Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Як завжди, наприкінці робочого тижня, інформуємо про головні події у громаді

Дата: 18.10.2024 15:19
Кількість переглядів: 37

Фото без опису

Шановна громадо! Сьогоднішній звіт розпочинаємо із сумної події. 12 жовтня 2024 року попрощалися з воїном Віталієм Дмитровичем Бичком із Миколаївки, який загинув, захищаючи Україну на Куп’янському напрямку. Наші щирі співчуття родині, друзям, побратимам Героя.

У наш час, коли війна приносить біль і втрати, вручення нагород сім’ям загиблих захисників України стає символом пам’яті та вдячності суспільства. Цей момент є не лише визнанням героїзму, а й виявом підтримки родин, які втратили своїх близьких. 15 жовтня, в приміщення міської ради відбулося вручення Ордену «За мужність» ІІІ ступеня посмертно мамі загиблого Героя Чернявського Олега Віталійовича – Чернявській Людмилі Костянтинівні.
Герої не вмирають! Вони назавжди залишаються у наших серцях.

Підтримуємо захисників, аби якнайшвидше Україна здолала ворога та повернулася до мирного життя. Цього тижня у КП «Борзна-Комунальник» сплели 11 маскувальних сіток, 5 – у приміщенні Райспоживспілки, 8 – у с. Кинашівка.
20 килимків, 15 адаптивних подушок, 10 нашоломників і 2 сітки виготовили у Малій Загорівці, звідки також відправили партію маскувальних засобів на Харківський напрямок.

У процесі підготовки до пленарного засідання 36 сесії 8 скликання відбулись засідання постійних комісій, на яких розглянули 52 питання. Серед них – бюджетні, земельні, ті, що стосуються цільових програм, надання матеріальної допомоги та регулюють майнові відносини і комунальної власності. Депутати розглянули всі питання та винесли їх на розгляд сесії, яка відбудеться 23 жовтня.

До Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва внесено рішення та видано два витяги про присвоєння адрес житловим будинкам.
Розпочата верифікація адрес територіальної громади в ЄДРА (Єдиному державному реєстрі адрес).

До відділу земельних відносин, екології та юридичної діяльності звернулося 13 громадян для отримання консультацій щодо оформлення земельних ділянок та надійшло 11 клопотань та матеріалів до них щодо різних земельних питань.

Щодо благоустрою громади, то роботи в цьому напрямку тривають постійно. Цього тижня:

  • вирубано та вивезено чагарники з території центрального кладовища міста;
  • прибрано сміття по місту;
  • вручено приписи з вимогою своєчасної оплати комунальних послуг із викачування каналізаційних стоків для запобігання антисанітарії у дворах загального користування;
  • відремонтовано сходи біля криниці на вулиці Джерельній та місток на вулиці Семена Палія;
  • проведено роботи з реставрації пам’ятника у с. Оленівка;
  • облаштовано центр села Мала Загорівка.

У Ядутах тривають роботи з благоустрою вулиць та ремонту амбулаторії. Обрізали гілля та розчищали кладовища у Миколаївському та Шаповалівському старостинських округах. Вирубували чагарники у Прачах. Заготовляли дрова у Малій Загорівці та Миколаївці.

Освіта та культура.
Вихованці Кинашівського ЗДО «Світанок» протягом тижня вивчали осінні явища природи. Дітлахи на прогулянках із задоволенням спостерігали за змінами погоди. Зібрані ними жолуді, каштани й листочки слугуватимуть для майбутніх саморобок. А завершився цей тиждень осінньою фотосесією.
До гімназії ім. Пантелеймона Куліша м. Борзни, Кинашівської, Оленівської, Миколаївської та Ядутинської ЗОШ І-ІІІ ст. завітали працівники ювенальної превенції Ніжинського РУП ГУНП в Чернігівській області, та служби цивільного захисту, ВЗНС Ніжинського РУ ГУ ДСНС України в Чернігівській області, які провели роз’яснювальну роботу серед школярів щодо попередження нещасних випадків і травматизму дітей, їх безпечного дозвілля, спілкування в соціальних мережах та правил поведінки в небезпечних ситуаціях, нагадали дітям про правила поведінки з вогнем та правила дорожнього руху.
Миколаївська ЗОШ І-ІІІ ст. продовжує брати участь в акції «Ворогам – кришка», ініційованій Благодійним фондом «ОВЕС» у межах проєкту «Крила». Зібрані пластикові кришечки організатори відправлять на переробку, а отримані кошти спрямують на придбання безпілотників для захисту України.
Учні Шаповалівської школи взяли участь у легкоатлетичному турнірі, присвяченому пам’яті загиблого захисника, випускника школи Анатолія Шерембея.
У гімназії ім. Пантелеймона Куліша м. Борзни відбувся день учнівського самоврядування. Одинадцятикласники мали змогу відчути себе в ролі вчителів, організаторів та лідерів. Цього дня вони довели, що гімназійне самоврядування – це не лише чудовий досвід, але й важлива частина формування лідерських якостей та вміння працювати в команді.
Практичний психолог Тетяна Білоус та гімназистки Софія Блоха та Єлизавета Маруніч взяли участь у тренінгу «Школа молодого активіста з протидії ГНЗ», організованим Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини у рамках проєкту «Розбудова спроможності реагування на випадки ґендерно зумовленого насильства та надання допомоги постраждалим у громадах Чернігівської області». Учасники тренінгу поглибили свої знання щодо ґендерних стереотипів та насильства, розуміння причин і наслідків ґендерного насильства, особливостей спілкування з постраждалими.
У рамках проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек у Ядутинській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулася «Виставка однієї книги: С. Лойко «Аеропорт». Буквально кожен, хто стежить за подіями, пов’язаними з війною на сході України, зацікавився виставкою. Книга Сергія Лойка заснована на реальних подіях, пов’язаних з 240-денною облогою нового терміналу. А до учнів 1 класу гімназії ім. Пантелеймона Куліша м. Борзни завітала добра, мудра, чарівна казка разом з незвичайними казковими героями. І гімназистам довелося відгадати українські народні казки, які вчать любити прекрасне, розрізняти добро й зло, радіти за перемогу інших, брати приклад з веселих, добрих, вірних і чесних героїв. Бібліотекар Борзнянської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Христини Алчевської разом із здобувачами освіти провела гру-вікторину «Твій друг – книга». Діти з захопленням брали участь у різних змаганнях: літературні розминки, склади вірно прислів’я, відгадай літературний твір і його автора, розгадай кросворд.
У Всесвітній день здорового харчування учні Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ст. нагадали всім про вміст тарілки здорового харчування та взяли участь у фоточеленджі «Смакуємо корисне – живемо якісно!».
До Всесвітнього дня хліба (World Bread Day) із здобувачами освіти гімназії ім. Пантелеймона Куліша м. Борзни проведено дайджест «Хліб – усьому голова!». У ЗДО № 2 «Теремок» Борзнянської міської ради організовано проведення тематичного тижня «Хліб – усьому голова!», а в Шаповалівському ЗДО «Соняшник» відбувся тематичний виховний захід на якому діти з великим задоволенням ліпили з пластиліну колоски, які символізують урожай, та створили плакат «Бережіть хліб!».
Поповнився бібліотечний фонд освітян. Для учнів 1, 2, 7 класів та осіб з особливими освітніми потребами закладів загальної середньої освіти громади знову надійшла чергова партія підручників.
З нагоди Всесвітнього дня психічного здоров’я до Публічної бібліотеки Борзнянської міської ради завітали представники благодійного фонду «Рокада». які дали змістовні поради щодо контролю емоційно-психологічного стану дітей у стресовій ситуації. Планується і надалі продовжувати проведення подібних заходів.

Соціальна сфера.
15 жовтня відбулося засідання координаційної ради у справах дітей виконавчого комітету Борзнянської міської ради, на якій обговорили механізм взаємодії суб’єктів виявлення та організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, стан психоемоційної підтримки дітей в закладах освіти в умовах війни та розглянули питання профілактики правопорушень, бездоглядності серед дітей та підлітків.
Фахівці із соціальної роботи Центру надання соціальних послуг провели профілактичний рейд у Ядутах і Адамівці, де відвідали 3 родини, що перебувають у складних життєвих обставинах, та надали батькам консультації. Також відвідали родини опікунів і піклувальників дітей у Борзні.
Психолог Центру надав психологічну допомогу та консультування 2 особам, постраждалим від домашнього насильства.
Проведено роботу з психологічної підтримки для дорослих та розважальні заняття з дітьми.
Протягом тижня надано 18 перукарських і 11 швацьких послуг, гуманітарну допомогу речами отримали 15 сім’ї.
Сектор соціального захисту населення обстежив 3 сім’ї та призначив виплату компенсацій громадянам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі.
Проведено 2 обстеження щодо встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду).
Триває надання статусів дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та прийом документів для оформлення житлових субсидій та пільг.
Продовжується прийом документів на оформлення матеріальної допомоги на лікування за медичними висновками, внесення справ до реєстру багатодітних сімей і видача та продовження посвідчень.

Медицина.
КНП «Борзнянський Центр первинної медико-санітарної допомоги» бере участь у пілотному проєкті зі скринінгу діабетичної ретинопатії CheckEye. Так, для проведення скринінгу діабетичної ретинопатії вже встановлено необхідне обладнання, завдяки якому можна отримати лише одним дотиком, а функція повної автоматичної зйомки скорочує час обстеження, що не тільки спрощує процес, але й зменшує дискомфорт або навантаження для пацієнтів. Обстеження проводитимуть пацієнтам з цукровим діабетом, та їх близьким родичам.
До лікарів Борзнянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини звернулося 532 жителі. За Календарем профілактичних щеплень вакциновано 101 особу.
Упродовж тижня медпрацівники поліклініки Борзнянської міської лікарні зафіксували 937 відвідувань. У стаціонарних відділеннях закладу проліковано 70 пацієнтів та проведено 22 оперативні втручання.
Продовжується збір овочів для міської лікарні від жителів громади.

Адмінпослуги.
Проведено державну реєстрацію шлюбу. Вітаємо наречених Андрія та Яну. Нехай ваше сімейне життя буде наповнене теплом і ніжністю. Щастя вам на довгі роки!
У громаді народилось 3 малят. Вітаємо батьків і дітей, бажаємо всім миру, здоров’я, взаєморозуміння у родинах.
У ЦНАПі надано 546 адмінпослуг, в тому числі 90 соціальних. Серед них – 20 державні соціальні допомоги, 63 субсидій, 3 – пільги на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива та скрапленого газу, матеріальних допомог – 4.
Реєстратори речових прав прийняли 158 заяв, з яких 33 – реєстрація права власності, 106 – реєстрація іншого речового права, 10 – державна реєстрація обтяжень речових прав на нерухоме майно, 1 – внесення змін, 4 – скасування заборони щодо вчинення реєстраційної дії, 4 – надання інформації з ДРРП на нерухоме майно.

Про спорт.
11 жовтня на стадіоні імені Сергія Іващенка пройшли міжобласні змагання з легкоатлетичного триборства «Олімпійські сходинки». На бігових доріжках та секторі для стрибків змагалися юні спортсмени чотирьох вікових категорій нашого міста та їхні однолітки з Шостки та Конотопа Сумської області. Учасники виборювали нагороди в індивідуальному заліку в бігові на дві дистанції та стрибках у довжину з розбігу. Всього було розіграно 24 комплекти нагород. Серед вихованців тренерів Борзнянської ДЮСШ Світлани Кутер та Романа Романенко призерами змагань стали: Анна Пантелієнко, Олександр Локоть, Гліб Шульга, Ростислав Сергієнко, Олександр Ганіч, Тимур Костючина.
13 жовтня пройшов матч за Суперкубок Борзнянської територіальної громади з футболу. Зустрічалися чинний чемпіон та володар Кубка громади «Українська Вольниця» (Мала Загорівка) та «срібний» призер чемпіонату «Курінь» (Бахмацька ТГ). З рахунком 4:0 перемогу святкувала «Українська Вольниця». Таким чином, у сезоні 2024 року команда з Малої Загорівки виборола 4 трофеї: Кубок Чернігвської області, «золоті» медалі чемпіонату Борзнянської ТГ та Суперкубок Борзнянської територіальної громади.
У неділю, 13 жовтня, в Борзну приїхала позмагатися з місцевими ровесницями команда дівчат «ЧаєНЯТка» з Івангорода Ічнянської громади. Гра пройшла в спортивному залі Борзнянської ДЮСШ. Гості з Ічнянщини досить швидко пристосувалися до нових умов і зуміли нав’язати свою гру та стали переможцями товариської зустрічі – 4:3.

Дякуємо нашим Воїнам-Захисникам та всім, хто працює разом з нами над розвитком громади!

ФОТОЗВІТ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь