Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Скринінг діабетичної ретинопатії – і в нашій громаді!

Дата: 18.10.2024 13:07
Кількість переглядів: 43

Фото без опису

За ініціативи та сприяння міського голови Лариси Осадчук КНП «Борзнянський Центр первинної медико-санітарної допомоги» бере участь у пілотному проєкті зі скринінгу діабетичної ретинопатії CheckEye.

Сьогодні діабетична ретинопатія є основною причиною нових випадків сліпоти серед дорослого населення у більшості країн світу. Це ураження сітчастої оболонки ока, яка є однією з найпоширеніших і водночас найнебезпечніших форм ускладнення цукрового діабету. Діабетична ретинопатія може призвести до розвитку інших небезпечних захворювань очей, наприклад, вторинної глаукоми. При ураженні передньої стінки очей та ушкодженні райдужки може виникнути розростання судин, що може призвести до розвитку новоутворення та катаракти. Українська медико-технологічна компанія «Чекай» розробила скринінгове цифрове рішення на основі штучного інтелекту, яке дозволяє виявляти ранні ознаки ретинопатії у людей, що входять в групу ризику.

Тож у Борзнянській амбулаторії загальної практики сімейної медицини для проведення скринінгу діабетичної ретинопатії вже встановлено необхідне обладнання, завдяки якому можна отримати лише одним дотиком, а функція повної автоматичної зйомки скорочує час обстеження, що не тільки спрощує процес, але й зменшує дискомфорт або навантаження для пацієнтів.

Медичний персонал вже пройшов відповідне навчання, а обстеження будуть проводити за скеруванням сімейних лікарів. Скринінгу підлягають пацієнти з цукровим діабетом, або цукровим діабетом в анамнезі родини (у близьких родичів).

Дякуємо ТОВ «Чекай» за те, що, навіть у такий складний час, пацієнти Борзнянського Центру первинної медико-санітарної допомоги мають змогу отримувати передові медичні послуги задля збереження здоров’я.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь