Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Сьогодні – 38-і роковини Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2024 11:20
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

Трагедія, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції, навічно відбилася на людських долях та наших серцях. Сувора і трагічна реальність, яка настала після вибуху, призвела до іншого сприйняття світу, тому що такої техногенно-екологічної катастрофи людство ще не знало.

Аварія на Чорнобильській АЕС завжди буде символом великого людського горя, адже це – одне з найбільш болючих випробувань, що випали на долю українського народу. За різними оцінками, 500 тисяч людей померли від радіації, більше 8 мільйонів жителів України та сусідніх держав отримали значні дози опромінення та понад 600 тисяч осіб, які боролися з вогнем і розчищали завали, стали ліквідаторами аварії.

Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й героїчні події, імена мужніх людей, які виявили жертовність і ціною власного життя й здоров’я зупинили ядерну катастрофу.

Сьогодні, до 38-ї річниці Чорнобильської катастрофи, у приміщенні КЗ «Центр культури та дозвілля» відбулись урочисті заходи і покладання квітів до куточку пам’яті та пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на ЧАЕС, у яких взяли участь секретар міської ради Станіслав Шевлюга, працівники ради та учасники ліквідації аварії. Також обговорили потребу проведення круглого столу щодо підтримки учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.

За значний особистий внесок у подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, активну участь у громадському житті і вихованні підростаючого покоління Грамотами Борзнянської міської ради нагороджено:

  • КОРНІЄНКО Любов Григорівну;
  • ЧИЧКАНА Миколу Миколайовича;
  • ЧЕРЕВАНЯ Івана Олексійовича.

Нехай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і процвітання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь