A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Інформуємо про головні новини тижня у громаді

Дата: 19.04.2024 12:59
Кількість переглядів: 30

Фото без опису

Сумні звістки надійшли до нашої громади. Обірвалися серця двох уродженців Миколаївки – Володимира Петровича Мудракова та Дениса Васильовича Костирка. Схиляємо голови у жалобі за вірними синами України. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблих.
Допомагаємо тим, хто боронить нашу державу. Небайдужі жителі громади не перестають піклуватися про військових у тилу і продовжують в’язати, шити і плести маскувальні засоби, коврики, виготовляти консерви, збирати продукти й потрібні речі.
Чергова партія сіток, ковриків для сидіння та продуктів передана на фронт.
Дякуємо всім, хто допомагає ЗСУ та наближає нашу Перемогу!

Міський голова Лариса Осадчук у складі делегації з Чернігівщини брала участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України та Форумі «Життя громад в умовах війни», які відбулися у Чернівцях. Учасники обговорили найбільш актуальні проблеми сьогодення, питання розвитку національного виробництва, гуманітарної та безпекової політики, а також нагальні питання підтримки Збройних Сил України.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Пирог взяла участь у Регіональній комунікаційній платформі щодо посилення співпраці між представниками органів місцевого самоврядування, Національною службою здоров’я України та медичною спільнотою області.

Відбулось засідання комісії з визначення розміру збитків власникам землі та землекористувачам. Присутні проголосували за складання Акту заподіяних збитків Борзнянській міській раді ФОП ХХХХХХ за користування земельною ділянкою та подальше його подання на розгляд виконавчого комітету.

Освіта.
У гімназії ім. П. Куліша пройшов Тиждень профорієнтації, протягом якого учні 8-А класу відвідали практикум «Як обрати професію», учні 9-А класу взяли участь у тренінгу «Зроби правильний вибір», а п’ятикласники грали в гру «Подорож у світ професій».
Також у гімназії до Дня працівників ракетно-космічної галузі України провели тематичні позакласні заходи.
До Дня довкілля в Борзнянській школі ім. Х. Алчевської пройшли Екологічний марафон та конкурс малюнків серед школярів 5-7 класів, а учні початкових класів відвідали клубні години «Планета – наш дім. Будь господарем у нім!».
У цьому ж закладі відбувся конкурс малюнків «Мої права 2024: 10 років українського опору збройній агресії рф».
Протягом тижня у ЗДО «Світлячок» тривало комплексне вивчення стану освітньої діяльності та готовності вихованців старших груп до навчання в школі. За всіма освітніми напрямами Базового компонента дошкільної освіти визначені показники компетенції дошкільнят.
Уявлення про загадковість і таємничість Космосу формували у вихованців ЗДО «Теремок» до Дня працівників ракетно-космічної галузі України. Подібні заходи відбулись і в Кинашівському ЗДО «Світанок», Шаповалівському ЗДО «Соняшник» та Прачівському ЗДО «Перлинка».
У Борзнянському Будинку дитячої та юнацької творчості керівник гуртка «Дизайн» Тетяна Мостепан влаштувала для вихованців пізнавально-розважальний захід «Ґудзикові перегони». Діти ознайомилися з історією ґудзика, вчилися їх пришивати та гуртом виготовили ґудзикових кота й сову.
Вихованка театральної студії «Ренесанс» КЗ «Центр культури та дозвілля» Катерина Шуршава (керівник Ольга Тищенко) стала володарем Гран-прі ІІ Всеукраїнського конкурсу мистецтв «Оксамит».

На сторінці КЗ «Публічна бібліотека Борзнянської міської ради» в соціальній мережі Фейсбук опубліковано лялькову виставу «Чому сумує поросятко?», яку підготували та відтворили працівники закладу.
Також у закладі пройшов майстер-клас «Великодні яєчка», на якому присутні пізнали глибинний зміст і секрети писанкарства та створили свої писанки.

Медицина.
Борзнянську міську лікарню цього тижня відвідало 1079 людей, стаціонарно пролікували 90 жителів та зробили 28 оперативних втручань.
До лікарів Борзнянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини зареєстровано 659 відвідувань, вакциновано 10 дітей.
Представники даного закладу взяли участь у Національній конференції з впровадження універсально-прогресивної моделі домашніх візитів, яку організовано МОЗ та представництвом ЮНІСЕФ в Україні.

Адмінпослуги. У відділі ЦНАП надано 224 адмінпослуги, у тому числі – 48 соціальних. Серед них – 3 пільги на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива і скрапленого газу ветеранам війни і учасникам бойових дій та членам їх сімей, 11 субсидій та 34 державні соціальні допомоги. На призначення допомоги ВПО зареєстровано 10 заяв.

Здійснено перевірку матеріально-технічних засобів та укомплектованості пунктів незламності Борзнянської міської ради.

Соціальна сфера.
Працівники Служби у справах дітей та Центру надання соціальних послуг провели профілактичний рейд у Ядутинському старостинському окрузі по виявленню дітей, які мають ризик потрапити у складні життєві обставини. Батькам надані необхідні консультації, проведені бесіди щодо ведення здорового способу життя, створення необхідних умов для навчання та виховання дітей, підтримання належного санітарного стану в будинку та роз’яснено наслідки неналежного виконання батьківських обов’язків.
Для кривдників триває робота по корекційній програмі, спрямована на формування гуманістичних цінностей та ненасильницької моделі поведінки в сім’ї особи, яка вчинила насильство. Цього тижня одна особа пройшла в повному обсязі всі заняття програми, яка тривала три місяці. Робота з 7 громадянами продовжується.
Сектор соціального захисту населення обстежив 2 сім’ї та призначив виплату компенсації громадянам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі.
Продовжується опіка над родинами, що знаходяться в складних життєвих обставинах. Цього тижня допомогу речами отримали 10 таких сімей.
Ведеться робота щодо надання статусів дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та видачі витягів з рішень виконавчого комітету про надання зазначеного статусу.
Триває прийом документів для оформлення житлової субсидії та пільги, матеріальної допомоги різним верствам населення, учасникам бойових дій, травмованим для лікування або поліпшення матеріально-побутових умов.

Благоустрій.
Комунальники не перестають піклуватися про чистоту нашої громади. Цього тижня вирубували чагарники по вул. Садовій та на кладовищах у Борзні та Кинашівці, прибирали сміття, планували узбіччя по вул. Чернігівській та вивозили сміття та гілки у Адамівці та з кладовища у Прачах.
Весняні роботи з благоустрою тривають в селах громади. У Ядутах також впорядковували територію одного з кладовищ, облаштували квіткові алеї та прибрали парк біля будинку культури.
Нова огорожа з’явилась на кладовищі у Прачах, кошти на яку виділили ТОВ «Агрікор Холдинг» та Благодійний Фонд Агрейн. Роботи з демонтажу старої та встановлення нової огорожі здійснили небайдужі місцеві чоловіки. Щиро дякуємо всім причетним до цієї доброї справи!
У Малій Загорівці дбають про зелені насадження, тому висадили 30 фруктових дерев та близько 700 саджанців сосни, берези й липи. Також тут розпочали прибирати кладовище та упорядкували клумбу.

Спорт.
Малозагорівська «Українська Вольниця» взяла участь в розіграші Кубка Чернігівської обласної асоціації футболу серед чоловічих команд. Серед 12 колективів наші земляки вибороли «срібло», а приз кращого нападника турніру отримав Владислав Катинов. Вітаємо малозагорівців із цим успіхом!
Відбувся чемпіонат Борзнянської територіальної громади з легкої атлетики серед школярів. Змагалися за медалі учні Борзнянської школи ім. Х. Алчевської, гімназії ім. П. Куліша, КЗ «Борзнянський ліцей», Ядутинської, Шаповалівської та Миколаївської шкіл. Переможцем у командному заліку стала збірна КЗ «Борзнянський ліцей» (викладач Віктор Радченко), друге місце – у юних легкоатлетів Борзнянської школи ім. Х. Алчевської (викладач Володимир Лозицький), трійку кращих замкнули учні гімназії імені П. Куліша (викладач Володимир Лавренко).
Стартувало друге коло чемпіонату області серед команд ДЮСШ 2012 року народження. 17 квітня юні борзнянці приймали однолітків із Бахмача. Підопічні старшого тренера з футболу Олега Кордюка продемонстрували весь арсенал знань та умінь і впевнено перемогли з рахунком 4:1.
Уродженець Борзни Владислав Євченко успішно виступив на Відкритому Чемпіонаті України з пауерліфтингу та окремих вправ під егідою Федерації UPC, що відбувся в Києві. Наш богатир продемонстрував свої найкращі результати: присідання – 290 кг, жим – 182,5 кг, тяга – 310 кг. У сумі Владислав набрав 782,5 кілограма і виконав норматив Майстра спорту України в дивізіоні PRO.

Слава Україні!

ФОТО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь