Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

І знову – про життя громади цього тижня

Дата: 26.07.2024 16:59
Кількість переглядів: 123

Фото без опису

Продовжуємо допомагати військовим, які мужньо захищають нашу державу. Протягом тижня у КП «Борзна-Комунальник» сплели 30 маскувальних сіток і 3 – у приміщенні «Райспоживспілки.
З Малої Загорівки передано для відправки на передову 2 сітки,19 килимків та 6 адаптивних подушок.
У Шаповалівці виготовили 6 маскувальних сіток і триває збір продуктів.
Плетуть сітки, виготовляють кікімори і в Кинашівці, Забілівщині та Адамівці.
У Красноставському клубі-бібліотеці організовано збір необхідних речей та продуктів для відправки землякам, які захищають цілісність та незалежність нашої держави. Також збір проводився у Ядутинському старостаті. Загалом було зібрано та відправлено на Ізюмський напрямок близько тонни продуктів, які захисники вже отримали. Певну частину зібраних продуктів передано в Борзнянську міську лікарню.

З нагоди професійного свята – Дня медичного працівника, міський голова Лариса Осадчук привітала колективи КНП «Борзнянська міська лікарня» та КНП «Борзнянський ЦПМСД» та вручили медикам Грамоти Борзнянської міської ради.

Відбулося засідання виконавчого комітету, на якому розглянули 26 питань, серед яких – надання дозволів про встановлення меморіальних дошок, присвоєння адрес об’єктам нерухомого майна, надання матеріальної допомоги на поховання, бюджетні питання та ті, що стосуються захисту прав дітей.

Ряд важливих питань розглянуто на засіданні комісії з прав захисту дитини, заслухано заявників та членів комісії, які брали активну участь у обговоренні, висловлювали власні думки і вносили пропозиції щодо відповідних рішень. По кожному питанню з’ясовано факти й обставини та прийняті конструктивні рішення в інтересах дітей.

Також відбулось засідання комісії з питань надання матеріальної допомоги учасникам бойових дій, пораненим, травмованим (або одному з членів їх сімей), військовослужбовцям, які захищають Батьківщину, на лікування та на поліпшення матеріально-побутових умов.

Відділом земельних відносин, екології та юридичних питань опрацьовано 10 клопотань та матеріалів до них, розглянуто 13 звернень щодо різних земельних питань та 2 особам надано рекомендації щодо оформлення земельних ділянок.
Вивчається питання щодо самозаліснених земельних ділянок з метою їх подальшої інвентаризації та передачі у користування постійним користувачам.

Видано 2 будівельних паспорти.

Роботи з благоустрою тривають завжди. Комунальники протягом тижня:

  • розпиляли та вивезли дерева з кладовища у Ядутах;
  • обкосили кладовище на Новому Місті, узбіччя вул. Київської та Чернігівської, дитячий майданчик по вул. Садовій;
  • випиляли чагарники по вул. Покровській;
  • прибирали сміття по місту.

Триває нанесення дорожніх розміток на пішохідних переходах.
Вручено припис за складання сміття у не відведеному місці.
Працівники КП «Борзнажитлосервіс» відремонтували каналізаційний люк по вул. П. Куліша та провели ремонт даху по вул. Незалежності.
Упорядковано територію дитячого майданчика у Малій Загорівці.
У Ядутах проведено суботник на кладовищі.
Вирубано молоду поросль кленів, обкошено стадіон та узбіччя однієї з вулиць у Шаповалівці.

Культура та освіта.
Борзнянський народний історико-краєзнавчий музей відвідала група науковців з Києва. Для столичних гостей директор закладу Ольга Черненко провела екскурсію музеєм та містом. Екскурсанти з великою зацікавленістю познайомилися з визначними і історичними місцями Борзни й пообіцяли приїхати наступного разу більшою делегацією.
Школярі активно проводять дозвілля в закладах культури громади на літніх канікулах – малюють, співають, танцюють, грають у теніс та більярд.
Для учнів 5 і 7 класів надійшло 1178 підручників, які будуть розподілені між закладами загальної середньої освіти відповідно до замовлень.
У ЗДО «Світлячок» пройшов День дослідно-пошукової роботи. Вихованці разом із вихователями проводили прості й безпечні досліди та знаходили відповіді на безліч питань.
Знання про кавун розширили дошкільнята старшої групи ЗДО «Теремок», а також навчилися виготовляти скибки кавуна в аплікативній техніці, моделюючи частини за розміром і формою. Також малеча займалася малюванням крейдою на асфальті.
Насичений подіями тиждень пройшов у КЗ «Публічна бібліотека». Напередодні відкриття Олімпійських ігор бібліотекарі провели інформ-реліз «Пишаємося, вболіваємо. Та чекаємо з перемогою». Діти дізналися про історію Олімпійських ігор, символіку та українських чемпіонів, переглянули відеоролики, ознайомилися з виставкою та фотографувалися з олімпійським прапором. Потім змагалися та гралися у рухливі спортивні та танцювальні ігри. А на додачу взяли участь у майстер класі по виготовленню олімпійських кілець з кольорових дротиків, малювали та гралися з 3D ручками.
Також у бібліотеці введена нова рубрика «Цікавинки», за якою можна спостерігати на сторінці закладу Фейсбук.
Двотомник Григорія Сковороди подарувала Публічній бібліотеці постійна відвідувачка. Нагадуємо, що акція «Подаруй книгу бібліотеці» триває постійно.

Соціальна сфера.
Сектор соціального захисту населення склав та видав 14 актів обстеження по встановленню факту здійснення особою догляду (постійного догляду).
Протягом тижня складено 18 актів обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства / фактичного місця проживання особи.
На засіданні опікунської ради при виконавчому комітеті Борзнянської міської ради про призначення помічника дієздатної фізичної особи, яка за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки, розглянуто 5 заяв та виписані посвідчення.
Фахівці із соціальної роботи Центру надання соціальних послуг відвідали та надали консультації родині, в якій проживає особа з інвалідністю І групи.
Мобільна бригада Центру здійснила виїзд до трьох сімей з метою профілактики та запобіганню домашнього насильства.
Спеціалізована служба соціально-психологічної допомоги громадянам, які постраждали від домашнього насильства та/насильства за ознакою статі, проводить роботу з 4 постраждалими від домашнього насильства.
Фахівець із соціальної роботи та психолог ЦНСП разом зі Службою у справах дітей відвідали родину кандидатів у патронатні вихователі.
Здійснено супровід та організовано подання документів до навчального закладу дитині, яка виховується в опікунській сім’ї.
Проведено роботу з психологічної підтримки з багатодітними мамами, а з дітьми – розважальні заняття.
Гуманітарну допомогу речами отримали 6 сімей.
Продовжується надання статусів дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та прийом документів для оформлення житлових субсидій та пільг.

Медицина.
Упродовж тижня медпрацівники поліклініки Борзнянської міської лікарні зафіксували 1128 відвідувань. У стаціонарних відділеннях закладу пролікували 65 пацієнтів та зробили 39 оперативних втручань.
До лікарів Борзнянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини звернулося 679 жителів. За Календарем профілактичних щеплень вакцинували 37 дітей.
У Ядутинську амбулаторію завезено дрова.

Адмінпослуги.
У відділі ЦНАП надано 326 адмінпослуг, у тому числі – 42 соціальні. Серед них – 3 пільги на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива та скрапленого газу, 12 субсидій, 16 державних соціальних допомог та 11 заяв для призначення допомоги ВПО.
Протягом тижня надана допомога 5 виробникам сільськогосподарської продукції у реєстрації та поданні заявки для отримання бюджетних коштів в ДАР.
Також подано 6 заявок на окрему бюджетну субсидію на 1 га для аграріїв з деокупованих територій та тих територій, на яких завершені бойові дії (8000 грн на 1 га).

Про спорт.
Головний спеціаліст відділу культури, сім’ї, молоді та спорту Андрій Донченко взяв участь у онлайн-нараді щодо роботи в інформаційній системі для присвоєння спортивних звань. Адже нова редакція Положення про єдину спортивну класифікацію України передбачає переведення процесу присвоєння спортивних звань з видів спорту, офіційно визнаних в Україні, повністю у цифровий формат.
Відбувся матч 6 туру чемпіонату Чернігівської області з футболу серед чоловічих команд. У гості до ФК «Борзна» завітала команда з Корюківки. Здобувши чергову перемогу (4:0) і маючи в активі 15 очок, ФК «Борзна» впевнено очолює турнірну таблицю.
Відбулися ігри 8 туру відкритого чемпіонату Борзнянської територіальної громади з футболу. Наводимо результати: «Фортуна-Деметра» – «Високе» – 2:11, «Берестовець-Придесення» – «Тиниця» – 4:3, «Факел» – «Чайка» – 1:1, «Українська Вольниця» – «Петрівка» – 7:0, «Курінь» – «Лісовик» – 4:1.

Продовжуємо працювати задля Перемоги!

ФОТОЗВІТ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь