Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Коротко – про головне у громаді цього тижня

Дата: 10.05.2024 16:22
Кількість переглядів: 67

Фото без опису

Розпочнемо з приємної новини – уродженець Миколаївки Назарій Остапчук став чемпіоном Європи!
Цими днями у столиці Словаччини Братиславі триває чемпіонат Європи з армрестлінгу та параармреслінгу, у якому беруть участь понад 1000 учасників з 25 країн Європи. Збірна України налічує 94 учасники, серед яких – і наш земляк Назарій Остапчук.
8 травня силач з Миколаївки змагався на ліву руку і отримав «срібло». А наступного дня Назарій підкорив європейський подіум та став володарем золотої медалі у боротьбі на праву руку. Вітаємо земляка з черговою високою нагородою!

Допомагати нашим військовим – це найменше, що ми можемо зробити для тих, хто бореться за наше мирне сьогодення і щасливе майбутнє у рідній країні. І хоча з настанням тепла бракує вільного часу, оскільки тривають весняно-польові роботи, проте жителі громади не забувають про наших захисників.
У приміщенні Райспоживспілки цього тижня сплели 3 маскувальні сітки. Багато замовлень надходить до кинашівських трудівниць – тут встигли виготовили одну сітку, пончо і три кікімори. У Забілівщині теж закінчили плести сітку та розпочали виготовлення другої. Також у КП «Борзна-Комунальник» цього тижня сплели 13 сіток та 2 у Малій Загорівці.

З робочим візитом нашу громаду відвідав начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун, який провів розширену нараду, на якій обговорили важливість виконання мобілізаційних заходів, спільний алгоритм дій РТЦК та СП з органами місцевого самоврядування, районної військової адміністрації щодо виконання визначених завдань із призову мобілізаційних ресурсів, питання організації та забезпечення оповіщення і своєчасного прибуття громадян, які призиваються на військову службу.

Триває підготовка до 33 сесії 8 скликання міської ради. Цього тижня відбулись засідання постійної комісії з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури та благоустрою, постійної комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту та запобігання корупції та постійної комісії з гуманітарних питань та соціального захисту, на яких обговорили різні питання, внесені на порядок денний чергової сесії міської ради.

До Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва внесено рішення про присвоєння адреси гаражу, як об’єкта самостійного нерухомого майна.

Цими травневими днями українці разом зі всім світом згадують криваві події Другої світової війни, яка забрала життя мільйонів людей та схиляють голови перед світлою пам’яттю тих, хто не скорився і виніс на своїх плечах тягар від нацистської навали.
До Дня пам’яті та примирення керівництво громади разом із працівниками Третього відділу Ніжинського РТЦК та СП взяли участь у покладанні квітів до пам’ятних знаків воїнів-земляків, що не повернулися з фронтів Другої світової війни.
Вшанували пам’ять полеглих і в закладах освіти громади, в яких організовано низку виховних заходів під гаслом «Поки ми пам’ятаємо, ми непереможні».
Також з нагоди цієї пам’ятної дати у закладах культури громади відбулись різні тематичні заходи, години спілкування. У Борзнянському народному історико-краєзнавчому музеї відкрито тематичну виставку. Першими її відвідали студенти Борзнянського аграрного фахового коледжу, які ознайомилися з матеріалами виставки та хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв сучасності, які віддали життя за свободу та незалежність України.
Також тематична виставка діє і в КЗ «Публічна бібліотека».

А що ж цікавого відбулось у освітньому просторі?
Тут теж розпочнемо з найприємнішого. Співпраця громади з благодійною організацією «Благодійний фонд «Київська школа економіки» та Міжнародною організаціє ЮНІСЕФ дала гарний результат – відремонтовано укриття в закладі дошкільної освіти «Світлячок». Завдяки створеним комфортним умовам та цікавим ігровим матеріалам діти включаються у світ гри та навчання, не думаючи про причину переміщення до укриття. Вкотре дякуємо за співпрацю!
Приємно, що благодійний фонд «Рокада» продовжує співпрацю з громадою. Психолог фонду Марина Гуза провела для учнів Миколаївської школи цікаві психологічні заняття на тему булінгу в житті підлітків.
Про безпеку на дорогах та правила дорожнього руху йшлося протягом тижня безпеки дорожнього руху в Ядутинській школі. Для учнів початкових класів провели тематичні уроки та бесіди з використанням відеопрезентацій та перегляду мультфільмів. Знання учні закріпили тематичним оформленням класних дошок.
Начальник відділу освіти Олена Мідянка пройшла навчання для керівників органів управління освітою територіальних громад за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Державна політика у сфері освіти, НУШ, інклюзія, дистанційна освіта». Також начальник та спеціалісти відділу освіти взяли участь в обласній нараді щодо якісної та безпечної підготовки до проведення національного мультипредметного тесту в умовах воєнного стану.
До Дня Європи у закладах загальної середньої освіти долучились до просвітницького онлайн-заходу, організованого Освітнім центром Верховної Ради України, та провели калейдоскоп виховних заходів.
Відзначили День Європи і у всіх закладах дошкільної освіти громади – діти закріпили вміння орієнтуватися на мапі, ознайомилися з назвами, розташуванням країн та впізнавали державні символи.
Продовжують збирати нагороди учні Борзнянської музичної школи. Так, Марія Колесник здобула перемогу у Всеукраїнському конкурсі мистецтв «Хоробре серце», а Софія Самичко – у Міжнародному конкурсі мистецтв «Кращі з кращих». Вітаємо юних талановитих дівчаток і бажаємо нових творчих успіхів!
Наймолодші учасники експедиційно-пошукового загону гуртка «Юні туристи-краєзнавці» Борзнянського БДЮТ разом зі своїм наставником Ярославом Чикалом подарували Борзнянському художньо-меморіальному музею «Садиба народного художника України Олександра Саєнка» старовинний кахель. Цінну знахідку знайшли педагоги на подвір’ї закладу під час облаштування території під посів газонної трави.

Благоустрій.
Працівники комунального підприємства за будь-якої погоди продовжують виконувати свої щоденні обов’язки та стабільно забезпечують життєдіяльність громади. Цього тижня обкошували кладовища, узбіччя доріг, вивозили сміття та пластикові пляшки з контейнерів. Також встановлювали огорожу на кладовищі на Підкинашівці.
Тривають роботи з благоустрою і в селах громади. Трава росте швидко, тому в Малій Загорівці, Миколаївці, Ядутах теж займались скошуванням на кладовищах та в центрах сіл старостинських округів.

Перемагаємо у спорті!
У Борзні відбулася гра 1/2 фіналу розіграшу Кубка Чернігівської області з футболу серед чоловічих аматорських команд. Зустрічалися «Українська Вольниця» (Мала Загорівка) та «Хвиля» з Киїнки. З рахунком 8:0 перемогу святкували футболісти Малої Загорівки. Голи в свій актив записали Сергій Алаєв, Євген Бондар, Владислав Єфименко (двічі), Олег Лень (двічі) та Владислав Катинов (двічі). Цієї неділі наші земляки зіграють у фіналі з ФК «Корюківка». Бажаємо успіхів!
У Носівці пройшов турнір «Відкритий Кубок юніорів» з міні-футболу, участь у якому взяла команда хлопчиків 2015 року народження під керівництвом старшого тренера з футболу Борзнянської ДЮСШ Олега Кордюка. Юні борзнянці стали переможцями турніру, а приз кращого гравця отримав Гліб Грицай. Вітаємо з перемогою!
Тривають ігри другого кола чемпіонату Чернігівської області серед команд ДЮСШ 2012 року народження. Команда Борзнянської ДЮСШ грала проти однолітків з ФК «Чернігів». За словами старшого тренера з футболу Олега Кордюка, його вихованці мали чимало моментів для реалізації, але забити м’яча у ворота суперників змогли лише дві. Та все ж перемогли з рахунком 2:1. Вітаємо юних футболістів з успіхом!

Безперервно надаються і соціальні послуги.
Працівники Центру надання соціальних послуг та відділу культури, сім’ї, молоді та спорту відвідали родини з дітьми у Борзні, щодо яких надійшли повідомлення про вчинення домашнього насильства. З батьками проведені профілактичні бесіди.
Психолог Центру надання соціальних послуг провів консультативну та діагностичну роботу з постраждалими від домашнього насильства. Розпочато роботу з трьома особами за програмою для постраждалих від домашнього насильства.
Ведеться робота щодо надання статусів дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та видачі витягів з рішень виконавчого комітету про надання зазначеного статусу.
Триває прийом документів для оформлення житлової субсидії та пільги, матеріальної допомоги різним верствам населення, учасникам бойових дій, травмованим для лікування або поліпшення матеріально-побутових умов.

І наостанок – трішки статистики.
Борзнянську міську лікарню цього тижня відвідало 887 жителів, стаціонарно пролікували 86 пацієнтів та зробили 19 оперативних втручань.
До лікарів Борзнянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини зареєстровано 517 відвідувань, вакциновано 41 дитину.
У відділі ЦНАП надано 472 адмінпослуги, у тому числі – 30 соціальних, серед яких 26 – державні соціальні допомоги.
Трьом виробникам сільськогосподарської продукції допомогли зареєструватись в системі ДАР та оформили 9 заяв на отримання субсидій.

Продовжуємо працювати задля Перемоги!

ФОТО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь