Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Інформація для батьків про можливість реабілітації дітей з особливими потребами

Дата: 24.06.2024 15:34
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

Борзнянський відділ УСЗН Ніжинської РДА інформує, що згідно Порядку постанови КМУ від 27 березня 2019 року № 309 визначається механізм використання коштів на реабілітацію дітей з інвалідністю, передбачених у державному бюджеті за програмою «Соціальний захист осіб з інвалідністю».

Для забезпечення дитини реабілітаційними заходами один із батьків дитини чи її законний представник подає до органу соціального захисту населення заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи у довільній формі із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу разом з копіями:

  • паспорта громадянина України та/або свідоцтво про народження, та/або іншого документа, що посвідчує особу дитини;
  • індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;
  • виписки з медичної карти хворого (форма № 027/о).

Гранична вартість реабілітаційних послуг на рік для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєстійкості має обмеження І та ІІ ступеня, не може перевищувати 16 тис. гривень, ІІІ ступеня – 25 тис. гривень.

Перелік реабілітаційних установ оприлюднюється на офіційних веб-сайтах Мінсоцполітики в розділі «Інвалідність» – «Реабілітація дітей з інвалідністю».

За більш детальною інформацією та уточненням необхідного пакету документів звертайтеся за адресою: м. Борзна вул. Незалежності 2, каб. 41, або за телефоном 0971840606 ( Ірина Дмитрівна).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь