A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Ми можемо сподіватися на краще лише до тих пір, поки ми достатньо підготовлені до найгіршого

Дата: 01.03.2024 08:21
Кількість переглядів: 73

Фото без опису

Цим висловом можна охарактеризувати Всесвітній день цивільної оборони, який відзначають 1 березня, аби люди навчилися запобігати надзвичайним ситуаціям та бути до них готовими.
Звісно, і в мирний час стається багато надзвичайних ситуацій, які часто бувають наслідками техногенних катастроф, природних катаклізмів. Але на сьогодні, під час повномасштабної війни, знання з цивільної оборони особливо актуальні, адже мирне населення страждає від дій ворога, який обстрілює критичну інфраструктуру, будинки, робить провокації на атомних електростанціях.
Актуалізувалися ті пласти інформації, які ми черпали зі шкільного курсу ОБЖД та основ здоров’я. «Надзвичайний стан», «воєнний стан», «повітряна тривога», «хімічна небезпека» – ці терміни наче ‎«вийшли» з припалих пилом підручників і набули для всіх нас нового значення. Те, що нам здавалося раніше зовсім непотрібним, знову набуло сенсу та, навіть, стало питанням життя або смерті.
Тому аби зберегти життя, розроблені чіткі інструкції і пам’ятки для населення, як діяти в тій чи іншій ситуації: під час обстрілів, при застосуванні хімічної зброї, при виявленні підозрілого предмета тощо. Наразі дуже важливо кожному бути обізнаним у цих питаннях, адже під час повномасштабного вторгнення рівень небезпеки надзвичайно підвищився для цивільного населення і нам потрібно вміти захистити себе і своїх близьких.
Життя людини – найбільша цінність, тож не потрібно нехтувати сигналами повітряної тривоги. Спускайтесь в укриття! Цим ви збережете своє життя та життя своїх рідних.
Щиро дякуємо всім, хто захищає наше суспільство від лих, надзвичайних випадків та агресивних дій окупантів.
Будьмо свідомими, уважними та обережними!
Вистояли – переможемо!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь