A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Вітаємо жителів громади з першим днем весни й не забуваємо інформувати про головне цього тижня!

Дата: 01.03.2024 10:52
Кількість переглядів: 86

Фото без опису

Громада продовжує сприяти наближенню Перемоги і традиційно допомагає нашим захисникам. Плетіння маскувальних сіток, виготовлення окопних свічок, в’язання шкарпеток, килимків, шиття адаптивних подушок, збирання продуктів та інших необхідних речей – це те, чим займаються небайдужі жителі населених пунктів громади. Чергова допомога продуктами, сітками, домашніми смаколиками вже вирушила на передову, також багато речей готуються до відправки.

Робочі будні. Міський голова Лариса Осадчук провела чергове засідання виконавчого комітету, на якому прийняли відповідні рішення, з якими можна ознайомитися на сайті Борзнянської міської ради.
Триває підготовка до 32 сесії 8 скликання. Цього тижня відбулись засідання постійної комісії з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури та благоустрою і постійної комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту та запобігання корупції, на яких обговорили різні питання, внесені на порядок денний чергової сесії Борзнянської міської ради.
Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Тетяна Пирог та начальник відділу містобудування, архітектури та економічного розвитку Ірина Івахно взяли участь у Регіональному форумі «Відновлення економіки Чернігівської області в умовах війни: діалог з бізнесом», на якому обговорили створення платформи для конструктивного діалогу між представниками бізнесу, влади та громадськості щодо відновлення економіки області в умовах війни.

Освіта. Олена Мідянка, начальник відділу освіти, взяла участь в нараді-семінарі у Ніжині, на якому обговорили проблемні питання щодо формування оптимальної мережі академічних ліцеїв старшої профільної школи в нашому районі.
Педагоги Борзнянської школи ім. Христини Алчевської відвідали психолого-педагогічний семінар, складовою якого було тренінгове заняття «Тімбілдінг – ресурс згуртованого колективу».
Школярі Кинашівської школи Єлизавета Березанська та Ярослав Удовик стали переможцями й призерами як обласного та Всеукраїнського заочного конкурсу робіт юних фотоаматорів «Моя країна – Україна!».
Богдан Коваленко, учень Ядутинської школи, зайняв 1 місце у міському етапі 23 Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості у номінації «Декоративно-прикладне мистецтво». А восьмикласниці Анастасія Звольська та Ярина Набок зайняли 3 місце серед 13 музеїв у Всеукраїнському конкурсі екскурсоводів музеїв закладів освіти. Вітаємо та бажаємо нових нагород!
Мужність та героїзм українського народу вшанували на заходах у закладах освіти громади, присвячених річниці повномасштабного вторгнення та 10-річчю спротиву окупації Автономної Республіки Крим.
До 153 річниці з Дня народження Лесі Українки в гімназії ім. Пантелеймона Куліша провели усний журнал «Ти себе Українкою звала!».
Соціальний педагог Борзнянської школи Христини Алчевської Світлана Тичина провела тренінгове заняття щодо уникнення насилля. Учні закріпили набуті знання та вміння на практиці шляхом виконання цікавих вправ.
Для учнів (у тому числі і з особливими освітніми потребами) закладів загальної середньої освіти громади надійшла чергова партія підручників, а для дошкільнят громади – серія інформаційно-розвиваючих плакатів.
У Прачівському ЗДО «Перлинка» пройшов тиждень математики. Вихованці вивчали цифри, найпростіші дії та виконували цікаві вправи.
У Кинашівському ЗДО «Світанок» пройшов тиждень під назвою «В здоровому тілі – здоровий дух». Діти розширили знання про здоровий спосіб життя та вплив рухової активності та харчування на здоров’я.
Город на підвіконні в міському дитсадку «Теремок» розширює уявлення дітей про догляд за рослинами.

Приємні новини повідомили у Борзнянській дитячій музичній школі. Її вихованці стали переможцями відкритого конкурсу бандуристів та вокалістів імені Надії Марченко: дипломи ІІ та ІІІ ступенів отримали Єлизавета Гавриш, Анна Богуславська, Ярина Косяненко та Анастасія Сова. Вітаємо з досягненнями!
Юні борзнянці взяли участь ще в одному конкурсі, який проводив Харківський фаховий вищий коледж мистецтв, а саме ІІ відкритий двотуровий конкурс виконавців на народних інструментах. Дипломи ІІ та ІІІ ступеня отримали знову Ярина Косяненко та Анастасія Сова відповідно.
Шанувальники книги отримають справжнє свято спілкування з книжковими новинками, адже Батрак Сергій Анатолійович подарував Публічній бібліотеці нову краєзнавчу літературу.
Також до річниці повномасштабного вторгнення у Публічній бібліотеці підготовлено книжкову виставку.
Родина поетеси Ольги Пилипчук подарувала бібліотеці Оленівської школи книгу поезій «Храм душі».

Медицина. Борзнянську міську лікарню цього тижня відвідало 1070 людей, стаціонарно пролікували 70 жителів та зробили 14 оперативних втручань.
До лікарів Борзнянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини зареєстровано 818 відвідувань, вакциновано 26 дітей.
У населених пунктах Ядутинського старостинського округу працювала виїзна бригада лікарів від Червоного Хреста.

Адміністративні послуги. У відділі ЦНАП надано 774 адміністративні послуги, у тому числі 118 – соціальних. Серед них – 63 пільги на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива та скрапленого газу, 25 субсидій та 30 державних соціальних допомог. Звертаємо увагу, що у відділі надаються послуги для ветеранів війни, учасників бойових дій та членів їх сімей, за даний період – 13 заявників.

Соціальна сфера. Працівники Центру надання соціальних послуг відвідали підопічних, перевірили роботу соціальних робітників, провели профілактичні роботи з сім’ями, що опинилися в складних життєвих обставинах та які постраждали від домашнього насильства.
Психолог Центру надав консультацію особі, яка звернулася за психологічною допомогою.
Продовжується опіка над родинами, що знаходяться в складних життєвих обставинах. Цього тижня допомогу речами отримали 5 сімей.
Ведеться робота щодо надання статусів дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та видачі витягів з рішень виконавчого комітету про надання зазначеного статусу.
Триває прийом документів для оформлення житлової субсидії та пільги, матеріальної допомоги різним верствам населення, учасникам бойових дій, травмованим для лікування або поліпшення матеріально-побутових умов.

Благоустрій у громаді. Комунальники дбають про чистоту і порядок, тож прибирали сміття, ліквідовували стихійні сміттєзвалища, вивозили з житлового сектору мішки зі сміттям. Зручнішим став під’їзд до міського сміттєзвалища, який розчистили. Порив водопроводу по вул. Чернігівський теж додав роботи, проте його швидко ліквідували.
Розпочали роботи з благоустрою і в селах громади.

Спортивне життя. У Борзнянській школі імені Христини Алчевської пройшов чемпіонат Борзнянської міської ради з волейболу серед школярів. За перемогу змагалися 6 юнацьких команд із Борзни, Шаповалівки та Миколаївки. Почесний кубок та «золоті» медалі отримала команда Борзнянського аграрного фахового коледжу, команда Борзнянської школи стала «срібним» призером, шаповалівці задовольнилися «бронзою».
Наш земляк Назарій Остапчук вдало виступив на черговому етапі ХІ Київської міської Спартакіади «Здоровий киянин». У категорії до 80 кг він став чемпіоном з армреслінгу. Потім спробував свої сили в категорії 90+ кг – і знову «золото». На додачу юнак ще виборов «срібло» у змаганнях гирьовиків (вагова категорія 80 кг). Так тримати!

Продовжуємо працювати задля Перемоги!

ФОТО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь