Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

У Прилуках успішно працює Центр сімейної медицини «Здорова родина»

Дата: 27.08.2024 10:33
Кількість переглядів: 38

Фото без опису

Це перший у місті приватний заклад з надання первинної медичної допомоги і тут дбають, аби вона була кваліфікованою та своєчасною. Центру вже майже рік (відкрився у грудні 2023 р.), у штаті 5 працівників – 4 лікарів (2 сімейні, педіатр, терапевт) та 1 медсестра. Це – професіонали, яких знають, яким довіряють і за якими йдуть люди. Про це красномовно свідчить кількість заключених з ними декларацій – на сьогодні вже більше 4-х тисяч.

Аби втілити цю бізнес-ідею у життя, його директорка Натела Межуєва, окрім власних коштів, скористалася програмою «Власна справа» урядового проєкту єРобота. Грантові кошти, а це 250 тис. грн, спрямувала на закупівлю меблів та обладнання. За умовами програми, взяла на роботу 2-х працівників. Власне, сплатою податків і зборів за працевлаштованих відбувається повернення коштів державі.

Медицина – це та сфера діяльності, де Натела Олександрівна прагнула реалізуватись. За плечима – понад 20 років медсестринського стажу, останнє місце роботи – в дитячому притулку «Надія». Також жінка має вищу освіту – у 2007 році закінчила Міжрегіональну академію управління персоналом за спеціальністю «менеджмент організацій» та здобула кваліфікацію менеджера медицини та фармації.

Здійснити задум допомагає чоловік, який завжди поруч. Він – один з лікарів новоствореного Центру. Перевагою свого закладу подружжя вважає надання висококваліфікованої медичної допомоги представникам усіх вікових груп населення – від новонароджених до людей похилого віку, дбайливе, уважне ставлення до кожного. Відповідно до Договору з НСЗУ всі задекларовані пацієнти абсолютно безкоштовно отримують повний пакет послуг, що гарантує держава на первинній ланці надання медичної допомоги. А це й консультації, діагностика, лікування, профілактика захворювань, за необхідності направлення до вузькопрофільних спеціалістів, на госпіталізацію, участь у Державній програмі «Доступні ліки» тощо.

У Центрі сімейної медицини чимало уваги надається й профілактиці інфекційних хвороб: з дорослим населенням та батьками маленьких пацієнтів проводяться бесіди щодо важливості щеплень. Усі вакцини отримуються з Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, отож є сертифікованими та безкоштовними.

І ще немало важлива деталь для тих, хто обрав для себе Центр сімейної медицини «Здорова родина». Тут все по-сучасному: ошатне приміщення без черг, бо прийом здійснюється по запису; є дитяча кімната з яскравими, розвиваючими іграшками, телевізором, безкоштовним доступом до інтернету; у цій же будівлі знаходиться укриття, яким можна безперешкодно скористатися у разі небезпеки. Також в «Здоровій родині» завжди є світло – джерело безперебійного живлення забезпечує заклад електроенергією 24/7, отож тут немає проблем зі зберіганням ліків та вакцин, з доступом до електронної системи охорони здоров’я. Та головне, що пріоритетом у роботі Центру є здоров’я всіх і кожного, бо здорова родина – це здорова країна. Такий девіз подружжя Межуєвих та запорука успіху справи їхнього життя.

Докладно про програму «Власна справа» https://www.dcz.gov.ua/people/micro
Щоб дізнатися більше про можливості для розвитку бізнесу, звертайтеся до регіонального офісу «Зроблено в Україні», який діє на базі Чернігівського обласного центру зайнятості (м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 40).

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Світлана Шеремет, обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь