося засідання оргкомітету 2-го етапу змагань серед закладів загальної середньої освіти в межах територіальних громад проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги», на якому обговорили робочі моменти та узгодили питання організації змагань.
У Борзнянському Будинку дитячої та юнацької творчості відбувся ІІ (міський) етап Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!» у двох номінаціях «Образотворче мистецтво» та «Декоративно-прикладне мистецтво» задля популяризації творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка. Активну участь у конкурсі взяли учні й педагоги Ядутинської та Шаповалівської ЗОШ І-ІІІ ст., вихованці й керівники гуртків БДЮТ. Переможців нагороджено дипломами.
Вихованка БДЮТ Ангеліна Куц здобула перемогу в обласному конкурсі робіт юних фотоаматорів «Чернігівщина – мій рідний край» (номінація «Флора та фауна») за роботу «У траві високій зачаївся стрибунець».
Працівники Борзнянського Будинку дитячої та юнацької творчості взяли участь у обласному вебінарі для педагогів закладів позашкільної освіти Чернігівської області.

З нагоди Всесвітнього дня боротьби проти раку в Іванівському сільському будинку культури пройшла бесіда «Знати, щоб перемогти», аби привернути увагу жителів села до запобігання, виявлення та лікування злоякісних новоутворень.
У Ядутинського будинку народної творчості обговорили з молоддю питання ставлення до військових у суспільстві. Чому є випадки поганого відношення до військових, чому люди стають злими, які шляхи виходу з цієї проблеми – про все це велася розмова у формі діалогу.
У Публічній бібліотеці триває рубрика «Читачі рекомендують». Відвідувачі ділилися своїми враженнями від прочитаних книг. Улюбленцями на цьому тижні стали: «Дівчина, яка мовчить» та «Двійник» Тесс Ґеррітсен, «Артеміс Фаул. Утрачена колонія» Йона Колфера та «Душа окаянна» Дарини Гнатко.

Медицина. Протягом тижня до лікарів Борзнянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини зареєстровано 710 відвідувань, а за Календарем профілактичних щеплень вакциновано 20 дітей.
КНП «Борзнянська МЛ» за минулий тиждень відвідало 1085 людей. 84 пацієнти проліковані стаціонарно та зроблено 23 оперативні втручання.

Адміністративні послуги. Відділ ЦНАП Борзнянської міської ради минулого тижня надав 606 адміністративних послуг, у тому числі 37 соціальних. Серед них – 6 пільг на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива та скрапленого газу, 7 субсидій та 24 державні соціальні допомоги.

Сектор соціального захисту населення продовжує приймати документи для оформлення житлової субсидії та пільги, обслуговує жителів громади, які потребують актів обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства, фактичного місця проживання та оформлення матеріальної допомоги різним верствам населення, учасникам бойових дій, травмованим для лікування або поліпшення матеріально-побутових умов. Триває внесення справ до реєстру багатодітних сімей, видача та продовження посвідчень.

Служба у справах дітей разом із працівниками Центру надання соціальних послуг та Національної поліції провели профілактичний рейд в Миколаївському старостинському окрузі та обстежили 4 сім’ї, у яких виховуються 10 дітей. Батькам надали необхідні консультації, провели бесіди щодо ведення здорового способу життя, створення належних умов для виховання дитини тощо. За результатами рейду поліція склала протокол про ухилення батьків від виконання передбачених законодавством обов’язків та проведено профілактичну бесіду.

До дня річниці Закону України «Про пробацію» працівники Центру надання соціальних послуг успішно пройшли навчання від Ніжинського районного сектору № 4 філії Державна установа «Центр пробації».

Продовжується робота щодо надання статусів дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та видачі витягів з рішень виконавчого комітету про надання зазначеного статусу.

Видано паспорт прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності (реалізації хлібобулочних виробів).

Працівники КП «Борзна Комунальник» замінили лампи на мережі вуличного освітлення, прочистили стічні колектори по вул. Шевченка та Незалежності та займалися вивезенням сміття.

Спортивні новини. Команда Борзнянської ДЮСШ (тренер Олег Кордюк) взяла участь у відкритому чемпіонаті з футзалу серед юнаків 2012 р. н. «На підтримку ЗСУ», що проходив у Славутичі і виборола 2 місце.
У Кинашівському Центрі культури та дозвілля молоді пройшли змагання з настільного тенісу. Перше місце посів Віталій Топчій, на другій сходинці – Дмитро Стрішний, трійку кращих замкнув Богдан Міщенко. Дякуємо Збройним Силам України за можливість молоді займатися спортом, а також усім учасникам змагань.

Продовжуємо працювати задля Перемоги!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь