Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Традиційно підбиваємо підсумки цього робочого тижня

Дата: 26.04.2024 12:51
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

Війна, на жаль, триває. Тому патріотично налаштовані жителі громади продовжують піклуватися про захисників – збирають продукти, необхідні матеріали, плетуть сітки, кікімори і виготовляють інші потрібні на передовій речі.
Як повідомили з Малої Загорівки, цього тижня виготовили 10 нашоломників, 35 ковриків для сидіння, 8 адаптивних подушок, 3 маскувальні сітки та відправлено односельцю на передову чергову допомогу.

Відбулось чергове засідання виконавчого комітету Борзнянської міської ради, яке провів секретар міської ради Станіслав Шевлюга. Ознайомитись із проектами рішень можна на вебсайті Борзнянської міської ради після їх оприлюднення.

З нагоди 38-ї річниці Чорнобильської катастрофи відбулось покладання квітів до пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на ЧАЕС та куточку пам’яті у приміщенні КЗ «Центр культури та дозвілля».

Освіта.
У Шаповалівській школі відкрито кімнату ігрового простору. Реалізація даного проєкту стала можливою завдяки тісній співпраці з БФ «Рокада», за підтримки Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні та за сприяння Борзнянської міської ради і старости Шаповалівського старостинського округу.
До Всесвітнього Дня Землі та Всеукраїнського Дня довкілля в закладах освіти пройшли цікаві та змістовні заходи:

  • бібліотекар Борзнянської школи ім. Х. Алчевської Наталія Шерембей та учитель географії Ірина Глибовець провели урок-квест для учнів 8-А класу;
  • випускники Кинашівської школи започаткували добру й важливу традицію –висаджували деревця на Алеї випускників, залишаючи приємні спогади та пам’ять про навчання в школі;
  • у гімназії ім. П. Куліша організовано тематичні калейдоскоп, дайджест, літературно-музичну композицію та квест-гру.

У пам’ять про випускників школи, які віддали своє життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, у Кинашівській школі оздобили куточок слави та пам’яті «Герої нашого часу» живими квітами, які допомогла придбати Людмила Граб.
Для учнів 5-6 класів гімназії ім. П. Куліша діє міжгалузевий інтегрований курс STEM, який підтримує інтерес школярів до навчання й пошуку знань, сприяє мотивації до самостійних досліджень та створення простих приладів і конструкцій. Курс викладає вчитель географії Сергій Талалай, який разом із учнями пізнає нові форми й методи роботи, досліджує та експериментує.
Також для гімназистів у Всесвітній день книги й авторського права бібліотекар Юлія Кононенко організувала проведення конкурсів та ознайомила учнів з цікавими фактами про книги.
В останню середу квітня для другокласників Борзнянської ЗОШ ім. Х. Алчевської проведено тематичний Джинсовий день. Діти ознайомилися з історією створення джинсів, процесами фарбування тканини, розв’язували «джинсові» задачі, створювали «джинсові» тексти та виготовили подарункову тематичну торбинку.
А дев’ятикласники цього закладу відвідали тренінгове заняття «У світі психології», де ознайомилися з основними поняттями психології та соціології.
Чотирикласниця Валерія Клімашенко та першокласниця Марія Сова Кинашівської школи стали переможницями обласного етапу конкурсу дитячої патріотичної пісні «Голос «ОК Полісся». Вітаємо учениць та їхніх керівників Тетяну Ганнич і Тамару Вараницю з досягненням!
Що таке здоров’я? Відповідь на це питання отримали чотирикласники Борзнянської школи ім. Х. Алчевської під час практичного заняття з елементами тренінгу, яке провела соціальний педагог закладу Світлана Тичина.
Учні Ядутинської школи у рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності та на підтримку ініціативи Управління освіти і науки Чернігівської ОДА про організацію та проведення в закладах освіти роботи на тему «Самовільне випалювання рослинності, або її залишків на прилеглих територіях» за допомогою сервісів штучного інтелекту згенерували за текстовим описом зображення. Кожна картинка – індивідуальна робота учня і водночас – симбіоз людської свідомості й інформаційних технологій.
В Оленівській школі проведено інтелектуальну гру-вікторину «Крок за кроком до безпеки», конкурс малюнка «Безпечний світ». Багато вражень в учнів залишилося після екскурсії до місцевої пожежної частини, після чого на них чекало практичне заняття з надання першої медичної допомоги.
Проведено заходи, присвячені темі пожежної безпеки, і в закладах дошкільної освіти. У ЗДО «Теремок» завітали рятувальники ДСНС Олександр Філоненко та Віталій Троєцький, які провели з дітьми цікаві бесіди. Також на дітей чекала приємна несподіванка, адже біля закладу стояла пожежна машина й діти змогли відчути себе справжніми рятувальниками. У старшій групі закладу освітня діяльність була присвячена Правилам дорожнього руху, завдяки чому малеча збагачувала знання про правила дорожнього руху та безпечної поведінки на дорогах.
А для вихованців середньої та старшої груп ЗДО «Світлячок» організовано екскурсію до пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС.
Також у маленьких вихованців ЗДО «Світлячок» з’явилося ще одне безпечне приміщення в укритті, відремонтоване за сприяння Міжнародної організації ЮНІСЕФ, яка також забезпечила укриття необхідним набором меблів. Тепер до послуг малечі новенькі естетичні та зручні ліжка, шафи, цікавий і змістовний ігровий матеріал.
У Кинашівському ЗДО «Світанок» пройшов тиждень під назвою «Світ професій», протягом якого вихованці ознайомилися з різними професіями та збагатили словниковий запас.
У рамках проведення тижня знань з основ безпеки життєдіяльності в старшій групі ЗДО «Теремок» вихованці ознайомилися з правилами поводження з вибухонебезпечними предметами.
Малі дослідники Шаповалівського ЗДО «Соняшник» занурились у захопливий світ комах, дізналися про їхні спосіб життя та важливість для нашої планети. У закладі організовано різноманітні заняття, включаючи майстер-класи з виготовлення макетів комах, що спонукало дітей до творчого мислення та розвитку моторики.
У Борзнянському Будинку дитячої та юнацької творчості відбувся семінар для учасників та керівників роїв міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)», на якому детально обговорили план дій.
А вихованка цього закладу Ангеліна Куц долучилася до обласного етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва та виготовила композицію водяних лілій з бісеру. До участі в конкурсі роботу відправлено до Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва.

До Всесвітнього дня книги та авторського права працівники Публічної бібліотеки організували для читачів челендж, протягом якого розповідали про улюблені книги та авторів. Також бібліотекарі підготували цікаві розповіді про життя творчих людей Борзнянщини, які можна прочитати на сторінці закладу у мережі Фейсбук.
До 38-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС у закладах культури громади пройшли тематичні інформаційні заходи.
Оновлений стенд пам’яті «Герої не вмирають» встановили в Шаповалівському будинку культури. Над його оформленням працювали дорослі та діти.
Юні відвідувачі Шаповалівського будинку культури взяли участь у розмальовуванні писанок, після чого їхні роботи прикрасили святкову виставку в приміщенні закладу.

Медицина.
КНП «Борзнянський ЦПМСД» отримав від міжнародної гуманітарної організації «Лікарі світу» медичні меблі для амбулаторій (банкетки для пацієнтів, маніпуляційні столики, сповивальні для дітей та ширми в кабінети лікарів). Щиро вдячні благодійникам за допомогу!
До лікарів Борзнянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини зареєстровано 663 відвідування, вакциновано 9 дітей.
Борзнянську міську лікарню цього тижня відвідало 1198 людей, стаціонарно пролікували 79 жителів та зробили 33 оперативні втручання.

Адмінпослуги. У відділі ЦНАП надано 322 адмінпослуги, у тому числі – 21 соціальну. Серед них – одна пільга на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива і скрапленого газу ветеранам війни і учасникам бойових дій та членам їх сімей, 2 субсидії та 18 державних соціальних допомог. На призначення допомоги ВПО зареєстровано 2 заяви.
Працівники ЦНАПу допомагають виробникам сільськогосподарської продукції зареєструватись та подати заявку для отримання бюджетних коштів в Державному аграрному реєстрі . На даний момент звернулось 13 аграріїв.
Проведено перевірку доступності приміщень соціально важливих об’єктів різного призначення для всіх категорій громадян на території міста.

Соціальна сфера.
Відбулося засідання «круглого столу» на тему «Забезпечення економічної активності внутрішньо переміщених осіб та ветеранів: проблеми та шляхи вирішення», яке провела директор Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник. Під час засідання обговорили шляхи вирішення проблем зайнятості саме цих категорій громадян.
Представники Запорізького благодійного фонду «Єдність за майбутнє» надавали консультації та оформлювали документи на отримання грошової допомоги на розвиток та виховання дітей з особливими потребами. А психолог та соціальний працівник фонду провели з дітьми розвиваючі вправи та цікаві тренінги.
Працівники Центру надання соціальних послуг та служби у справах дітей відвідали у Малій Загорівці родини з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах. Проведено профілактичні бесіди щодо безвідповідального батьківства, ухиляння від виконання батьківських обов’язків, неналежного санітарного стану житлового приміщення та зловживання спиртними напоями.
Продовжується опіка над родинами, що знаходяться в складних життєвих обставинах. Цього тижня допомогу речами отримали 11 таких сімей.
Триває робота по корекційній програмі для кривдників. Цього тижня троє осіб завершили проходження програми, яка проводилася індивідуально протягом трьох місяців. Робота з 4 громадянами продовжується.
Ведеться робота щодо надання статусів дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та видачі витягів з рішень виконавчого комітету про надання зазначеного статусу.
Триває прийом документів для оформлення житлової субсидії та пільги, матеріальної допомоги різним верствам населення, учасникам бойових дій, травмованим для лікування або поліпшення матеріально-побутових умов.

Благоустрій.
Цього тижня комунальники прибирали кладовища у Борзні та Кинашівці, вивозили сміття у Оленівці, вирубували аварійні дерева по вулиці Героїв Крут, завозили пісок на кладовища у Іванівці, Миколаївці, Шаповалівці та Малозагорівському старостинському окрузі. Також відремонтували лавочки та огорожу в центральному парку, прибрали звалене вітром дерево у Кинашівці й традиційно збирали сміття по місту.
У Малій Загорівці триває прибирання кладовища, побілено та пофарбовано господарське приміщення.
У Ядутах теж дбають про померлих, вирубують чагарники та вивозять сміття.

Про спорт. У рамках чемпіонату області з футболу серед хлопців 2012 р. н. команда з Борзни грала у Чернігові з місцевою «Юністю». У результаті цікава та напружена гра завершилася нічиєю з рахунком 3-3.

Разом до Перемоги!

ФОТО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь