Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Нова професія після повернення з війни

Дата: 20.08.2024 08:51
Кількість переглядів: 39

Фото без опису

Володимир Фомін з Бобровиці у свої 33 має за плечима не одну професію – довелося працювати і водієм, і електрозварником, а у фермерському господарстві свого часу освоїв усі види сільськогосподарської техніки, був і трактористом, і комбайнером.
А от про здобуття нової професії задумався тільки після повернення з війни. Володимир – учасник бойових дій. Авдіївка, Красногорівка, Очеретне, Лозове – називає населені пункти, за які довелося воювати.
Коли дізнався від фахівців служби зайнятості про можливість отримати ваучер на навчання, то вирішив не гаяти часу, адже з документом про освіту більше шансів працевлаштуватися. Тож обрав професію тракториста, яку наразі здобуває онлайн (з травня поточного року) у ДПТНЗ «Сновське вище професійне училище лісового господарства». Навчальний заклад, як і професію та форму навчання обирав самостійно. Термін такого навчання – 7 місяців.
Загалом у поточному році обласною службою зайнятості для підвищення конкурентоспроможності громадян на ринку праці вже видано 287 ваучера на навчання. Серед обраних професій – кухар, кондитер, електромонтер, швачка, тракторист, штукатур, маляр, токар, верстатник, оператор котельні, водій тролейбуса тощо.

Нагадаємо: громадяни, не зареєстровані у службі зайнятості, можуть отримати ваучер на навчання за однією із 124 професій та спеціальностей із затвердженого Мінекономіки Переліку. За ваучером можна здобути як робітничу професію, так і вищу освіту чи підвищити кваліфікацію. Максимальна вартість ваучера – становить 30280 грн.
Подати онлайн заявку на отримання ваучера та дізнатися більше про послугу можна на сайті Державної служби зайнятості за посиланням: https://voucher.dcz.gov.ua/

 

Обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь