Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Вшанували пам’ять Воїна

Дата: 29.07.2024 11:30
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

Відповідно до Розпорядження Кабінету міністрів України від 21.06.2024 № 570-р «Про заходи з відзначення у 2024 році Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України», 28-29 липня вшановується пам’ять жертв трагедії у Оленівці, під час якої загинули українські військовополонені – захисники «Азовсталі».
Саме у ніч із 28 на 29 липня 2022 року на тимчасово окупованій території Донецької області – у колонії № 120 в Оленівці, росіяни вчинили теракт, у результаті якого загинуло не менше півсотні українських військовополонених і понад 130 захисників було поранено.

Один із загиблих – «Азовець» Олексій Кісілішин, позивний Лев. За 4 дні до жахливої події захиснику виповнилося 26 років. Олексій був доброю і відкритою людиною. З раннього дитинства опікувався знедоленими тваринами. Мріяв здобути вищу ветеринарну освіту, долучався до зоозахисних організацій. Але у 2014 році розпочалася війна, тому замість навчання у 17 років вступив до лав батальйону «Азов». Брав участь в обороні Маріуполя. Повернувшись зі служби, відкрив приватний центр реабілітації диких тварин.
24 лютого 2022 року Олексій повернувся до лав ОЗСП «Азов». Пройшов запеклі бої за Маріуполь та завод «Азовсталь», а навесні разом із підрозділом за наказом вийшов у полон, звідки вже не повернувся. Посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Похований у лютому 2023 року.
Тож цими днями у Оленівці, біля могили Олексія Олександровича, зібралися жителі села, секретар міської ради Станіслав Шевлюга, староста Володимир Кривець, рідні, друзі, аби вшанувати пам’ять Захисника, постояти в тихій жалобі, згадати Олексія, подумки подякувати йому – це те, що ми можемо віддати йому на знак своєї поваги і вдячності. У такі скорботні хвилини у скронях пульсує лиш одна думка: не забудемо, не пробачимо!
Також у Оленівському історико-краєзнавчому музеї відбувся захід «Реквієм пам’яті Олексія Кісілішина». Батько Героя Олександр Григорович поділився спогадами про сина, а свої патріотичні поезії прочитали Наталія Дрозд та Оксана Кубай.

… Свіжа могила, гарний пам’ятник, біля якого вітер розвіває синьо-жовтий український стяг, що ніби стоїть на сторожі Вічного спокою Воїна, Захисника, Героя…
Вибухи в Оленівці, що призвели до загибелі українських захисників – свідома провокація та беззаперечний акт тероризму з боку збройних сил окупанта. Такі злочини не повинні бути забуті!
СВІТ МАЄ ЗНАТИ ПРАВДУ!
Україна обов’язково переможе, а наші воїни, які віддали життя за її свободу і незалежність, завжди будуть для нас Героями і завжди житимуть у пам’яті земляків. Бо Герої не вмирають!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь