Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Як завжди, наприкінці робочого тижня, коротко інформуємо про події та здобутки у громаді

Дата: 11.10.2024 12:11
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

Останнім часом доводиться розпочинати щотижневий дайджест із сумних новин. Цього разу – теж, адже 6 жовтня передчасно обірвалося життя Захисника України Віталія Дмитровича БИЧКА, 1979 р. н., уродженця Миколаївки. Мужній та відважний Воїн, турботливий син та брат, люблячий чоловік та батько, добрий і працьовитий – таким Віталій Дмитрович навіки залишиться в пам’яті рідних та близьких, всіх, хто його знав. Вічна та світла пам’ять Захиснику!

Громада, втрачаючи, на жаль, воїнів-земляків, не забуває підтримувати тих, хто на межі можливостей виборюють мирне життя для всіх нас. Так, частину зібраних коштів (10448 грн) на благодійному ярмарку учнями Борзнянської школи ім. Х. Алчевської перераховано на потреби Захиснику, колишньому учню цього закладу, Сергію Миколайовичу Артюшенку.
Жителі громади продовжують плести маскувальні сітки та збирати продукти харчування. Цього тижня виготовлено 29 сіток, кікімору та відправлено чергову партію маскувальних засобів на Сумський і Донецький напрямок.

Але є і приємні моменти! До Всесвітнього дня ментального здоров’я у Чернігові відбувся захід під гаслом «Стійкість одного – стійкість мільйонів». Під час вручення нагород наша громада отримала відзнаку лауреата «Найкраща громада» у сфері соціального захисту.

Ось і завершився чемпіонат громади з футболу. В останньому турі зафіксовано наступні результати: «Чайка» – «Курінь» – 0:8, «Фортуна-Деметра» – «Тиниця» – 0:3, «Факел» – «Високе» – 4:2, «Українська Вольниця – Лісовик» – 3:1, «Берестовець-Придесення» – «Петрівка» – 3:0 (технічна перемога). Чемпіоном громади в третій раз поспіль стала «Українська Вольниця» з Малої Загорівки, «срібні» медалі виборола команда «Курінь» з Бахмаччини, «бронзові» – борзнянський «Лісовик». Вітаємо малозагорівську команду з черговою нагородою!

До відділу земельних відносин, екології та юридичної діяльності звернулося 13 громадян для отримання консультацій щодо оформлення земельних ділянок та надійшло 7 клопотань та матеріалів до них щодо різних земельних питань.

Працівники відділу містобудування, архітектури та економічного розвитку взяли участь у навчанні за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Енергетична безпека: сутність, загрози та механізми регулювання».

Проведені наступні роботи з благоустрою:

  • ліквідовано порив централізованого водопостачання по вул. Садовій;
  • спиляно аварійні дерева по вул. Миру;
  • триває прибирання сміття по місту;
  • вручено припис з вимогою прибрати металобрухт з прибудинкової території;
  • у Оленівці проведено ямковий ремонт асфальтного покриття по вул. Молодіжній та Поліській;
  • ремонтують амбулаторію та загрібають опале листя у Ядутах;
  • у Шаповалівці продовжується прибирання узбічь вулиць;
  • прибрано дитячі майданчики, облаштовуються кладовища та пофарбовано огорожу біля старостату, столи та лавочки в парковій зоні у Миколаївському старостинському окрузі.

Також у громаді, відповідно до ЗУ «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», триває демонтаж символіки та заміна надписів на пам’ятних знаках.

Освіта і культура.
Тиждень захисту тварин, приурочений до Всесвітнього дня тварин, проведений у гімназії ім. П. Куліша. У рамках тижня пройшли різноманітні заходи, які розширили знання школярів про домашніх улюбленців та їх значення для людини. А вихованці ЗДО «Перлинка» долучилися до флешмобу «Клік для пухнастого», організованого Благодійним фондом «Щаслива лапа». Також в Оленівській школі проведено урок доброти «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин» і фото-калейдоскоп «Наші улюбленці». Долучилися до відзначення Всесвітнього дня тварин і школярі Шаповалівської школи.
Стартував Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек, тож учні Борзнянської школи ім. Х. Алчевської взяли участь у круглому столі «Книга – твій найкращий друг».
Також до закладу завітали представники екстрених служб, серед яких були рятувальники, працівники газової служби та дорожньо-патрульної поліції. Рятувальники продемонстрували основи гасіння пожежі, а учні мали змогу власноруч долучитися до гасіння уявної пожежі. Окрім цього, працівники газової служби розповіли про важливість безпечного користування газовими приладами, а дорожньо-патрульна поліція нагадала про правила безпеки на дорозі. Діти з цікавістю ознайомилися з будовою автомобілів різних служб, а також мали змогу проявити свої знання, відгадуючи загадки.
У Кинашівському ЗДО «Світанок» пройшов «овочевий» тиждень. Діти відгадували загадки про овочі, гралися, інсценізували українську народну пісню «Ходить гарбуз по городу», а наостанок ще й посмакували смачними та вітамінними овочами.
Виховний захід, присвячений Дню вареників, відбувся у Шаповалівському ЗДО «Соняшник». Дошкільнята разом із вихователями занурилися в атмосферу народних традицій, дізналися про історію української кухні та взяли участь у цікавих конкурсах. Діти не лише спостерігали за процесом приготування вареників, але й самі спробували створити свої перші кулінарні шедеври.
До вихованців ЗДО «Теремок» завітали фахівці Центру життєстійкості, які провели захід на тему «Збереження ментального здоров’я дошкільників». Дошкільнята весело грали – свої супер сили розвивали.
Також фахівці Центру життєстійкості провели арт-терапію з розписом гіпсових статуеток для школярів міста. Ця зустріч була спрямована на відновлення психоемоційного стану та релаксацію через занурення у творчий процес. Кожна статуетка, розфарбована дитячими руками, стала відображенням унікальних почуттів та індивідуальних поглядів, що допомагає учасникам краще розуміти себе й навколишній світ.
Заходи до Всесвітнього дня ментального здоров’я відбулись у закладах освіти громади. Діти виконували різноманітні вправи, дізналися про техніки збереження ментального здоров’я в непростий воєнний час, мріяли, малювали та посміхалися. А в Борзнянському БДЮТ практичний психолог закладу Оксана Чичкан провела інформаційно-просвітницьку кампанію, спрямовану на популяризацію знань та навичок збереження ментального здоров’я.
У Міжнародний день музики в Борзнянській дитячій музичній школі пройшов концерт за участю викладачів та юних талантів, тож в актовій залі закладу звучали вокальні та інструментальні твори.
4 жовтня, з нагоди дня народження відомого поета, уродженця Малої Загорівки Дмитра Мусійовича Куровського, в Публічній бібліотеці пройшли відкриті читання його творів.
Щосуботи двері дитячого простору Публічної бібліотеки відкриті для юних відвідувачів, які можуть читати та обговорювати книги, брати участь у вікторинах або пограти в настільні ігри чи більярд.

Медицина.
До лікарів Борзнянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини звернулося 563 жителі. За календарем профілактичних щеплень вакциновано 74 дитини.
Упродовж тижня медпрацівники поліклініки Борзнянської міської лікарні зафіксували 802 відвідування. У стаціонарних відділеннях закладу проліковано 61 пацієнта та проведено 31 оперативне втручання.

Соціальна сфера.
Соціальний менеджер та фахівець із соціальної роботи Центру життєстійкості взяли участь у 3-денному тренінгу у м. Київ на тему «Батьківство без стресу», що реалізується ГО «Всеукраїнський громадський центр «Волонтер» за підтримки представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.
Протягом тижня фахівці Центру життєстійкості прийняли 15 відвідувачів та провели 15 оцінок потреб жителів громади.
Проведено груповий захід для соцпрацівників на тему «Збереження та зміцнення ментального здоров’я». Цінними були поради, як зберегти свій психоемоційний стан у нормі та які є дієві способи заспокоєння у кризових ситуаціях.
Психолог Центру життєстійкості надав 11 індивідуальних консультацій та з психо-соціальної підтримки.
Проведено 5 групових занять для груп взаємодопомоги та підтримки різних вікових категорій.
Постійно надаються соціальні послуги громадянам похилого віку за місцем проживання.
Гуманітарну допомогу речами отримали 32 сім’ї.
Протягом тижня надано 19 особам перукарських, та 10 особам швацьких послуг.
Сектором соціального захисту населення видано 75 актів обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства, фактичного місця проживання для оформлення субсидії та 2 акти обстеження умов проживання для особи, що звернулася за призначенням щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю I чи II групи. Також проведено 2 обстеження для видачі актів щодо встановлення факту здійснення особою постійного догляду.
Триває надання статусів дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та прийом документів для оформлення житлових субсидій та пільг.
Продовжується прийом документів на оформлення матеріальної допомоги на лікування за медичними висновками, внесення справ до реєстру багатодітних сімей і видача та продовження посвідчень.

Адмінпослуги.
У відділі ЦНАП надано 490 адмінпослуг, в тому числі – 107 соціальних. Серед них – 22 державні соціальні допомоги, 80 субсидій та 5 пільг на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива і скрапленого газу.
Триває надання допомоги виробникам с/г продукції у реєстрації та поданні заявки для отримання бюджетних коштів в ДАР.
Реєстратори речових прав прийняли 97 заяв. Із них – 47 заяв про реєстрацію права власності, 45 – про реєстрацію іншого речового права, 3 – про надання інформації з ДРРП на нерухоме майно та 2 обтяження.

Слава Україні!

ФОТОЗВІТ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь