A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Минає робочий тиждень, тому коротко інформуємо про головні події

Дата: 16.02.2024 11:38
Кількість переглядів: 138

Фото без опису

Допомагаємо тим, хто боронить нашу державу. Жителі Борзни, Кинашівки, Забілівщини Миколаївки, Оленівки, Прачів, Ядут, Малої Загорівки продовжують виготовляти консерви, окопні свічки, кікімори, плести сітки, збирати пластикові пляшки для грілок та кришки для протезів, шити адаптивні подушки для поранених та вже освоюють виготовлення стрічок для боєприпасів. На фронт передані необхідні маскувальні речі, окопні свічки, шкарпетки, пічки та продукти харчування.
Дякуємо всім, хто допомагає ЗСУ та наближає нашу Перемогу!
Щиро вдячні ФОП «Глущенко» за надані матеріали для виготовлення грілок.

Освітні новини. Учні Кинашівської ЗОШ І-ІІІ ст. стали переможцями Всеукраїнської дитячо-юнацької еколого-патріотичної гри «Паросток» та нагороджені грамотами Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України за зайняте ІІ місце. Вітаємо та бажаємо нових нагород!
Гімназію ім. Пантелеймона Куліша відвідала інспектор СКЗ Ніжинського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області капітан Любов Троєцька, яка провела просвітницьке заняття «Крокуй до своєї мети». Гімназисти ознайомились із важливою роботою та обов’язками поліцейського та отримали відповіді на всі запитання.
Школярі Борзнянської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Христини Алчевської відвідали тренінгове заняття «Ми і школа», на якому обговорили культуру спілкування, пошук конструктивних способів вирішення проблемних ситуацій, подолання негативних емоцій і труднощів, що виникають у процесі навчання.
Про славетного земляка Пантелеймона Куліша йшлося під час проведення заходів, приурочених до 127-річчя з дня смерті письменника у гімназії ім. Пантелеймона Куліша. Здобувачі освіти взяли участь у літературній вітальні «П. Куліш – першорядний талант», дайджесті «П. Куліш – українського слова майстер», диско-лекції «І розіллється слава України по всій вселенній», віртуально подорожували до Ганниної Пустині та переглянули «Книгу буття українського народу».
Вихованці ЗДО «Світлячок» ознайомилися з різними професіями, а також навчалися використовувати нетрадиційні техніки малювання та аплікації на занятті «Мій улюблений котик».
У Прачівському ЗДО «Перлинка» провели заходи до Дня парасольки та Дня святого Валентина. Вихованці розучили «Танок з парасольками», прослухали історію її виникнення, брали участь конкурсах та готували подарунки рідним.
До Дня Святого Валентина в закладах освіти громади пройшли дайджести вітань, конкурсно-розважальні заходи та майстер-класи з виготовлення листівок для воїнів ЗСУ з привітаннями та найкращими побажаннями. Також працювала «Пошта кохання».

Перед Днем закоханих працівники Публічної бібліотеки провели вуличну акцію «З валентинкою в серці». Всіх зі святом вітав бібліотечний ведмедик Тедді та дарував валентинки, побажання і позитивні емоції. Також представлена виставка-привітання «Чарівний Валентинів день», яка містить книги для всіх охочих поринути у жанр любовного роману та відкривати для себе світле почуття кохання.
У Борзнянській дитячій музичній школі відбулося урочисте вручення нагород та концерт переможців ІІІ міського фестивалю-конкурсу «Щастя, радості, любові нащедруєм вам доволі». На розгляд журі було подано 34 конкурсні виступи, а загалом у фестивалі-конкурсі взяли участь більше 70 учасників. Переможці та лауреати нагороджені дипломами та солодкими подарунками.
15 лютого індивідуальні юридичні консультації для внутрішньо переміщених осіб надавали фахівці Благодійного фонду «Право на захист» на базі Публічної бібліотеки.

Медична ланка. До лікарів Борзнянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини зареєстровано 844 відвідувань, вакциновано 14 дітей.
1138 жителів звернулося цього тижня до КНП «Борзнянська міська лікарня», де стаціонарно проліковано 86 пацієнтів та зроблено 14 оперативних втручань.

Розпочато роботу над розробленням Програми забезпечення безпеки та стійкості критичної інфраструктури на території Борзнянської міської ради.

З нагоди Дня вшанування пам’яті учасників бойових дій на території інших держав та 35-ї річниці виведення військ з Афганістану відбулось покладання квітів до пам’ятного знаку та стели пам’яті загиблим воїнам-інтернаціоналістам.

Про адміністративні послуги. Цього тижня відділ ЦНАП надав 528 адмінпослуг, у тому числі 60 – соціальних. Серед них – 10 пільг на оплату житлово-комунальних послуг і придбання твердого палива та скрапленого газу, 27 субсидій та 23 державні соціальні допомоги. Звертаємо увагу, що у відділі надаються послуги для ветеранів війни, учасників бойових дій та членів їх сімей, за даний період – 7 заявників.

У Центрі надання соціальних послуг та службі у справах дітей працювали з опікунськими родинами та сім’ями з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, проводили профілактичні бесіди та надавали консультації з різних питань.
Психолог Центру провів консультативну та діагностичну роботу з постраждалими від домашнього насильства.
Триває корекційна програма для кривдників, яку наразі проводять з 6 особами.
Ведеться робота щодо надання статусів дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та видачі витягів з рішень виконавчого комітету про надання зазначеного статусу.
Сектор соціального захисту населення продовжує приймати документи для оформлення житлової субсидії та пільги, обслуговує жителів громади, які потребують актів обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства, фактичного місця проживання та оформлення матеріальної допомоги різним верствам населення, учасникам бойових дій, травмованим для лікування або поліпшення матеріально-побутових умов. Триває внесення справ до реєстру багатодітних сімей, видача та продовження посвідчень.

Благоустрій. Цього тижня працівники КП «Борзна-Комунальник» вивозили сміття та пластикові пляшки, ліквідовували стихійні сміттєзвалища, розчищали узбіччя вулиці Київської. Займалися вирубуванням чагарників та розчищанням узбіч доріг в Прачах та Малій Загорівці.

Спортивне життя.
У Кинашівському центрі культури та дозвілля молоді провели змагання з шахів. Кращим гравцем став Ярослав Сорока, друге місце у Віктора Луговця, трійку кращих замкнув Микола Стрішний. Переможці отримали грамоти та солодощі.
Вирує спортивне життя і в Забілівщині, де в місцевому клубі-бібліотеці сільська молодь взяла участь у турнірі з настільного тенісу. Переможцем став Олег Колесник, друге місце виборов Віталій Марченко, третя сходинка – у Сергія Суржика.
Наш земляк Олег Віра, студент Київського національного університету будівництва і архітектури взяв участь у відкритому чемпіонаті Києва з гирьового спорту серед студентів і учнів. Юнак став призером змагань і виборов у особистому заліку 3 місце у своїй ваговій категорії. Вітаємо та бажаємо нових спортивних досягнень!
Вихідними Борзна приймала ігри групового етапу чемпіонату Чернігівської області з футзалу серед чоловічих команд «Граємо за Україну разом». Окрім місцевих «Зміни» та «Лісовика», за вихід до наступної стадії сперечався і ФК «Бахмач». У запеклих матчах першість виборола «Зміна», друге місце – за «Лісовиком», тож обидві наші команди стали учасниками наступного етапу змагань.
Відбувся обласний турнір з футзалу серед дітей 2013 року народження. За перемогу боролися юні футболісти Борзни, Бахмача, Носівки, Прилук, Ічні та Гнідинців. Переможцями стали вихованці нашої ДЮСШ, які у фіналі переграли команду Бахмача 2:1. Приз кращого гравця команди отримав Матвій Жадік. Вітаємо юну футбольну зміну та дякуємо Збройним Силам України за можливість проводити спортивні змагання!

Працюємо, допомагаємо та перемагаємо далі!

ФОТО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь