A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Тиждень добігає кінця, тому інформуємо про події в громаді

Дата: 23.02.2024 11:16
Кількість переглядів: 109

Фото без опису

Продовжуємо разом працювати задля Перемоги і щодня допомагати військовим у тилу. Невтомні жителі Борзни, Забілівщини, Кинашівки, Ядут, Малої Загорівки, Оленівки, Прачів, Миколаївки, Шаповалівки продовжують допомагати нашим захисникам – плетуть сітки, збирають продукти, необхідні матеріали, шиють адаптивні подушки. Цього тижня виготовлено 200 окопних свічок та 5 разів відправлено на фронт необхідні речі.

Освітні новини. Шість учнів гімназії ім. Пантелеймона Куліша та Борзнянської школи ім. Христини Алчевської взяли участь у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. І вже відомо, що дипломи ІІІ ступеня отримали гімназистка Аліса Чорнуха та школярка Альона Григорович. Вітаємо з досягненнями!
Завершився ІІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів. За підсумками диплом ІІ ступеня отримала Ярина Косяненко, дев’ятикласниця Борзнянської школи ім. Христини Алчевської (українська мова та література), учитель Ніна Третяк. Також дипломи ІІІ ступеня отримали Станіслав Горбач, десятикласник гімназії ім. Пантелеймона Куліша (англійська мова), учитель Ірина Христич та Софія Акчу, учениця 10 класу гімназії ім. Пантелеймона Куліша (математика), учитель Наталія Єргалієва. Вітаємо переможців, та їх наставників із високими здобутками! Бажаємо нових звершень та перемог!
Директор Борзнянського інклюзивно-ресурсного центру Оксана Гненюк взяла участь в обласному семінарі, на якому обговорювали особливості консультування батьків в умовах інклюзивно-ресурсного центру.
Учні Борзнянської школи ім. Христини Алчевської взяли участь в акції «Місяць вдячності», яку організувала «Укрпошта». Діти писали листівки захисникам, волонтерам, медикам, рятівникам. Нехай ці теплі слова зігріють усіх, хто докладає величезних зусиль для єдності і стійкості України.
До 168 річниці з дня народження Софії Русової в Шаповалівській школі організували екскурсії до світлиці видатної педагогині, філософський стіл та вікторину. А практичний психолог школи Марія Кича взяла участь у круглому столі, організованому ГО «Асоціація освітян імені Софії Русової», де обговорили національно-патріотичне виховання дітей.
Всесвітній день екскурсовода семикласникам Борзнянської школи ім. Христини Алчевської запам’ятався цікавою екскурсією до музею-садиби Олександра Саєнка.
До Дня єднання, Дня Державного Герба, Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, Дня Спонтанного прояву доброти, Міжнародного дня рідної мови у закладах освіти громади проведені заходи, виховні години, вікторини, конкурси малюнків, на яких здобувачі освіти поглиблювали знання.
На честь вшанування Героїв Небесної Сотні школярі громади долучилися до щорічної тихої акції «Янголи пам’яті», переглянули документальні фільми, взяли участь у тематичних годинах та вшанували пам’ять загиблих Героїв, поклавши квіти до меморіальної дошки Олегу Куслію.
Тиждень під назвою «Ми охайні малюки» пройшов у Кинашівському ЗДО «Світанок», завдяки чому малюки поглибили знання про предмети гігієни та їх призначення.
У Борзнянському Будинку дитячої та юнацької творчості пройшла виставка робіт вихованців гуртка «Бісер» на тему «Зимові дерева», а керівник гуртка Ярослав Чикало провів краєзнавчу вікторину «Люби і знай свій рідний край, юний борзнянцю».

В Публічній бібліотеці організовано інформбюро «В єднанні наша сила та міць» та діяла книжкова виставка «Небесна сотня. Герої не вмирають». Також полиці бібліотеки поповнилися чотирма книгами нашої землячки Світлани Ілляшенко (псевдонім Лана Мостова).

Медична галузь. Борзнянську міську лікарню цього тижня відвідало 1048 людей, стаціонарно пролікували 87 жителів та зробили 17 оперативних втручань.
Також за участю фахівців Чернігівського облцентру крові в лікарні провели День донора. Долучилися до здачі крові нашим захисникам 62 людини.
До лікарів Борзнянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини зареєстровано 734 відвідувань, вакциновано 13 дітей.

Відбулось чергове засідання з питань захисту прав дитини. Члени комісії прийняли відповідні рішення, проекти яких будуть підготовлені для подальшого розгляду на найближчому засіданні виконавчого комітету міської ради.

Адмінпослуги. У відділі ЦНАП надано 565 адміністративних послуг, у тому числі 110 – соціальних. Серед них – 39 пільг на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива та скрапленого газу, 31 субсидія та 40 державних соціальних допомог. Звертаємо увагу, що у відділі надаються послуги для ветеранів війни, учасників бойових дій та членів їх сімей, за даний період – 6 заявників.
Приємно, що цього тижня проведено державну реєстрацію шлюбу чотирьох пар. Тож вітаємо наречених! Нехай ваше сімейне життя буде наповнене теплом і ніжністю. Щастя вам на довгі роки!

Служба у справах дітей разом із працівниками Центру надання соціальних послуг та поліцією провели профілактичний рейд у Кинашівці та провели профілактичні роботи з батьками, які неналежним чином виконують свої обов’язки по вихованню та утриманню дітей. У результаті складено відповідні акти.
Обласний Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провів навчання на тему «Партнерство та прийняття рішень в найкращих інтересах дітей». Кандидати в патронатні вихователі успішно пройшли навчання та отримали цінні рекомендації. Відтепер у нашій громаді з’явиться ще одна патронатна родина.
Розпочалася робота ще з трьома кривдниками за корекційною програмою.
Працівники Центру надання соціальних послуг відвідали підопічних і перевірили роботу соціальних робітників у Борзні та Малій Загорівці.
Чернігівський обласний центр соціальних служб провів навчання нашим соцпрацівникам щодо особливостей роботи з людьми похилого віку. Всі учасники отримали сертифікати. Також відбулася супервізійна зустріч методиста із начальником відділу соціальної роботи Центру.
Продовжується опіка над родинами, що знаходяться в складних життєвих обставинах. Цього тижня допомогу речами отримали 4 сім’ї.
Ведеться робота щодо надання статусів дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та видачі витягів з рішень виконавчого комітету про надання зазначеного статусу.
Сектор соціального захисту населення цього тижня обстежив 4 сім’ї та призначив виплату компенсації громадянам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі.

Триває прийом документів для оформлення житлової субсидії та пільги, матеріальної допомоги різним верствам населення, учасникам бойових дій, травмованим для лікування або поліпшення матеріально-побутових умов.
Видано 3 приписи щодо приведення територій в належний стан.

Внесено 5 проектів в систему DREAM по реконструкції закладів освіти громади.

Дбаємо про чистоту та порядок у громаді. Комунальники традиційно прибирали сміття по місту, випилювали аварійні дерева по вул. П. Куліша, чистили зливні стоки, вивозили пляшки з контейнерів та підмітали тротуари.

Інформуємо й про спортивні досягнення жителів громади.
Відбувся чемпіонат Борзнянської міської ради з футзалу «Вірю в Перемогу». Володарями кубка та «золотих» медалей стали гімназисти (вчитель Володимир Лавренко), «срібло» у здобувачів освіти Борзнянської школи ім. Христини Алчевської (вчитель Володимир Лозицький), «бронзові» нагороди дісталися кинашівським футболістам (вчитель Василь Мирний). Переможці та призери змагань отримали ще й солодкі подарунки, які дітям вручив голова Борзнянського відділення УСВА Михайло Устименко.
Відбулися товариські матчі з футзалу між дитячими командами Борзнянської та Ічнянської ДЮСШ, які стали одним із етапів підготовки борзнянських команд до наступних офіційних змагань. Кращі гравці отримали грамоти.
В Чернігові пройшов відкритий чемпіонат міста з гирьового спорту серед чоловіків і жінок, ветеранів, юнаків, дівчат та спортсменів з інвалідністю, на якому відмінно виступила збірна нашої громади «Гетьман». Земляки вибороли 1 загальнокомандне місце серед дорослих, а в дитячій категорії стали «срібними» призерами. Вітаємо з черговим досягненням!
Назарій Остапчук взяв участь у чемпіонаті Чернігівської області з армреслінгу, який проходив у Прилуках. Серед молоді юнак виборов «золоті» медалі, а от у категорії дорослих задовольнився лише двома «срібними» нагородами. Вітаємо та бажаємо нових спортивних досягнень!
Команди «Зміна» та «Лісовик» змагалися за вихід у фінал чемпіонату Чернігівської області з футзалу серед чоловічих команд «Граємо за Україну разом». «Зміна» успішно зіграла в своїй групі й потрапила до складу 4 кращих команд області, які розіграють медалі чемпіонату.
У Кинашівському Центрі культури та дозвілля молоді пройшов турнір з більярду. Переміг Віталій Топчій, 2 місце – у Дмитра Григоровича, трійку кращих замкнув Богдан Коновець. Переможці отримали грамоти та солодощі.

Продовжуємо працювати, допомагати і перемагати!
Слава Україні!

ФОТО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь