Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Будьте відповідальними, бережіть своє життя і життя тих, хто поруч!

Дата: 09.04.2024 16:44
Кількість переглядів: 22

Фото без опису

Спалювання сухостою має сезонний характер, і з року в рік масштаби пожеж та їх наслідки демонструють жахливу статистику. Через сильні пориви вітру вогонь здатен долати відстань між населеними пунктами швидко та агресивно.
ДСНС Чернігівщини інформує, що з настанням весни значно збільшилась кількість пожеж у природних екосистемах. Це пов’язано з тим, що люди спалюють сміття, суху рослинність на присадибних і дачних ділянках та навмисно випалюють сухостій на полях. Тож вогнеборці ліквідовують численні пожежі, а це – постійні виїзди рятувальників та надзвичайно велика витрата ресурсів, які вкрай необхідні нашій державі.
Закликаємо не допомагати ворогу! Неухильно дотримуйтеся правил пожежної безпеки та не провокуйте пожежі у природних екосистемах!
Особливо обережним треба бути на деокупованих територіях, де більшість полів, лісових масивів є потенційно небезпечними. Тож випалювання сухої трави може призвести до детонування вибухонебезпечних предметів. Це вкрай небезпечно для життя, у тому числі для життя рятувальників, які будуть гасити пожежі сухої трави на відкритих місцевостях.
Пам’ятайте, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

 

Ніжинське районне управління
ГУ ДСНС України у Чернігівській області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь