Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Минув ще один тиждень. Коротко інформуємо про події та здобутки в громаді

Дата: 05.07.2024 14:41
Кількість переглядів: 38

Фото без опису

Допомагати нашим захисникам – обов’язок кожного українця, який прагне майбутнього для себе, родини та країни. Тому жителі нашої громади постійно долучаються до збору коштів, виготовляють необхідні речі, збирають продукти та відправляють на передову.
Благодійний захід відбувся у Борзнянському художньо-меморіальному музеї «Садиба народного художника України Олександра Саєнка», а саме – творча зустріч із вокально-інструментальним ансамблем «СИНТЕЗ», протягом якої тривав збір коштів на тепловізор для нашого земляка, Захисника Станіслава Сухонди. Жителі нашої громади вкотре довели, що небайдужі до потреб захисників і готові допомагати матеріально. Зібрати вдалося 4000 гривень, які були передані дружині нашого Захисника.
Протягом тижня у КП «Борзна-Комунальник» сплели 12 маскувальних сіток, 4 – у приміщенні «Райспоживспілки». У Забілівщині виготовили 2 сітки, маскувальний костюм та дві кікімори. Малозагорівці сплели 2 сітки та виготовили 10 подушок і 12 килимків для сидіння.

З нагоди професійного свята – Дня Національної поліції України, привітали колектив відділення поліції № 3 Ніжинського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області. Секретар міської ради Станіслав Шевлюга подякував за плідну співпрацю, високий професіоналізм та вручив Грамоти Борзнянської міської ради.

Про гендерно-зумовлене насильство говорили під час робочої зустрічі, у якій взяли участь представники Чернігівського громадського комітету захисту прав людини, Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Чернігівській області, Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА, ГУ Національної поліції, працівники відділу культури, сім’ї, молоді та спорту, служби у справах дітей, відділу освіти, Центру надання соціальних послуг, поліції, прокуратори, медики та старости.
Під час заходу напрацювали практичні механізми співпраці для покращення ситуації з реагуванням на випадки насильства, обговорили актуальні проблеми на місцевому рівні та забезпечення надання доступу до ефективної та дієвої допомоги постраждалим від домашнього насильства.

Вручено приписи власникам двох домоволодінь про прибирання пиломатеріалів з прибудинкової території для запобіганню травматизму і нещасних випадків та один припис про викошування бур’яну на прибудинковій території.
Видано 2 паспорти на облаштування літніх майданчиків.

Благоустрій.
Хто ж, як не працівники комунального підприємства, постійно дбає про належний санітарний стан у громаді, чистоту вулиць та облаштування територій? Протягом тижня скошували узбіччя по вулицях міста, у центральному парку, Миколаївці та Іванівці. Також замінили плити та люки по вул. Г. Барвінок та С. Палія і прибирали сміття.
Систематично скошують траву і в селах громади, а в Малій Загорівці відремонтували та пофарбували пам’ятник.
Триває ямковий ремонт доріг.
Працівники КП «Борзнажитлосервіс» теж займалися скошуванням трави та провели ремонт каналізаційних колодязів.

Освіта та культура.
У ЗДО «Теремок» пройшов День мильної бульбашки. Діти радо пускали бульки та милувались, як вони летять просто неба. А ще взяли участь в експерименті й з’ясували, що булька має всі кольори веселки.
А в ЗДО «Світлячок» відбувся День сонцезахисних окулярів, протягом якого були проведені цікаві досліди з сонцезахисними окулярами.
У закладах культури громади відбулися заходи з нагоди Дня Конституції України. Зокрема, у Прачівському клубі-бібліотеці пройшла вікторина «В моєму серці Україна», а працівники Ядутинського будинку народної творчості провели для юних відвідувачів годину спілкування «Конституція у нашому житті».
Сучасна дитяча бібліотека – це можливість провести час за гарною грою разом із однолітками! Влітку, коли у всіх школярів так багато вільного часу, КЗ «Публічна бібліотека» організувала для своїх юних читачів цікавий та пізнавальний ігровий день.

Соцсфера.
До служби у справах дітей Борзнянської міської ради завітали працівники Регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернігівській області. Під час візиту увага гостей була зосереджена на основних напрямках діяльності, а саме – забезпечення прав, свобод та інтересів дітей, які проживають у громаді.
Працівники Центру надання соціальних послуг та служби у справах дітей відвідали родини з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах. З батьками проведено консультативні бесіди та надано дієві поради.
Приємно, що небайдужі жителі громади продовжують приносити до Центру надання соціальних послуг пакунки з різними необхідними речами на потреби сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах. Цього тижня допомогу речами отримали 9 таких сімей.
Триває робота з однією особою за програмою постраждалих від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.
Цього тижня один житель громади успішно пройшов повний курс корекційної програми для кривдників, який тривав три місяці. Програма розроблена для виявлення причин насильницької поведінки, усвідомлення її витоків, проявів, наслідків для особистого життя та життя оточуючих, налагодженні гармонійного життя з родиною та в суспільстві, а також в усвідомленні того, що домашнє насильство – це порушення прав людини, яке карається відповідно до чинного законодавства. Триває робота за даною програмою ще з 4 особами.
Продовжується надання статусів дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та прийом документів для оформлення житлових субсидій та пільг.

Земельні питання та відносини.
Відділ земельних відносин, екології та юридичної діяльності підготував матеріали до органів прокуратури щодо стягнення із суб’єкта господарювання безпідставно збережених коштів у розмірі орендної плати за користування земельною ділянкою комунальної власності.
За тиждень до відділу надійшло 8 заяв та матеріалів до них, звернулося близько 15 осіб щодо різних земельних питань.
Спільно зі старостами опрацьовуються претенденти на участь у обласній Програмі передачі нетелей багатодітним сім’ям, у яких виховуються 5 і більше дітей віком до 18 років.

Медицина.
За фінансової підтримки міської ради Борзнянська міська лікарня отримала 10 світлодіодних вуличних сонячних світильників, які встановлені на території закладу.
До лікарів Борзнянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини звернулося 626 жителів. Упродовж тижня за Календарем профілактичних щеплень вакцинували 11 дітей.
Медпрацівники поліклініки Борзнянської міської лікарні зафіксували 1099 відвідувань. У стаціонарних відділеннях закладу пролікували 68 пацієнтів та провели 47 оперативних втручань.

Адмінпослуги. У відділі ЦНАП надано 724 адмінпослуги, у тому числі – 48 соціальних. Серед них – 25 державних соціальних допомог.
Укотре звертаємо увагу, що у ЦНАПі можна оновити дані військовозобов’язаних. Протягом тижня видано 166 витягів про актуалізацію даних.
У ЦНАПі продовжують допомагати виробникам сільськогосподарської продукції зареєструватись та подати заявку для отримання бюджетних коштів в ДАР. Цього тижня зареєстрували 5 кабінетів та подали 15 заявок на субсидію на утримання тварин.

Про спорт.
Відбулися матчі третього туру чемпіонату області з футболу серед чоловічих аматорських команд. Футбольний клуб «Борзна» зустрічався на виїзді з чернігівською «Юністю». Підсумок матчу – 7:2 на користь борзнянської команди. Таким чином ФК «Борзна» досяг стопроцентного результату – три перемоги в трьох поєдинках, що дало змогу стати одноосібним лідером чемпіонату. З чим і вітаємо!
Триває відкритий чемпіонат Борзнянської громади з футболу. Наводимо результати 6 туру. «Курінь» – «Петрівка» – 1:1, «Лісовик» – «Тиниця» – 3:2, «Українська Вольниця» – «Високе» – 8:0, «Берестовець-Придесення» – «Чайка» – 3:1, «Фортуна-Деметра» – «Факел» – 0:13.
Продовжуємо працювати задля Перемоги!

ФОТОЗВІТ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь