Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Запобігаємо та протидіємо домашньому насильству!

Дата: 03.07.2024 14:57
Кількість переглядів: 63

Фото без опису

Домашнє насильство – найпоширеніший вид гендерно-зумовленого насильства в Україні. І саме про це говорили сьогодні під час робочої зустрічі, у якій взяли участь представники Чернігівського громадського комітету захисту прав людини, Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Чернігівській області, Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА, ГУ Національної поліції, працівники відділу культури, сім’ї, молоді та спорту, служби у справах дітей, відділу освіти, Центру надання соціальних послуг, поліції, прокуратори, медики та старости.

Під час заходу напрацювали практичні механізми співпраці для покращення ситуації з реагуванням на випадки всіх видів насильства та взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері протидії гендерно-зумовленого насильства. Також обговорили актуальні проблеми реалізації політики у сфері запобігання та протидії гендерно-зумовленому насильству на місцевому рівні та забезпечення надання доступу до ефективної та дієвої допомоги постраждалим від домашнього насильства.

Підсумовуючи обговорені питання, можна сказати, що створення дієвих механізмів обміну інформацією та ефективних алгоритмів реагування та ідентифікації постраждалих осіб від гендерно-зумовленого насильства є дуже важливим, як і надання своєчасної допомоги постраждалим особам та розширення доступу до соціально-психологічних послуг.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь