A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Робочий тиждень добігає кінця, тому інформуємо про головні події у громаді

Дата: 08.03.2024 11:05
Кількість переглядів: 79

Фото без опису

Продовжуємо разом працювати задля Перемоги і щодня допомагати військовим у тилу. Небайдужі жителі всіх населених пунктів громади долучаються до плетіння маскувальних сіток, виготовлення кікімор, окопних свічок, виготовляють консерви, збирають продукти та необхідні на передовій речі, шиють адаптивні подушки. Цього тижня передано на фронт продукти харчування, сітки та кікімори.
Щиро дякуємо Миколі Проскурі та Сергію Пшеничному за надані м’ясні продукти!

Робочі будні.
Відбулась 32 сесія 8 скликання Борзнянської міської ради, на якій депутати розглянули 32 питання та прийняли відповідні рішення, з якими можна ознайомитися на сайті Борзнянської міської ради після їх оприлюднення.
Міський голова Лариса Осадчук зустрілася з родиною патронатного вихователя, з якою укладено договір про організацію функціонування послуги патронату над дитиною, що надаватиметься сім’єю патронатного вихователя.
Дещо про фінанси. Підтримуємо Збройні сили України! На черговій сесії внесли зміни до бюджету громади. 500 тисяч гривень виділено на придбання квадрокоптерів для ОК «Північ».
У рамках реалізації Програми соціальної підтримки ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, які брали участь у захисті Батьківщини та вшанування пам’яті загиблих захисників України збільшили фінансування на 350 тисяч гривень.
На потреби КНП «Борзнянська міська лікарня» надано додаткові кошти на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, медикаментів та витратних матеріалів на суму 1,5 млн. грн.
Із 35 до 50 млн. грн. держава збільшила фінансування на реалізацію проекту в рамках Програми з відновлення України «Капітальний ремонт Борзнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Христини Алчевської з енергоефективними заходами та створення нового освітнього простору по вул. Б. Хмельницького, 3, м. Борзна, Чернігівської області».

Освітні новини.
У гімназії ім. Пантелеймона Куліша пройшли позакласні заходи, присвячені 81 роковинам Корюківської трагедії 1943 року.
Учителі іноземних мов Ядутинської школи Анна Коваленко та Людмила Риндич провели тиждень іноземних мов. Учні переглядали фільми, брали участь у флешмобах та вікторинах.
Здобувачі освіти гімназії ім. Пантелеймона Куліша Кіра Савкова, Софія Стороженко, Валерія Шаповал, Марія Гриненко, Яна Корж, Іван Кроль, Ксенія Самсонова, Софія Блоха, Артем Григорович та Марина Дацько стали переможцями VІІ щорічного Всеукраїнського національно-патріотичного конкурсу «Я –козацького роду!». Вітаємо гімназистів!
Учні 5-6 класів Борзнянської школи ім. Христини Алчевської здійснили екскурсію до Художньо-меморіального музею-садиби Олександра Саєнка, де дізналися про життєвий і мистецький шлях народного художника.
Школярі Кинашівської ЗОШ І-ІІІ ст. стали переможцями ХХ Всеукраїнської інтернет-олімпіади «На Урок» із навчальних предметів. А учениця 2 класу Аліна Малашенко стала переможницею Всеукраїнського конкурсу «У пошуках скарбів» від проєкту «На урок» та отримала диплом І ступеня. Вітаємо з досягненнями!
Дев’ятикласник Миколаївської школи Ярослав Пирог продемонстрував високий рівень знань з української мови та літератури, зарубіжної літератури та історії України в історико-філологічній онлайн-грі та здобув перемогу. Гру проводив факультет соціальної та мовної комунікації Горлівського інституту іноземних мов.
У Прачівському ЗДО «Перлинка» знову пройшов тиждень математики. Вихованці створювали фігури, брали участь у математичних іграх та виконували цікаві вправи.
А в Кинашівському ЗДО «Світанок» пройшов тиждень під назвою «Зиму проводжаємо, а весну-красну зустрічаємо», на якому малеча засвоїла основні зміни в природі з приходом весни.
Вихованці, їх батьки та колектив ЗДО «Світлячок» долучилися до благодійної акції зі збору пластикових кришечок для переробки та виготовлення протезів для воїнів ЗСУ. Вихователі закладу також взяли участь у семінар-практикумі «Гра – джерело розвитку дошкільника» та провели освітні заходи з використанням сучасних ігрових технологій.
«Місяць вдячності» від Укрпошти, висловивши слова подяки героїчним людям нашої країни.
Вихованки гуртка «Бісер» Борзнянського Будинку дитячої та юнацької творчості Ангеліна Куц та Анастасія Горох стали переможницями в обласній новорічно-різдвяній виставці «Новорічна композиція» у номінації «Стилізована ялинка».
Керівник Забілівщинського клубу-бібліотеки Лариса Пацюк взяла участь у культурно-просвітницькому проєкті «Смачна Чернігівщина», на якому поділилася рецептом давньої страви – киселяники. Таємниця приготування смаколика їй дісталася у спадок від прабабусі.

Медицина. Борзнянську міську лікарню цього тижня відвідала 1031 людина, стаціонарно пролікували 73 жителя та зробили 19 оперативних втручань.
До лікарів Борзнянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини зареєстровано 641 відвідувань, вакциновано 17 дітей.
У населених пунктах Малозагорівського старостинського округу працювала виїзна бригада лікарів від Червоного Хреста.

Адмінпослуги. У відділі ЦНАП надано 772 адміністративні послуги, в тому числі 159 – соціальних. Серед них – 10 пільг на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива і скрапленого газу, 128 субсидій та 36 державних соціальних допомог. Звертаємо увагу, що у відділі надаються послуги для ветеранів війни, учасників бойових дій та членів їх сімей за принципом єдиного вікна, за даний період – 9 заявників.

Соціальна сфера.
Працівники Центру надання соціальних послуг спільно зі службою у справах дітей відвідали Ядути. У процесі спілкування з сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, проведено профілактичні бесіди щодо безвідповідального батьківства, ухиляння від виконання батьківських обов’язків, неналежного санітарного стану житлового приміщення та зловживання спиртними напоями.
Психолог Центру провів мотивуючу бесіду з умовно засудженими особами на тему пошуку додаткових шляхів заробітку.
Директор Центру надання соціальних послуг та начальник відділу соціальної роботи взяли участь у семінарі «Соціальна підтримка військовослужбовців та їх сімей».
Інформуємо, що у Центрі розпочали надавати послуги перукаря.
Ведеться робота щодо надання статусів дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та видачі витягів з рішень виконавчого комітету про надання зазначеного статусу.
Сектор соціального захисту населення цього тижня обстежив 7 сімей та призначив виплату компенсації громадянам , які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі.
Триває прийом документів для оформлення житлової субсидії та пільги, матеріальної допомоги різним верствам населення, учасникам бойових дій, травмованим для лікування або поліпшення матеріально-побутових умов.

Дбаємо про чистоту і порядок. З настанням весни у громаді розпочалися роботи з благоустрою.
Працівники установ та організацій починають прибирання закріплених за ними територій. Цього тижня працівники міської ради загрібали минулорічне опале листя на парковій території при в’їзді у Борзну. Допомагав їм і колектив Центру надання соціальних послуг. Також працівники Борзнянської дитячої музичної школи наводили порядок на прилеглій до закладу території.
Вистачає роботи і в КП «Борзна-Комунальник», адже потрібно швидко вивозити сміття після прибирання територій. До того ж довелося замінити запірну арматуру по вул. Г. Барвінок, ліквідовувати пориви водопроводу по вул. Садовій та Шевченка та прибирати стихійні сміттєзвалища.

Спортивне життя громади.
Борзнянська «Зміна» стала переможцем чемпіонату Чернігівської області з футзалу «Граємо за Україну разом». У першому матчі наша команда розійшлася миром з «Хвилею» з Киїнки – 1:1. Потім була перемога над ніжинським «Феніксом» – 3:1 і розгромний рахунок у матчі з ФК «Корюківка» – 10:2. До цієї вершини «Зміна» йшла довгих вісім років, адже попереднім, найкращим сезоном, були «срібні» медалі 2018 року. Відтепер у футбольному літописі Борзнянської територіальної громади вписана золота сторінка. Вітаємо гравців команди з цим досягненням!
2 березня відбувся волейбольний турнір «Кубок пам’яті Миколи Павловича Нетреби». За почесний трофей та медалі змагалися чотири колективи: «Зоря» (Мала Загорівка), «Ветеран» (Борзна), «Спартак» (Кинашівка), «Патріот» (Миколаївка).
Цьогоріч володарем кубка став кинашівський «Спартак». Срібні медалі дісталися «Патріоту», бронзові – «Ветерану». Кращими гравцями турніру визнано Богдана Конавця («Спартак»), Артема Брязкала («Зоря»), Віталія Гриненка («Ветеран») та Максима Лащенка («Патріот»).
Нагороди переможцям та призерам турніру вручила дочка Миколи Павловича Нетреби, депутат міської ради Наталія Притула.
3 березня пройшов розіграш відкритого Кубка Борзнянської територіальної громади з футзалу серед сільських колективів. Почесний трофей другий рік поспіль виборола команда «Українська Вольниця» (Мала Загорівка), срібні медалі дісталися «Петрівці» з Махнівки, бронзові – «Юності» (Забілівщина).

Разом до Перемоги!

ФОТО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь