A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Що ж нового відбулось у громаді цього тижня?

Дата: 15.03.2024 11:52
Кількість переглядів: 112

Фото без опису

Війна, на жаль, триває, і кожен на своєму фронті допомагає нашим воїнам боронити рідну землю. Патріотично налаштовані жителі всіх населених пунктів громади продовжують піклуватися про захисників – збирають продукти, необхідні матеріали, плетуть сітки і виготовляють інші потрібні на передовій речі.
Як повідомили у КП «Борзна-Комунальник», жінки цього тижня сплели 32 сітки. У Малозарівському старостинському окрузі теж виготовили 3 маскувальні сітки та пошили 18 килимків для сидіння. З Шаповалівки відправили на фронт чергову партію продуктів.

Дбаємо про безпеку жителів громади. Відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Борзнянської міської ради, на якій присутні обговорили безпеку закладів освіти та стан утримання захисних споруд цивільного захисту.
Проведено та складено акт обстеження підвального приміщення в Іванівці щодо можливості його використання для укриття населення.

Цього тижня до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва внесено 3 рішення про присвоєння адреси житловим будинкам та гаражу.

Освітні новини.
До Дня Державного Гімну України у гімназії ім. Пантелеймона Куліша проведено калейдоскоп «Пісня-символ нації – державний славень».
В Оленівській школі триває Тиждень мистецтва. Учні початкової та середньої ланок побували в мистецькій вітальні «Весняні дива», де проявили творчість, згуртованість, ерудицію та збагатились новими позитивними враженнями.
Практичний психолог Олег Демченко та соціальний педагог Світлана Тичина Борзнянської ЗОШ ім. Христини Алчевської провели для шестикласників лекцію щодо шкідливих звичок та їх вплив на організм людини.
До 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка в закладах освіти пройшов тиждень національної пам’яті під гаслом «Єднаймо Україну Тарасовим словом». Учні змагалися за звання кращого знавця біографії та творчої спадщини Кобзаря, готували виступи про цікаві факти з життя поета, виразно читали вірші, готували виставку малюнків та створили тематичний плакат. А дошкільнята переглянули відео про митця, розучували вірші, малювали, складали композиції та виготовили аплікацію.
У ЗДО «Світлячок» відбулось засідання педагогічної ради на тему подолання кризових ситуацій у процесі ігрової діяльності, а у всіх вікових групах вихователі провели відкриті заняття. Також у закладі організували виставку дитячих робіт «Хай буде весна!».
Шаповалівський ЗДО «Соняшник» зустрів весну цікавими заходами під гаслом «Весну зустрічали – млинці куштували!».
Яскраво прикрашений міні-город красується на підвіконні Кинашівського ЗДО «Світанок». Старанні вихованці разом із вихователями висіяли насіння пшениці, квасолі, соняшника, огірків, посадили цибулю. У результаті такої цікавої діяльності малеча поглибила уявлення про рослини як живі організми та закріпила знання на практиці.
Методист Борзнянського Будинку дитячої та юнацької творчості Ярина Тараленко взяла участь у вебінарі на тему розладу дефіциту уваги у дітей з гіперактивністю, який організував Київський Палац дітей та юнацтва.

Протягом тижня у закладах культури громади проводилися тематичні заходи з відзначення до дня народження Тараса Шевченка. Зокрема, у Публічній бібліотеці спільно з Борзнянським історико-краєзнавчим музеєм пройшов краєзнавчий дайджест «Шевченко та Борзнянщина».
А напередодні дня українського добровольця працівники закладів культури підготували онлайн виступи та поділилися у мережі Фейсбук своїми творчими напрацюваннями.

Медична ланка.
Борзнянську міську лікарню цього тижня відвідали 962 людини, стаціонарно пролікували 74 жителя та зробили 24 оперативні втручання.
До лікарів Борзнянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини зареєстровано 686 відвідувань, вакциновано 23 дитини.

Адміністративні послуги. Відділ ЦНАП надав 792 адміністративні послуги, в тому числі – 200 соціальних. Серед них – 3 пільги на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива і скрапленого газу, 116 субсидій та 31 державна соціальна допомога. Звертаємо увагу, що у відділі приймають заяви для призначення допомоги ВПО, за даний період – 15 заявників.

Соціальна сфера.
Працівники Центру надання соціальних послуг відвідали родини з дітьми у Адамівці та Кинашівці, які перебувають у складних життєвих обставинах. У процесі спілкування надали консультації щодо оформлення соціальних виплат, статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, раціонального використання коштів та провели профілактичні бесіди з приводу безвідповідального батьківства.
Продовжується опіка над родинами, що знаходяться в складних життєвих обставинах. Цього тижня допомогу речами отримали 10 таких сімей.
Триває корекційна програма для кривдників, яку наразі проходять 6 осіб.
Ведеться робота щодо надання статусів дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та видачі витягів з рішень виконавчого комітету про надання зазначеного статусу.
Триває прийом документів для оформлення житлової субсидії та пільги, матеріальної допомоги різним верствам населення, учасникам бойових дій, травмованим для лікування або поліпшення матеріально-побутових умов.

Підтримуємо чистоту і порядок у громаді. Цього тижня розчищали від чагарників територію центрального кладовища, поряд встановили ящик для сміття. Комунальники у звичному режимі прибирають сміття по місту, вивозять мішки від приватного сектору. Подбали і про парк, де підмели тротуари.
З настанням тепла розпочинаються роботи з благоустрою і в селах громади. У Шаповалівці прибирали парк і прилеглу до села ділянку, у Малій Загорівці розчищали одну із вулиць, у Прачах привели у порядок центр села і територія біля клубу-бібліотеки, а в Ядутах розпочали упорядковувати кладовища.
Також долучилися до робіт з благоустрою і в Миколаївці, де учні та працівники Миколаївської школи і ЗДО «Чебурашка» прибирали пришкільну ділянку.
Ініційований тиждень «За чисте довкілля». Установи, організації та підприємства громади розпочали упорядкування закріплених за ними територій. Закликаємо всіх долучатися до цієї справи, і спільними зусиллями дбати про порядок і чистоту у нашому місті та старостинських округах, бути свідомими, цивілізованими громадянами та дбайливими жителями громади!
Відповідно до ЗУ «Про благоустрій населених пунктів» вручені приписи господарям 21 домоволодіння щодо упорядкування прилеглих територій та прибирання привезених дров з проїжджої частини.

Про спорт.
Команда хлопчиків ДЮСШ 2013 р. н. завітала на тренування з футболу до комарівських дітей. Набігались, награлись та домовилися, що будуть проводити спільні тренування і надалі.
10 березня у Борзнянській ДЮСШ відбувся дитячий турнір – Кубок міського голови із футзалу серед юнаків 2015 року народження «Разом до Перемоги». Змагалися вихованці Борзнянської, Ічнянської, Носівської, Бахмацької, Бобровицької дитячо-юнацьких спортивних шкіл та юні гравці ФК «Ніка» з Козельця. У підсумку почесний трофей виборола команда з Козельця. Друге місце посіли бахмачани, третє – команда Носівки. Кращими гравцям турніру стали: Іван Лавренко (Борзна), Тимофій Колісниченко (Носівка), Денис Зазимко (Бобровиця), Олександр Золотаревський (Козелець), Андрій Буренко (Ічня), Іларіон Костюк (Бахмач).
Відбувся чемпіонат Борзнянської міської ради з волейболу серед дівчат. Змагалися команди п’яти навчальних закладів: Борзнянської ЗОШ ім. Христини Алчевської, гімназії імені Пантелеймона Куліша, КЗ «Борзнянський ліцей», Шаповалівської та Миколаївської шкіл. Володарем почесного кубка і золотих медалей стала команда Шаповалівської школи (вчитель Оксана Яковенко). Срібні медалі дісталися команді Борзнянського ліцею (вчитель Віктор Радченко), бронзові – господарям майданчика (вчитель Володимир Лозицький).
В спортивному залі Борзнянської ЗОШ ім. Х. Алчевської три колективи, які представляли Борзнянську, Дмитрівську та Комарівську громади, взяли участь у груповому етапі чемпіонату обласної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» з волейболу серед жіночих команд. У результаті 1 місце виборола Дмитрівська громада, 2 місце – у «Олімпа» (Прохори), 3 – Борзнянського аграрного фахового коледжу.
У Борзнянській ДЮСШ пройшов ХХХІІ обласний турнір з футзалу серед ветеранів «Честь і слава». Цього разу переможцями стали ветерани з Прилук, друга сходинка у ніжинців, третя – у борзнянців. Гості з Конотопа – четверті. Кращими гравцями турніру визнані Володимир Лозицький (Борзна), Анатолій Таран (Ніжин), Олексій Кушвід (Конотоп) та Михайло Бойко (Прилуки).
До Дня українського добровольця у Ядутинському будинку народної творчості змагалися з настільного тенісу. Після ігор визначилася трійка кращих тенісистів – перше місце виборов Олександр Андрущенко, другу сходинку посів Олександр Леміш, трійку кращих замкнув Ярослав Набок.

Продовжуємо працювати задля Перемоги!

ФОТО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь