A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Наприкінці робочого тижня як завжди інформуємо про головні події у громаді

Дата: 05.04.2024 11:30
Кількість переглядів: 128

Фото без опису

Боротьба наших захисників з російськими окупантами триває, тому продовжуємо підтримувати військових у тилу. Патріотично налаштовані жителі населених пунктів громади не перестають плести сітки, коврики, виготовляти кікімори, робити консервації та збирати продукти й необхідні речі.
З Малої Загорівки на фронт передано чергову партію маскувальних сіток, консервації та килимків для сидіння. А певну кількість сіток та кікімор наші захисники вже отримали.
Минуло два роки, як Чернігівщина була визволена від російських загарбників. З цього приводу відбулось покладання квітів до куточку пам’яті загиблим захисникам.

Освіта.
До другої річниці звільнення Чернігівщини від російських окупантів у Кинашівській школі та ЗДО «Світанок» відбулася зустріч із Захисниками Сергієм Григоровичем та Віктором Прокопчуком, які захищали Чернігів. Діти поспілкувалися з воїнами та отримали відповіді на всі запитання. Також у всіх закладах освіти громади організовано проведення дайджестів та позакласних виховних заходів «Звитяжні, непереможні Герої Чернігівщини».
У відділі освіти Борзнянської міської ради відбулося засідання атестаційної комісії II рівня, на якому проатестовано 12 педагогів. Із них – 4 керівників закладів освіти на відповідність займаній посаді та як педагогічних працівників, які мають педагогічне навантаження та 4 педагогів закладів освіти, в яких працює менше 15 педагогів. За результатами голосування прийняті відповідні рішення.
Восьмикласники Борзнянської школи ім. Х. Алчевської прослухали лекцію щодо вибору майбутньої професії, яку для них підготували і провели практичний психолог Олег Демченко та соціальний педагог Світлана Тичина.
У Міжнародний день дитячої книги в Шаповалівській школі проведено конкурс презентацій улюбленої книги і тематичну вікторину. А учні гімназії ім. П. Куліша завітали на бібліотечний урок до Юлії Кононенко, де поринули у світ казки, переглянули тематичну виставку, виразно декламували вірші та розповідали про свої улюблені книги.
Про те, як українці вміють сміятися та створювати собі настрій, йшлося під час проведення вернісажу «Ніхто не вміє краще нас сміятись» в День гумору в гімназії ім. П. Куліша. А в Миколаївській школі День гумору став Днем неординарних зачісок.
Семикласники Борзнянської школи ім. Х. Алчевської відвідали тренінгове заняття «Все в твоїх руках», яке провела соціальний педагог Світлана Тичина. Школярі дискутували про життєві цінності та обговорили важливість міцного здоров’я як основної цінності життя.
У гімназії ім. П. Куліша відзначили Міжнародний день птахів, провівши ряд цікавих тематичних заходів.
Завданням на весняні канікули для восьмикласників Ядутинської школи була робота зі штучним інтелектом. Учні справилися із завданням та показали результати робіт на узагальнюючому уроці з теми «Ніна Бічуя «Шпага Славка Беркути». Твір справив яскраве враження на учнів, а завдяки штучному інтелекту образи стали більш яскравими.
За сприяння Фонду The LEGO Foundation вихователі груп продовженого дня та асистенти вчителів початкових класів взяли участь у тренінгу «Діяльнісний підхід у початковій школі в реаліях сьогодення», який провів сертифікований тренер НУШ Інна Дем’яненко, учитель початкових класів Борзнянської школи ім. Х. Алчевської. Педагоги засвоїли характеристики діяльнісного підходу, навчилися практично застосовувати методи в освітньому процесі та опрацювали провідні стратегії НУШ.
Відбулося навчання з пожежної безпеки для кочегарів закладів освіти громади, яке провів завідувач навчально-конституційного пункту пожежного захисту цивільного пункту Ніжина Володимир Ярошовець.
У ЗДО «Світлячок» практичний психолог Лариса Адаменко провела семінар-тренінг, на якому педагоги закладу підсилили професійну мотивацію та удосконалили мистецтво спілкування з дітьми та колегами.
А вихованці молодшої групи цього закладу разом з вихователем Галиною Коломійченко взяли участь у конкурсі «Гратися і не боятися!» від UNICEFUkraine.
У Кинашівському ЗДО «Світанок» пройшов тиждень «Перелітні птахи». Діти разом із педагогами малювали, робили аплікації, виконували гімнастичні вправи та слухали аудіозаписи співу птахів.
У Іванівському будинку культури пройшла година спілкування «Пам’яті Героя Андрія», присвячена світлій пам’яті загиблого уродженця нашої громади Андрія Веремієнка.
З нагоди другої річниці звільнення Чернігівщини від російських військ у закладах культури пройшли тематичні заходи. Відбулися й покладання квітів до могил загиблих воїнів.

Медицина.
Борзнянську міську лікарню цього тижня відвідало 1098 людей, стаціонарно пролікували 90 жителів та зробили 31 оперативне втручання.
Також даний заклад отримав потужний генератор ALMARAA 22.4 kW/28 kVA по лінії МОЗ.
До лікарів Борзнянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини зареєстровано 670 відвідувань, вакциновано 19 дітей.

Адміністративні послуги. У відділі ЦНАП надано 353 адмінпослуги, у тому числі – 31 соціальну. Серед них – 9 пільг на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива і скрапленого газу ветеранам війни і учасникам бойових дій та членам їх сімей, 9 субсидій та 7 державних соціальних допомог. На призначення допомоги ВПО зареєстровано 6 заяв.
Видано будівельний паспорт та надано містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки.

Соціальна сфера.
Працівники Центру надання соціальних послуг разом із начальником відділу культури, сім’ї, молоді та спорту Ларисою Паляничкою відвідали родини з дітьми у Борзні та Прачах, щодо яких надійшли повідомлення про вчинення домашнього насильства. З батьками проведені профілактичні бесіди.
Продовжується опіка над родинами, що знаходяться в складних життєвих обставинах. Цього тижня допомогу речами отримали 12 таких сімей.
Служба у справах дітей разом із працівниками Центру надання соціальних послуг та сектору ювенальної превенції ВП Ніжинського РУП ГУНП України опрацювали повідомлення про неналежне виконання батьківських обов’язків та провели профілактичний рейд. З батьками проведені бесіди щодо ведення здорового способу життя, створення належних умов для виховання дитини, санітарного стану в будинку, виконання батьківських обов’язків та необхідності отримання освіти дітьми.
Також складено протокол про ухилення батьків від виконання обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей.
Ведеться робота щодо надання статусів дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та видачі витягів з рішень виконавчого комітету про надання зазначеного статусу.
Триває прийом документів для оформлення житлової субсидії та пільги, матеріальної допомоги різним верствам населення, учасникам бойових дій, травмованим для лікування або поліпшення матеріально-побутових умов.

Благоустрій у громаді.
У комунальників, які дбають про чистоту і порядок, роботи вистачає завжди. Поміж традиційного прибирання сміття, ліквідовано порив централізованого водопроводу по пров. П. Забіли, замінено частину труби централізованого водопостачання по вул. Незалежності. Також по вул. П. Куліша, у центральному сквері та в центральному парку обрізували та випилювали аварійні дерева, прибирали верхівки від воронячих гнізд.
На кладовища завезено пісок, а на центральному кладовищі відремонтовано огорожу та виготовлено і встановлено ящики для сміття.
Весняна толока у селах громади продовжується. У Ядутах загрібали опале листя, у Миколаївці впорядковували кладовище та центр села, у Шаповалівці теж прибирали кладовище, на якому випилювали аварійні дерева. Жителі Оленівки також займаються благоустроєм – загрібають листя, збирають сміття, а в Прачах цього тижня підгорнули сміттєзвалище.
Працівники Борзнянського Будинку дитячої та юнацької творчості провели заходи з благоустрою центральної території закладу: розрихлили та очистили грунт від каміння та посіяли газонну траву.Члени Молодіжної ради при Борзнянській міській раді провели екологічну акцію «Чиста водойма». Працювали трохи більше години і встигли обстежити лише невелику ділянку Борзенки поблизу дамби. Але за цей час витягнули на берег чимало пластикового, скляного та паперового сміття.
Подібні екологічні акції за чисте довкілля будуть продовжені. Тому запрошуємо бажаючих долучатися до цієї справи!

Про спорт.
Благодійний турнір з волейболу «Слава Героям!» відбувся у спортивному залі Борзнянської ДЮСШ. Змагалися за почесний трофей чотири команди: «Спартак» (Кинашівка), «Патріот» (Миколаївка), «Олімп» (Прохори) та «Дружба» (Сиволож). Переможцем став миколаївський «Патріот», друге місце у «Дружби», третє – у «Спартака».
В Оленівському будинку культури відбувся турнір з більярду, присвячений пам’яті захисника України Олексія Кісілішина. За нагороди змагалися представники Оленівки, Борзни, Кинашівки та Малої Загорівки. У підсумку переможцем став дует «Зоря» з Малої Загорівки (Віктор Брязкало та Роман Болобан). Друге місце у борзнянського «Лідера», третє – у малозагорівської «Вольниці».
Уродженець Миколаївки Владислав Степура виконав норматив майстра спорту з пауерліфтингу на змаганнях «Чорний гай», які проходили в Чернігові. Владислав виступав у ваговій категорії 75 кг серед аматорів і продемонстрував такі результати: у присіданні зі штангою 195 кг, жим штанги лежачи – 117,5 кг, станова тяга – 202,5 кг. У своїй ваговій категорії наш земляк став переможцем а також посів 3 місце в абсолютній ваговій категорії. Вітаємо спортсмена з досягненням!

Продовжуємо працювати та перемагати!

ФОТО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь