A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Минув ще один тиждень. Коротко інформуємо про події та здобутки в громаді

Дата: 12.04.2024 10:26
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

Завдяки мужності ЗСУ у нас триває життя під мирним небом. Ми можемо жити, працювати та підтримувати мужніх захисників та захисниць. Патріотично налаштовані жителі громади не перестають плести сітки, коврики, виготовляти кікімори, донатити, робити консервації та збирати продукти й необхідні речі.
На фронт передали чергову партію маскувальних сіток, килимків для сидіння та продуктів харчування.

Освіта.
До здобувачів освіти Оленівської ЗОШ І-ІІІ ст. завітали представники Швейцарського фонду з протимінної діяльності ФСД. Вони змістовно і доступно подали надважливу інформація про мінну небезпеку дітям.
А в Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги з протимінної діяльності здобувачі освіти гімназії ім. Пантелеймона Куліша м. Борзни взяли участь у практичному занятті «Мінна безпека».
Вікторія Демченко, Валерія Лебедєва та Олена Плотнікова, школярки Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ст., стали учасниками й призерами Всеукраїнського літературного онлайн-конкурсу знавців зарубіжної літератури «ЛІТЕРАТУРНИЙ ВСЕСВІТ», що проводився кафедрою слов’янської філології, зарубіжної літератури та методики навчання Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.
У гімназії ім. Пантелеймона Куліша м. Борзни пройшов Тиждень формування ціннісного ставлення до свого здоров’я, у рамках якого відбулися різноманітні позакласні заходи (вікторини, години здоров’я тощо). Здобувачі освіти разом із учителями фізкультури Сніжаною Романенко та Володимиром Лавренком стали активними учасниками спортивних змагань, естафет «Гонки з обручами», «Лови, кидай», веселих стартів, рухливих ігор, взяли участь у флешмобі «White Card», який організувала Українська федерація «Спорт заради розвитку».
У день Всесвітнього дня здоров’я під гаслом «Моє здоров’я – моє право» п’ятикласники Борзнянської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Христини Алчевської відвідали тренінгове заняття, яке провели працівники психологічної служби Олег Демченко та Світлана Тичина.
Горбач Станіслав, здобувач освіти гімназії ім. Пантелеймона Куліша м. Борзни, став переможцем у відкритому турнірі розіграшу Кубка Федерації гирьового спорту України, присвяченого пам’яті засновника перших атлетичних гуртків в Україні, лікаря Євгена Федоровича Гарнич-Гарницького, який відбувся 6 квітня в спортивному залі Київського національного університету імені О.О. Богомольця.
У ЗДО № 2 «Теремок» міської ради до Всесвітнього дня здоров’я був приурочений цілий тиждень, у ході якого проведені заняття й бесіди «Як здоров’я хочеш мати – про здоров’я треба дбати» та оздоровчі прогулянки з комплексом здоров’язбережувальних технологій.
До Дня довкілля в пам’ять про всіх дітей, які загинули через повномасштабне вторгнення росії, здобувачі освіти Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ст. та ЗДО «Чебурашка» висадили яблуні.
Насиченим і цікавим був тиждень для дошкільників Ядутинського ЗДО «Малятко» Борзнянської міської ради, який вихователі приурочили аж 3-ьом датам: Міжнародному дню птахів, Міжнародному дню дитячої книги та Всесвітньому дню здоров’я. Тематичні бесіди, вірші та загадки про птахів, рухливі ігри, бесіди морально-виховного спрямування... – це неповний перелік того, що чекало на вихованців цього тижня.
А в Кинашівському ЗДО «Світанок» Борзнянської міської ради пройшов тиждень під назвою «Весняні квіти». Діти поповнили знання про рослини найближчого оточення, зокрема квіти; вчили назви весняних квітів та за допомогою вихователя будували словесні описи рослин, називали їх частини, визначали колір, ознаки.
Малята Шаповалівського ЗДО «Соняшник» Борзнянської міської ради у Міжнародний день птахів поглибили знання про перелітних птахів, їх спосіб життя і зовнішній вигляд; сформували уявлення про користь, яку вони приносять людям і природі.

Минулого тижня в КЗ «Публічна бібліотека Борзнянської міської ради» відбулося нагородження лауреатів творчого конкурсу «Промінь той в душі не згас, що запалив у душі Тарас», який проводив Борзнянський історико-краєзнавчий музей. Конкурс проходив у двох номінаціях. Його учасники подали творчі роботи, в яких висловили своє бачення та розуміння Шевченка, значення його творчості для сучасності. Своє слово сказали і юні дослідники, які відповіли на запитання вікторини. Переможцями стали учні Борзнянської ЗОШ імені Х. Алчевської Філенко Ксенія, Плющ Дмитро, Костюк Назарій та студенти Борзнянського аграрного коледжу Козирєв Андрій, Мірошниченко Сергій та Броварник Михайло.
Цьогорічна весна щедра на конкурси та результати для класу бандури Борзнянської дитячої музичної школи. Її вихованці Богуславська Анна, Гавриш Єлизавета, Ніколаєнко Євгенія стали лауреатами обласного конкурсу виконавців на музичних інструментах серед учнів мистецьких шкіл області «Первоцвіт» (молодша категорія).
В обласному конкурсі юних виконавців «Струни серця» Ніколаєнко Євгенія посіла ІІІ місце, Богуславська Анна та Гавриш Єлизавета – ІІ місця, а Сова Анастасія – І місце.
У Національному історико-культурному заповіднику «Чигирин» на Черкащині представлені матеріали «Борзна Вторгнення», які вже експонувалися у КЗ «Центр культури та дозвілля» на виставці «Дорогами У(В)ражень», а саме монети та листівки, виготовлені в приватній еко-садибі «Соколиний Хутір» (засновник Микола Череп).
З 9 квітня ці предмети експонуються на тимчасовій виставці в «Резиденції Б. Хмельницького». Отак про нашу славну Борзнянщину більше дізнаються і на малій батьківщині Гетьмана Війська Запорозького.

Медицина.
Приємна подія сталася у педіатричному відділенні міської лікарні – відкрилася дитяча гральна кімната. Її облаштуванню допомогла Київська благодійна організація БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «КОРДА».У ній є сухий басейн з м’якими кульками, спортивний комплекс, стелаж для книг, меблеву стінка, м’який конструктор, набір пуфів, крісло-мішок та килимок-пазл. Переконані, що створений простір подарує дітям не лише можливість розважитися та відволіктися від хвороби, а й сприятиме швидшому одужанню та психологічному відновленню.
Міська лікарня отримала також від благодійників телевізор, ноутбук, принтер та холодильник, ліжка з матрацами, приліжкові тумбочки, штативи для внутрішньовенних вливань, монітор динамічного спостереження пацієнта, венозний сканер, інгалятор, лінолеум, постільну білизну, миючі засоби. Дякуємо БЛАГОДІЙНОМУ ФОНДУ «КОРДА» за допомогу.
Борзнянську міську лікарню цього тижня відвідало 1073 людей, стаціонарно пролікували 62 жителів та зробили 24 оперативні втручання.
До лікарів Борзнянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини зареєстровано 648 відвідувань, вакциновано 18 дітей.

11 квітня у міській раді відбувся виїзний прийом громадян представниками Управління головної інспекції ГУНП в Чернігівській області. Жителі громади мали можливість отримати індивідуальні консультації, або вирішити свої проблемні питання, чи отримати алгоритм подальших дій.

Адміністративні послуги. У відділі ЦНАП надано 367 адмінпослуги, у тому числі – 35 соціальних. Серед них – 5 пільг на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива і скрапленого газу ветеранам війни і учасникам бойових дій та членам їх сімей, 7 субсидій та 23 державних соціальних допомог. На призначення допомоги ВПО зареєстровано 9 заяв.
Видано один припис власнику земельної ділянки з нежилою будівлею навести порядок на прилеглій території та два прохання обрізати гілки дерев, які заважають проходу тротуаром та пішохідною зоною.

Соціальна сфера.
Працівники Центру надання соціальних послуг разом із працівниками служби у справах дітей відвідали сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах, у Малій Загорівці. З батьками проведено профілактичні бесіди щодо безвідповідального батьківства, зловживання алкогольними тощо.
Продовжується опіка над родинами, що знаходяться в складних життєвих обставинах. Цього тижня допомогу речами отримали 9 таких сімей.
Ведеться робота щодо надання статусів дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та видачі витягів з рішень виконавчого комітету про надання зазначеного статусу.
Триває прийом документів для оформлення житлової субсидії та пільги, матеріальної допомоги різним верствам населення, учасникам бойових дій, травмованим для лікування або поліпшення матеріально-побутових умов.

Благоустрій у громаді.
Комунальники, як завжди, дбають про чистоту і порядок. Поміж традиційного прибирання сміття, ліквідували порив централізованого водопроводу на перехресті вулиць О. Десняка та Шевченка, замінили насос на свердловині у с. Кинашівка. Розчищали кладовища в місті, обрізували гілля та випилювали аварійні дерева на стадіоні, центральному парку, біля КЗ «Центр культури та дозвілля».
Дбають про чистоту на кладовищах і у Адамівці, Оленівці та Шаповалівці. Продовжують впорядковувати центри сіл, вулиці, сквери, парки, дитячі майданчики жителі Малозагорівського, Прачівського, Миколаївського, Ядутинського старостинських округів. Висадили фруктові дерева та замінили зелені насадження, які засохли малозагорівці.

Про спорт.
6 квітня у Борзні пройшов міжобласний турнір з легкоатлетичного триборства «Стань в ряди олімпійців». Змагалися юні вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл з Борзни, Бахмача, Конотопа та Шостки. Легкоатлети Борзнянщини здобули п’ять нагород. Вікторія Ганжа стала володарем срібної медалі серед дівчат 2007-2008 років народження. Нагороду такого ж ґатунку серед юнаків 2009-2010 років народження здобув Олександр Локоть, а третє місце в цій віковій категорії виборов Артем Приходько.
В естафетному бізі команда молодшої вікової категорії (у складі Дацько Марини, Пиженка-Луговця Констянтина, Кондратенко Вікторії та Шульги Матвія) та старшої вікової категорії (в складі Ганжі Вікторії, Локтя Олександра, Бикович Софії та Приходька Артема) стали бронзовими призерами.
6 квітня у Києві в спортивному залі Національного медичного університету імені О. О. Богомольця пройшов 8 за ліком розіграш Кубка Федерації гирьового спорту України, присвяченого пам’яті Євгена Федоровича Гарнич-Гарницького.
Вдало виступила на престижному турнірі гирьовиків і збірна команда Борзнянської територіальної громади «Гетьман». Члени збірної стали переможцями та призерами в індивідуальному заліку та посіли 3 загальнокомандне місце.

Працюємо, допомагаємо та перемагаємо далі!

ФОТО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь