A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Піклуємось про внутрішньо переміщених осіб

Дата: 24.04.2024 15:12
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

Сьогодні, 24 квітня, у Борзнянській міській раді відбулося засідання «круглого столу» на тему «Забезпечення економічної активності внутрішньо переміщених осіб та ветеранів: проблеми та шляхи вирішення», яке провела директор Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник.
Також участь у заході взяли представники відділу соціального захисту населення, сім’ї, молоді та охорони здоров’я, ЦНАПу, старости сіл, фізичні особи-підприємці, роботодавці а також внутрішньо переміщені особи та учасники бойових дій.

Під час засідання говорили про шляхи вирішення проблем зайнятості саме цих категорій громадян. Людмила Ключник розповіла присутнім про стан ринку праці в Чернігівській області та наявні можливості навчання й отримання допомоги для започаткування або розвитку власної справи. Людмила Анатоліївна зазначила, що протягом січня-березня цього року взято на облік на 32% більше безробітних, ніж за аналогічний період минулого року. Також ознайомила присутніх зі змінами в законодавстві, наявними вакансіями та переліком послуг, які пропонує служба зайнятості ВПО та ветеранам ЗСУ.
Секретар міської ради Станіслав Шевлюга у свою чергу інформував про організацію життєзабезпечення внутрішньо переміщених осіб та ветеранів на території нашої громади.
Про механізми підвищення рівня зайнятості внутрішньо переміщених осіб та ветеранів доповіла Людмила Лисобикова, заступник начальника управління реалізації політики зайнятості Чернігівського обласного центру зайнятості.
Також участь у обговоренні питань щодо сприяння у працевлаштуванні населенню нашої громади, забезпечення надання адмінпослуг, надання допомоги внутрішньо переміщеним особам взяли начальник Борзнянського відділу Ніжинської філії Чернігівського обласного центру зайнятості Надія Сакун та її заступник Алла Скляр, начальник ЦНАПу Лариса Дудко, провідний спеціаліст Борзнянського відділу реалізації державної соціальної політики УСЗН Ніжинської РДА Альона Волошина, заступник голови ради з питань ВПО при Ніжинській районній військовій адміністрації Оксана Кройтору та бухгалтер ТОВ «АП Борзна» Наталія Золот.
Наостанок власним досвідом як роботодавців у забезпеченні роботою внутрішньо переміщених осіб поділилися генеральний директор ТОВ «Борзнаагроптахопродукт» Іван Іваній, начальник відділення поштового зв’язку Борзна АТ «Укрпошта» Валентина Власенко.

У підсумку, це засідання стало свідченням скоординованої роботи відповідних органів а також фахівців служби зайнятості у питаннях допомоги вимушеним переселенцям та ветеранам ЗСУ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь